שתף קטע נבחר

 

צפון קוריאה דורשת מארה"ב: שלום אחרי 61 שנה

סוכנות הידיעות של המדינה הקומוניסטית קראה לאמריקנים לשים קץ למלחמה בחצי האי. הדברים נאמרו לציון 58 שנה להפסקת האש. במקביל, מבקר בניו יורק סגן שר החוץ של הצפון

צפון קוריאה דרשה היום (יום ד') מארצות הברית להגיע עמה להסכם שלום, שיביא לסיום מלחמת קוריאה, בעיצומו של מהלך להתניע את השיחות הרב-צדדיות על התפרקות המדינה הקומוניסטית מנשק גרעיני.

 

במאמר מערכת של סוכנות הידיעות הרשמית של פיונגיאנג לציון 58 שנה להפסקת האש במלחמה שהחלה ב-1950, נכתב כי הסכם שלום יקרב מאוד את פירוק תכנית הגרעין הצבאית של הקוריאנים. "חצי האי עומד בצומת דרכים, דטאנט (הפשרה ביחסים) או מעגל קסמים אכזרי של הסלמה במתיחות", נאמר בכלי התקשורת בצפון.


משלוח קמח בשווי 180 מיליון דולר מדרום קוריאה לצפון (צילום: EPA)

 

הפסקת האש מ-1953 הותירה את חצי-האי קוריאה במצב מלחמה מושהה עד עצם היום הזה. כמו כן, הגבול בין הדרום לצפון, שמאויש מדרום בכ-28 אלף חיילים אמריקנים, נחשב לגבול המבוצר בעולם. הנוכחות האמריקנית היא העילה של המדינה הקומוניסטית להחזיק בפצצות אטום.

 

במקביל נמצא בניו-יורק קים קיה גוואן, סגן שר החוץ הבכיר של הצפון, לפגישה עם בכירים אמריקנים בהזמנתה האישית של מזכירת המדינה של ארצות הברית, הילרי קלינטון. מדובר בניסיון להתניע את השיחות הרב-צדדיות לפירוק משטרו של קים ג'ונג איל מנשק אטומי. שש המשתתפות בשיחות התכנסו בפעם האחרונה ב-2009.

 

סגן שר החוץ הקומוניסטי שנחת הבוקר בניו יורק אמר לכתבים כי הוא אופטימי באשר לסיכויים לחידוש המו"מ: "היחסים בין צפון קוריאה לארצות הברית ישתפרו, משום שהגיע הזמן ששתי המדינות יתפייסו".

 

עם זאת, מומחים בדרום קוריאה מדגישים עדיין כי אין סיבה עדיין לשמוח ומצביעים על כך שפיונגיאנג הבהירה בכל פעם כי אין לקשור בין השיחות לשלום לבין השיחות על התפרקותה מגרעין בתמורה לסיוע כלכלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סגן שר החוץ קים הגיע לניו יורק
צילום: AP
חיילים מהצפון בטקס לציון הפסקת האש
צילום: רויטרס
מומלצים