רפורמת קווי האוטובוס: יש שינויים, אין מידע
בעוד שבוע יבצע משרד התחבורה שינויים בחלק מקווי האוטובוס בגוש-דן, שנכללו ברפורמת הקווים שיושמה ב-1 ביולי. ח"כ שלי יחימוביץ' טוענת שהמשרד מתעלם מהביקורת שנמתחה על הרפורמה: "המשרד מבצע את השינויים מבלי יידע את הנוסעים"
שבוע לפני יישום "מקצה שיפורים" ברפורמת קווי האוטובוס בגוש-דן - ומשרד התחבורה שוב לא מיידע את ציבור הנוסעים על השינויים המתוכננים. כך טוענת היום (ה') ח"כ שלי יחימוביץ', בהודעה שפרסמה בצהריים. על-פי החלטת שר התחבורה, ישראל כץ, ב-5 באוגוסט יבוצעו שינויים בכמה מקווי האוטובוס בגוש-דן, וזאת בהמשך לרפורמה שהחלה ב-1 ביולי, ועוררה ביקורת חריפה בקרב נוסעים רבים. אלא שלדברי ח"כ יחימוביץ', למרות שהשינויים ייושמו כבר בשבוע הבא, משרד התחבורה אינו מביא אותם לידיעת הציבור.
- הרפורמה בתחבורה הציבורית -
כל מה שרציתם לדעת
"עיקר התרעומת של הציבור הייתה על כך שמשרד התחבורה לא פרסם מבעוד מועד את השינויים המתוכננים", אומרת היום יחימוביץ'. "והנה, לא עבר חודש, והמשרד חוזר ומבצע שינויים מבלי ליידע את הנוסעים. המשרד חייב להפסיק לזלזל בנוסעים. הם מכירים את המערכת טוב יותר מהמתכננים, ולא הייתה כל סיבה שלא לשתפם בעיצוב פרטי התכנית, שממילא לקח יותר מעשור לתכנן".
"הנוסעים מכירים את המערכת טוב יותר מהמתכננים" (צילום: עופר עמרם)
בדברים שאמר השבוע במליאת הכנסת, התייחס למעשה השר כץ לחלק מהטענות שמעלה היום ח"כ יחימוביץ'. "זאת לא חוכמה וזה מאוד לא טוב (אחרי) כמה ימים, כשמתחילה ביקורת - פתאום לרכוב על איזה גל, לבוא ולהתריע ולהגיד - 'תעצור, אל תוציא לדרך'. ממה שאני למדתי איך מבצעים דברים, זאת לא הדרך. לכן צריך אורך רוח, וצריך גם יכולת לקבל החלטות ולעמוד מאחוריהן, ברגע שמשוכנעים שההחלטות נכונות".
השר כץ גם הסביר כי השינויים שייושמו בשבוע הבא נועדו לענות על טענות שהעלו נוסעי האוטובוסים, לאחר יישום הרפורמה בתחילת החודש. השר גם נתן כמה דוגמאות לשינויים הצפויים: "גילינו את ה'בת-ימון', שהוא מרכז רפואי שלא מעט מתושבי בת-ים וחולון משתמשים בו, דבר שלא נלקח קודם בחשבון, וכבר עכשיו בתיקונים הוא יילקח בחשבון. הוריתי לתגבר ולפתור כל בעיה שקשורה לאוניברסיטה, לבתי-חולים - והדברים האלה מטופלים".
משרד התחבורה מצא את בת-ים
לפני כשבועיים, בעקבות החלטת השר כץ ליישם "מקצה שיפורים" ברפורמה, פרסם משרד התחבורה מעט פרטים אודות השינויים המתוכננים ב-5 באוגוסט בכמה מקווי האוטובוס. השינויים, שכאמור נועדו לענות על טענות ובעיות שהעלו משתמשי התחבורה הציבורית בגוש-דן, כוללים את הקווים הבאים:
- קו 40, מהמרינה בבת-ים לרמת החייל בתל-אביב (מסוף עתידים): יועתק למסוף האוניברסיטה.
- קווים 72 ו-172, מחולון לרידינג: מסלולי הקווים יעבור ברחוב דיזינגוף בתל-אביב.
- קו 289: המסלול ייצור קשר ישיר בין חולון וצפון תל-אביב ובית חולים איכילוב.
- קו 26 ו-126: המסלול ישונה, כך שיחבר בין בתים ובית-ספר הולץ ורחוב המסגר.
- קו 134: קו חדש מבני-ברק לבית חולים תל השומר.
- קו 31: יקשר בין דרום רמת-גן ותל-אביב.
- קו 22: יבוטל משכונת המשתלה בתל-אביב.
בנוסף, וכפי שהבטיח השר כץ, הבטיחו במשרד התחבורה כי יימצא פתרון תחבורתי שייקשר בין בת-ים והתחנה המרכזית בתל-אביב ובין רחוב יפת ביפו והמרכז הרפואי "בת ימון". עוד הבטיחו שם כי יבוצעו השינויים הבאים:
- הוספת שירות לרחוב יוספטל בבת-ים.
- קישור בין שכונת עמידר ושדרות ירושלים בבת-ים.
- קישור בין מרכז העיר של חולון עם המרכז הרפואי "בת ימון" ושכונת ג'סי כהן.
- שיפור החיבור בין שכונות ביפו (ג' וד') עם שדרות ירושלים ורחוב המחרוזת.
מלבד הפרטים שכבר פורסמו על-ידי משרד התחבורה, צפויים שינויים נוספים בחלק מהקווים הנוסעים בתוך הערים השונות בגוש-דן: תל-אביב, רמת-גן, חולון, בת-ים וגבעתיים. בחלק מהמקרים, השינויים אמורים לתת מענה לנוסעים שנפגעו כתוצאה מההחלטה לבטל עשרות קווים החל ב-1 ביולי.
שר התחבורה, ישראל כץ: "הדברים מטופלים"
צילום: בועז פיילר