ביה"ד החזיר לעבודה מקורב לעמיר פרץ שפוטר
סמי שושן, מנכ"ל חברת בת של ההסתדרות, עתר לבית המשפט בטענה כי "הודח הדחה פוליטית" בידי עופר עיני. החברה טענה: הוא היה מינוי פוליטי של פרץ, וזכה לתנאי שכר מפליגים. בית המשפט קבע כי פוטר שלא כדין, והוציא צו מניעה
בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב הורה אתמול (ה') להחזיר לעבודה קרוב משפחה של עמיר פרץ (גיסו) שפוטר מחברת בת של ההסתדרות. בכך קיבל בית הדין את צו המניעה שביקש סמי שושן, במטרה למנוע את פיטוריו בטענה שאלה נעשו על ידי עופר עיני מטעמים פוליטיים. "מקרה זה הוא מסוג אותם מקרים נדירים וקיצוניים בהם יש להשיב את המבקש לעבודתו ולבטל את מכתב הפיטורים", קבעה השופטת אריאלה גילצר-כץ.
סמי שושן, מכהן מאז שנת 1999 כמנכ"ל החברה למרכזי תרבות וספורט, מלבד שנתיים בהם שימש כראש מועצת מצפה רמון. החברה נמצאת בבעלות חברת העובדים של ההסתדרות הכללית החדשה, העוסקת בהקמה ותפעול של מרכזי תרבות וספורט לציבור העובדים.
ב-23 ליוני השנה נמסר לשושן מכתב פיטורים, לאחר שזומן לשימוע שמועדו נידחה מספר פעמים ולא התקיים לבסוף. במכתב הפיטורים נכתב בין היתר: "תקופת כהונתך לוותה בהעלאת טענות קשות וחמורות מצד גורמים שונים בנוגע להתנהגותך האישית והניהולית. בעקבות טענות אלו נפתחו הליכי חקירה שונים... וכן פורסמו ידיעות ותחקירים בכל התקשורת".
יש לציין, כי בהחלטת בית הדין מוזכר, כי "מעבר לשכר חודשי ברוטו של כ-37 אלף שקל שקיבל שושן על פי חוזה העבודה העונקו לו תנאי עבודה נוספים: שכר דירה בעבור דירת 4 חדרים, השתתפות של המשיבה בהוצאות הדירה... סכ"ה ההוצאות הנלוות של המבקש עמדו על סך של כ-96 אלף שקל לשנה".
"תנאי שכר מפליגים שאינם מקובלים"
שושן לא הסכים עם ההחלטה, ובאמצעות עורכי הדין אריאל שמר, אשר סלע וזהר גיפס הגיש בקשה לצו מניעה. בעתירתו טען, כי הפיטורים נעשו ממניעים פוליטיים ועל רקע קרבתו המשפחתית לעמיר פרץ. לטענתו, הוא הודח "הדחה פוליטית" אשר תוכננה בחדרו של יו"ר ההסתדרות עופר עיני.
עוד טען שושן, כי הוא הצליח בתפקידו ולא היתה כל מחלוקת בנוגע לתפקודו והצלחתו. לדבריו, "תיאום ישיבת השימוע נעשה למראית עין, תוך מתן מועדים חד צדדיים על ידי החברה למרכזי תרבות וספורט".
בתשובתה לעתירה טענה החברה, בין היתר, כי מינויו של שושן למנכ"ל היה מינוי פוליטי של יו"ר ההסתדרות דאז, עמיר פרץ, וכי הוא זכה לתנאי שכר מפליגים שאינם מקובלים ואינם סבירים. עוד טענה החברה, כי למרות שושן הוזמן לשימוע מספר פעמים, הוא "התחמק מהשימוע ולא היתה לו כל כוונה להתייצב".
היום קבע בית הדין כי מדובר במקרה של פיטורים שלא כדין, וכי בהליך הפיטורים של שושן נפלו פגמים רבים. השופטת גם חייבה את החברה למרכזי תרבות וספורט לשלם לשושן שכר טרחה בסך 10,000 שקלים
והוצאות משפט בסך 1,000 שקל. הדיונים בתיק יימשכו.
תגובות
"פסיקת השופטת משקפת באופן ברור ומוחלט את ההתנכלות האישית של עופר עיני כלפי. החלטתה היא חמורה ביותר ומעמידה את ההסתדרות הכללית החדשה באפלה מוחלטת", אמר סמי שושן. "כיצד ייתכן שגוף האמון על הסדרת תנאי עבודה של אזרחי ישראל פועל באופן כה חמור? זו תעודת עניות למוסד ולעומד בראשה", הוסיף
מההסתדרות נמסר: "בית הדין התייחס להליך השימוע שנערך לסמי שושן. בכוונת החברה למרכזי תרבות וספורט לקיים כבר בשבוע הבא שימוע נוסף ואף לערער על החלטת בית הדין האזורי לבית הדין הארצי לעבודה".