שתף קטע נבחר

קורבנות הטבח: "נורבגים" לצד מהגרים מוסלמים

התקשורת בנורבגיה מפרסמת את שמותיהם של הרוגי הפיגועים. בד בבד, הקהילה המוסלמית מתמודדת עם הכאב. "תקווה גדולה שהדבר יביא לשינוי חיובי, עכשיו כולנו מאוחדים, כולנו פצועים"

מוזיקאי צעיר בראסטות, פעיל פוליטי שהספיק להגיד לאביו ש"מישהו יורה" לפני שהשיחה נותקה. אלה הם רק שניים מ-76 הקורבנות של הפיצוץ באוסלו והטבח באי אוטויה. אמש (יום ג') החלה משטרת נורבגיה להתיר לפרסום את שמותיהם וסיפוריהם. על פי התמונות נראה שרובם נורבגים אתניים, אך חלק מהשמות חושפים את רב-התרבותיות שהרוצח, אנדרס ברייויק, ביקש לחסל. במקביל, הקהילה המסלמית במדינה מתמודדת עם האבל וחשיפת המגמות הימניות. 

 


(אתר העיתון "דאגבלדט")

 

גונאר לינאקר בן ה-23 מהכפר ברדו היה מזכיר אזורי של תנועת הצעירים של מפלגת הלייבור שאותה תיעב הרוצח אנדרס ברייויק. "הוא היה דובון גדול, מלא הומור ואהבה", ספד לו אביו רואלד.

הוא שוחח עם בנו בטלפון כשמסע ההרג החל. "אבא, אבא, מישהו יורה", אמר גונאר לאביו. אלו היו המילים האחרונות ששמע מפיו. אחותו בת ה-17 גם כן הייתה במחנה הקיץ באי, ושרדה את מתקפת הטרור.

 

העיתון הנורבגי "דאגבלדט" פרסם את תמונותיהם ושמותיהם של חלק מההרוגים והנעדרים. כמה מהשמות מעידים על מוצא מחוץ לנורבגיה. איסמאיל חאג'י אחמד, בן 20, היה רקדן שהופיע בתוכנית כישרונות בטלוויזיה הנורבגית. ג'מיל רפאל יאסין, בת 20, נולדה בעיראק והופיעה אף היא בתוכנית לאיתור זמרים. היא עדיין נעדרת.

 

"תודה לאל שהרוצח לא מוסלמי"

בינתיים תושבי נורבגיה ממשיכים להביע אבל ומחאה ברחובות אוסלו, שהוצפו בפרחים ונרות. גם הקהילה המוסלמית הגדולה, שעלתה לכותרות בעקבות משנתו של הרוצח, מתמודדת עם הכאב.


מוסלמית מניחה פרחים באוסלו (רויטרס)

 

אימאן קופי, בת 19 מעיראק, הייתה בין הרבבות שהגיעו לאוסלו השבוע כדי להביע את כאבם. אחד מחבריה מאושפז במחלקה לטיפול נמרץ. גבר צעיר ובלונדיני שעמד בקהל האבל ביקש מאימאן, שעטתה כיסוי ראש, להתחבק איתו.

היא ניאותה והגבר נעלם בקהל ללא מילה.

 

מוסלמים רבים הביעו הקלה כששמעו שהרוצח מקומי. "חשבנו, 'תודה לאל שהוא לא מוסלמי'", אמר לרויטרס מחמוד טארק, בן 23 מאלג'יריה, שהיה במסגד באוסלו כשחלונותיו נופצו בפיגוע. "פחדנו, חשבנו שיתנפלו עלינו", הוסיף חברו מוחמד ח'אלד.

 

"יש לי תקווה גדולה שהדבר יוביל לשינוי חיובי בנורבגיה", אמר נג'יב אור רחמן נאז, אימאם משפיע במדינה. "כולם מאוחדים, בלי קשר לצבע, רקע תרבותי, אתניות. כולם הושפענו, כולנו פצועים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מדליקים נרו ליד מקום הפיגוע
צילום: רויטרס
רבבות הגיעו לאוסלו להפגנת אבל ומחאה
צילום: MCT
מומלצים