סן פרנסיסקו: נדחתה היוזמה לאסור מילה
מאבקם המשפטי של היהודים והמוסלמים בסן פרנסיסקו הצליח. בית המשפט קבע כי הצעת החוק לאיסור מילת תינוקות לא תובא למשאל התושבים
ניצחון ליהודים ולמוסלמים
בסן פרנסיסקו? בית המשפט הורה היום (יום ה') להסיר את הצעת החוק האוסרת על מילת תינוקות
ממשאל התושבים שיתקיים בעיר בנובמבר. זאת, בטענה שהחוק המוצע מנוגד לחוק במדינת קליפורניה הקובע כי המדינה היא המפקחת על הליכים רפואיים, ולא הערים.
הצעת החוק הייתה אמורה להגיע להכרעת הבוחר באמצעות המשאל הנערך במקביל לבחירות העירוניות. על פי ההצעה, תיאסר מילת גברים מתחת לגיל 18 והמנהג מעורר המחלוקת יהפוך לעבירה שעלולה לגרור קנס של 1,000 דולרים או שנת מאסר. לא יהיו יוצאי דופן על בסיס דתי.
פרקליטם של יוזמי החוק, מייקל קיניין, טען כי מילה איננה הליך רפואי וכי הצעת החוק כוללת סעיף של מילה לצרכים רפואיים. אך השופטת לורטה ג'ורג'י לא התרשמה והורתה להסיר את ההצעה חסרת התקדים. הדיון האמריקני הכללי סביב יתרונותיה הבריאותיים של המילה מתנהל כבר שנים רבות, אולם זוהי הפעם הראשונה שיוזמה מסוג זה הייתה מצליחה להגיע לשלב הכרעת הבוחר.
המאבק בהצעה הצליח לאחד יהודים ומוסלמים, שטענו כי האיסור יפגע בחירותם הדתית ובזכויותיהם כהורים. חלקם טענו כי מדובר בצעד אנטישמי. הם פנו להכרעת בית המשפט.
מנגד טען אחד מיוזמי החוק, לויד שופילד, כי מילת בנים היא מהצורות השכיחות בעולם והמקובלות של פגיעה מכוונת באיברי מין, וכי יש לאסור עליה כפי שאוסרים על מילת בנות. "ההורים הם המגנים על התינוק", אמר שופילד בן ה-59, "הם לא אמורים לפגוע בילדיהם. מילה היא מזיקה וכואבת מאד".
התובעים סבורים כי זכויותיהם הדתיות הבסיסיות נפגעות. ג'רמי בנג'מין ורעייתו ג'ני טוענים כי הצעד אנטישמי וגורם להם להרגיש לא רצויים בעירם שלהם. חברתם למאבק, לטיציה פרזה אמרה כי היא חשה הקלה לגדל את ילדה בסן פרנסיסקו, אך היא חוששת עתה כי הצעד "ישלול את זכותי כמוסלמית למול את בניי ואת זכויותיי כאם".
ברית מילה בסן פרנסיסקו. המדינה ולא העיר היא הרשאית לפקח על הליכים רפואיים
צילום: AP
מומלצים