שתף קטע נבחר

צפו: הדף הפיצוץ באוסלו והלם הקונים בחנות

אנדרס ברייויק, החשוד כי בנוסף לטבח באוטויה אחראי גם למכונית התופת שהוצבה סמוך לבנייני ממשל באוסלו, יובא מחר לחקירה שנייה. תמונות ראשונות שפורסמו, מתעדות את האסון

6 ימים אחרי הפיגוע באוסלו והטבח באי אוטויה, מתפרסמות היום (יום ה') תמונות ראשונות המתעדות את עוצמת הפיצוץ שפגע באזור בנייני הממשל במרכז אוסלו. בתמונות מצלמת אבטחה הניצבת בחנות סמוך למקום הפיצוץ, נראית עוצמת ההדף הגדולה ואת הפאניקה שאוחזת בנוכחים, שעה שהם יוצאים לבדוק מה בדיוק קרה בחוץ וחוזרים מיד פנימה כדי לתפוס מחסה.

 

 

במקביל, הודיעה משטרת נורבגיה כי החשוד בפיגוע ובטבח שבהם נהרגו 76 בני אדם, אנדרס ברינג ברייויק, יילקח לחקירה נוספת מחר. התובע, פאל-פרדריק יורט קראבי, לא מסר פרטים נוספים על החקירה ועל השאלות החדשות שיוצגו בפני ברייויק.

 

 

בהופעתו בבית המשפט באוסלו שלשלום הסביר ברייויק כי מטרתו היתה "להציל את אירופה מהשתלטות מוסלמית ולא להרוג כמה שהוא יכול". הוא הודה בעובדות אך כפר באשמה ואמר כי ממשלת הלייבור הנורבגית אשמה ב"בגידה" וב"ייבוא מסות של מוסלמים לנורבגיה". הוא הוסיף כי באמצעות הטבח בכנס צעירי מפלגת השלטון, ביקש לפגוע בגיוס למפלגה ו"לשלוח מסר חזק לעם".

 

הטבח בנורבגיה - כל הדיווחים:

 

מהמניפסט והסרטון שפרסם זמן קצר לפני שיצא לבצע את המעשים, עולה החשד כי לברייויק היה קשר הדוק עם גורמים וארגוני ימין קיצוני הקוראים לגירוש המוסלמים מאירופה. בין היתר, נבדק הקשר של ברייויק קבוצה בשם "מסדר הטמפלרים", אותה כינה "חברה סודית שהוקמה כדי להוביל מסע צלב נגד המוסלמים באירופה".

 

האזרח הבריטי פול ריי המזוהה אף הוא עם הקבוצה הכחיש כל קשר לברייויק וגינה את מעשיו אך לא את רעיונותיו. "דעותיי לא השנו בעקבות המתקפה בנורבגיה. עדיין יש איום על דרך החיים שלנו מצד האיסלאם. אין לי כוונה להגיד שאין איום כזה, כי יש". בהתייחס למסדר הטמפלרים אמר: "זה רעיון, זו אמונה. לא מדובר בארגון מאסיבי".

 

היום הצטרף מפקד היחידה הנורבגת למלחמה בטרור, האוורד גסבאק, לניסיונותיהם של בכירי הממשל ומערכת הביטחון להדוף את הביקורת הקשה על התנהלות המשטרה ביחס למה שהתרחש באוטויה. בין היתר, נחשף בימים האחרונים כי למרות שהאי נמצא 40 קילומטרים בלבד מאוסלו לקח לשוטרים שעה וחצי להגיע אליו, המסוק המשטרתי שהיה זמין באותו זמן לא המריא כיוון שהצוות היה בחופשה והסירה הראשוה שהפליגה לאי - התקלקלה.

 

אמש הבטיח ראש ממשלת נורבגיה, ינס סטולטנברג, כי יקים ועדה עצמאית לבדיקת אירועי מתקפת הטרור ולבחינת דרכי הסיוע למשפחות הנפגעים. במקביל, הודיע הפרלמנט הנורבגי כי יסייע למשפחות במימון הלוויות וכי יקים אנדרטה לזכר הקרובנות. 

 

בתוך כך, הסתיים החיפוש אחר גופות הנעדרים סמוך לאוטויה. היום נמשתה גופתה של צעירה גיאורגית כשפצעי ירי בגבה. ההרוג הצעיר ביותר שזוהה עד-כה ממתקפת הטרור באי הוא שרידין סוובאק-בוהן, שחגג את יום הולדתו ה-14 חמישה ימים לפני הטבח, והגיע לאי לצורך קמפינג. הרוג אחר הוא טרוד ברנטסן, בן 51, אחיה החורג של נסיכת נורבגיה מטה-מריט. אחת ההרוגות בפיגוע באוסלו היא ליז הולטר, עובדת לשכת ראש הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנדרס ברייויק
צילום: רויטרס
אנדרטה מאולתרת סמוך לאוטויה
צילום: רויטרס
מומלצים