בניחוח איטלקי: עוגת טורטה די ריקוטה
עוגת גבינה בגרסה שונה עם גבינת ריקוטה שמשתלבת נהדר עם צנוברים והופכת את העוגה לקלילה, נודפת ארומה לימונית ובעלת טעם מעודן של של שקדים
טורטה די ריקוטה
המרכיבים:
לבצק:
1/8 1 כוסות 160) גרם) קמח
1/3 כוס 30) גרם) אבקת שקדים מולבנים
1/8 כפית מלח
100 גרם חמאה קרירה (כ20- דקות מחוץ למקרר,( חתוכה לקוביות
1/4 כוס 25) גרם) אבקת סוכר
2 חלמונים
למלית:
500 גרם גבינת ריקוטה (נטו, לאחר סינון מנוזלים לילה לפני ההכנה)
1/3 כוס 66) גרם) סוכר
1 ביצה
3 חלמונים
1/4 כוס 65) מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס 65) מ"ל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל טהור
1/8 כפית מלח
קליפה מגוררת מ3- לימונים
40 גרם צנוברים
אופן ההכנה:
- הבצק: בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח, אבקת השקדים והמלח.
- בקערת מיקסר מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר בעזרת וו הגיטרה במהירות בינונית מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מנקים את הדפנות מדי פעם.
- מוסיפים את 2 החלמונים בזה אחר זה ומערבלים היטב לאחר כל הוספה.
- במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח בשני שלבים ומערבלים קצרות, רק עד שתערובת הקמח נספגת פנימה והתערובת כולה אחידה.
- מעל למשטח מקומח מעצבים מהבצק עיגול שטוח בידיים, עוטפים ומניחים במקרר כשעה לפחות.
- משמנים תבנית טארט עם תחתית נשלפת בקוטר 24 ס"מ ומהדקים את הבצק בידיים לתחתית ולדפנות. דוקרים את תחתית הבצק במזלג, מכסים את התבנית ומניחים 15 דקות במקפיא. מניחים נייר אפייה מעל לבצק וממלאים בשעועית יבשה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180) מעלות) כ15- דקות, עד ששולי הבצק בצבע זהוב בהיר. מסירים את השעועית והנייר, מחזירים לתנור ואופים עוד כ10- דקות עד שהבצק כולו זהוב. מצננים את התבנית צינון מלא על רשת.
- המלית: במכל מעבד מזון שמים את הריקוטה, הסוכר, הביצה, החלמונים, השמנת המתוקה והחמוצה, הווניל, המלח וגרידת הלימון ומעבדים במספר פעימות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים לבצק שבתבנית ומניחים את התבנית מעל לתבנית שטוחה.
- אופים כ25- דקות עד שהעוגה כמעט יציבה והיא קצת תפוחה בשוליים. מניחים את התבנית מעל לרשת לצינון מלא.
- מפזרים צנוברים לקישוט ומגישים בטמפרטורת החדר.
טורטה די ריקוטה (צילום: גיא בלומנשטיין)
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים