שתף קטע נבחר
 

בקשה לייצוגית: משרד הרישוי גובה אגרה מופרזת

בעלת מכונית שנגנבה ונמצאה אחרי כשנה, טוענת כי רשות הרישוי דרשה ממנה לשלם אגרת רישיון רכב לתקופה מקוצרת אך במחיר מלא. בעקבות זאת, הגישה בקשה לתביעה ייצוגית בסך של כמיליון שקל

זמן זה כסף. לבית המשפט לעניינים מנהליים הוגשה השבוע בקשה לתביעה ייצוגית נגד משרד הרישוי, בטענה כי הוא מבצע גביית-יתר של אגרת רישיון רכב ממי שרכבם נגנב ונמצא. התובעת, אירית דרנוב, טוענת באמצעות עורכי הדין הראל חסון וניצן גדות כי רשות הרישוי גובה אגרת רישיון עבור שנה שלמה, ולא מבצעת הפחתה של סכום האגרה בגין התקופה עד למציאת הרכב הגנוב.

 

בבקשה נטען כי קבוצת התובעים - מי שרכבם נגנב ונמצא, במהלך השנתיים שקדמו להגשת התביעה - זכאית להחזר שנתי של כמיליון שקל. התחשיב מבוסס על כ-2,000 כלי רכב שנגנבו וחזרו לכביש, כאשר הנזק הכספי שנגרם בממוצע לכל בעל רכב נאמד בכ-500 שקלים.

 

רכבה של התובעת נגנב בסוף חודש יולי 2010. מיד עם גניבתו היא דיווחה על כך למשטרה, והרכב הוכרז כגנוב במערכת המחשבים של המשטרה ומשרד הרישוי. כשנה לאחר מכן נמצא הרכב, ואז שלחה רשות הרישוי לתובעת דרישה לחידוש רישיון הרכב תמורת 988 שקל, וזאת לתקופה קצרה יחסית: מה-22 ביוני 2011, מועד מציאת הרכב, ה-8 בדצמבר 2011.

 

לטענת דרנוב, סכום האגרה שנדרשה לשלם זהה לסכום אותו דורשת רשות הרישוי כתשלום אגרה לשנה שלמה. זאת, למרות שבמשך יותר ממחצית התקופה היה רכבה תחת סטטוס של "גנוב". דרנוב ביקשה מרשות הרישוי לתקן את סכום האגרה אולם נענתה בשלילה, ונאלצה לשלם את הסכום המלא.

 

בתביעה שהגישו בשם דרנוב, מציינים עורכי הדין חסון וניצן כי לפי תקנות התעבורה פטור בעל רכב מתשלום אגרת רישוי, וזאת אם הרכב נגנב ולא הוחזר תוך חודש ימים, ונמסרה על כך הודעה למשטרה. לכן, כך נטען בתביעה, מדובר בגבייה לא חוקית שמהווה התעשרות שלא בתום לב. לפיכך התבקש בית המשפט לקבוע כי כל חברי הקבוצה שהתביעה נוגעת אליהם, זכאים לקבלת החזרים מרשות הרישוי בגין גביית-יתר לא חוקית.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המכונית נגנבה והוחזרה? בדקו אם גבו מכם אגרה יקרה
צילום: רועי צוקרמן
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים