שתף קטע נבחר

וולפסון: שיטה שתרפא פצעי חולי סוכרת ותמנע קטיעות

מחקר ישראלי, הראשון מסוגו בעולם, מצא כי גז האוזון ריפא אצל 81% מהחולים כיבים קשים שנגרמו עקב מחלת הסוכרת. הוא אישר בצורה מדעית את יעילותו של הגז, בו נעשה שימוש כבר שנים רבות במדינות ברית המועצות לשעבר

מחקר שנערך בבית החולים וולפסון, בשיתוף עם בית החולים סורוקה, הוכיח לראשונה באופן מדעי כי השימוש בגז האוזון מאפשר ריפוי כיבים ברגליהם של חולי סוכרת. השימוש בגז, שנפוץ מאוד במדינות ברית המועצות לשעבר, אינו מוכר על ידי הרפואה המערבית. כעת מקווים עורכי המחקר שהמצב ישתנה.

 

 

אצל 81% מהמטופלים באוזון הכיב נרפא

במסגרת המחקר טופלו 61 חולי סוכרת שסבלו מכיב ברגל. הטיפול כלל ניקיון של הכיב, מתן אנטיביוטיקה וחבישה הולמת. במקביל התבקשו כל המטופלים להכניס את הרגל עם הכיב לתוך תא פלסטיק סגור שלוש פעמים בשבוע למשך 30 דקות בכל פעם. מחצית המטופלים הכניסו את רגלם לתוך תא המכיל גז אוזון ואילו המחצית השנייה של המטופלים הכניסו את רגלם לתוך תא המלא באוויר החדר, כלומר לתא שאינו מכיל חומר מיוחד בעל השפעה.

 

התוצאות הראו כי בקרב 81% החולים אשר טופלו בגז האוזון נצפתה סגירה מלאה של הכיב. לעומת זאת, בקרב המחצית השנייה של המטופלים, אשר לא טופלו בחומר פעיל, נצפתה סגירה של כיבים אצל 33% בלבד. מדובר בהבדל בעל משמעות סטטיסטית מובהקת.


פצע מסוכרת לפני הטיפול באוזון. מתרפא אחרי תקופה ארוכה מאוד

 

"הרפואה המערבית מתקשה להכיר בגז האוזון כאמצעי לזירוז ריפוי פצעים כרוניים", הסביר ד"ר חוליו וינשטין, מנהל היחידה לטיפול בסוכרת במרכז הרפואי "וולפסון". "הסיבה העיקרית נעוצה בעובדה שעל מנת להמליץ בוודאות על טיפול מסוים הרפואה המערבית מחייבת 'רפואה מבוססת ראיות'. לכן, על מנת לייחס תכונות ריפוי בלעדיות לגז האוזון, יש צורך בביצוע עבודת מחקר פרוספקטיבית, בה יטופלו באופן אקראי מחצית מהסוכרתיים עם אוזון והמחצית השנייה בלעדיו".


כף הרגל אחר הטיפול בגז האוזון. סגירה מלאה של הפצע

 

ד"ר וינשטין הוסיף כי "למיטב ידיעתנו זהו המחקר הראשון בעולם, ובינתיים גם היחיד, שבדק וחקר את יעילות האוזון בריפוי כיבים ברגליים של חולי סוכרת, על פי דרישות הרפואה המערבית".

 

הניסוי בוצע באמצעות מערכת אוזוטר 101, שפותחה על ידי החברה הישראלית Oz Recovery Technologies ומיועדת לריפוי פצעים קשים וכרוניים. הטיפול במערכת נכלל בסל הבריאות מהשנה הנוכחית.

 

השימוש בגז האוזון: בעיקר במדינות בריה"מ לשעבר

מזה שנים רבות מייחסים לגז האוזון תכונות מיטיבות ומרפאות פצעים קשיי ריפוי. השימוש בגז האוזון כמסייע לרפא כיבים כרוניים ברגליהם של חולי סוכרת מקובל מזה שנים רבות בארצות רבות בעולם, אך בעיקר בחלק מהמדינות של ברית המועצות לשעבר.

 

האוזון מחטא את הפצע, מה שמקל על תהליך הריפוי. בנוסף, נראה כי לגז האוזון ישנה השפעה חיובית נוספת על הרקמה הפצועה, המתבטאת בעידוד גורמי צמיחה חיוניים, המזרזים את תהליך ההצטלקות.

  

במקרים רבים, פצע או כיב ברגל של חולה סוכרת עלול שלא להבריא ולהישאר פתוח זמן ממושך, לעתים אף מספר חודשים או שנים. פצע פתוח מסוג זה עלול להזדהם ולהוביל לנמק. מכאן הדרך לצורך בקטיעת החלק הנגוע קצרה ביותר.

 

כ- 15% מכלל חולי הסוכרת, כחצי מיליון מהם בישראל בלבד, מפתחים כיב במהלך חייהם. בכל רגע נתון בין 3% ל-4% מחולי הסוכרת לוקים בכיבים מזוהמים ברגליים. הסיכון לקטיעת גף גבוהה אצל סוכרתיים פי 15-40, תלוי בסקרים השונים, בהשוואה לאנשים ללא סוכרת.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הטיפול בגז האוזון. מחקר ראשון בעולם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים