מגמה מעורבת בוול סטריט; טבע הוסיפה 1.7%
מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.51%, מדד נאסד"ק עלה ב-0.05% ומדד S&P 500 ירד ב-0.32%. אמדוקס הוסיפה 3%
המסחר בוול סטריט ננעל היום (ה') במגמה מעורבת על רקע המשך הדיונים בוושינגטון על תקרת החוב בארה"ב.
מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.51% ל-12,240.1 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-0.05% ל-2,766.25 נקודות, ומדד S&P 500 ירד ב-0.32% ל-1,300.67 נקודות.
הדיונים על העלאת תקרת החוב וצמצום הגירעון של ארה"ב לא הובילו עדיין לפתרון והדדליין של ה-2 באוגוסט מתקרב. במקרה הבלתי סביר שארה"ב לא תעמוד בהתחייבויותיה, כלכלת המדינה תתכווץ ב-5% והמניות יצנחו כמעט בשליש, כך טוענים במחלקת המחקר והאסטרטגיה של בנק ההשקעות קרדיט סוויס.
לפי דיווח של סוכנות בלומברג, קרנות הענק בלקרוק, לומיס סיילס אנד קו ופרנקלין טמפלטון, מזהירות כי ארה"ב ניצבת בפני הורדה של דירוג האשראי המושלם שלה (AAA). "אני משוכנעת שלפחות סוכנות דירוג אחת תוריד את דירוג האשראי של ארה"ב", אמרה לבלומברג קתלין גפני, מנהלת שותפה בקרן לומיס סיילס החולשת על נכסים בשווי 21 מיליארד דולר. להערכתה, הסיבה לכך היא "חוסר המסוגלות של הצדדים להשיג הסכמה על הקיצוצים הנדרשים לצורך העלאת התקרה".
סוכנות הדירוג פיץ' יצאה אתמול במסר למשקיעים באיגרות החוב של ארה"ב ובאיגרות חוב של מדינות אחרות וטענה כי גם אם יירד דירוג האשראי של ארה"ב הדירוג שלה עדיין ישמש כמדד השוואה עולמי לאיגרות חוב אחרות. המשמעות מבחינת עלויות המימון ברחבי העולם של יתר המדינות עלולה להיות רעה, מאחר והורדת הדירוג של ארה"ב תגרור בעצם מעין הורדת דירוג מדומה של יתר המדינות היות וארה"ב תמשיך מבחינת פיץ' לשמש את מדד ההשוואה העולמי.
המסחר בבורסות אירופה מתנהל בירידות שערים בעוד המחוקקים האמריקאים נכנסים לעוד יום של דיונים לקראת מה שנראה כמו הסכמה על מתווה להעלאת תקרת החוב של ארה"ב.
המסחר באג"ח באירופה מתנהל היום על רקע ספקולציות שהבנק המרכזי האירופי רכש ניירות ערך של איטליה וספרד. לשכת העיתונות של הבנק המרכזי האירופי לא השיבה לבקשה לתגובה. סוחר ב-BNP פאריבה: "הצטמצמות המרווחים מונעת בעיקר משמועות".
בורסות אסיה ננעלו היום בירידות שערים זה היום השני ברציפות על רקע הסימנים כי הצמיחה הכלכלית בארה"ב מאיטה בעוד הכלכלה הגדולה בעולם מנסה למצוא פתרון לסוגיית העלאת תקרת החוב. מדד האנג סנג בהונג קונג ננעל ללא שינוי. מדד קוספי בדרום קוריאה איבד 0.9%. מדד ניקיי ביפן השיל 1.5%.
מאקרו
נתון התביעות הראשונות לדמי אבטלה פורסם היום: התביעות החדשות לדמי אבטלה ירדו ב-24 אלף ל-398 אלף בקשות בשבוע שעבר.
מאוחר יותר היום פורסם כי מכירות הבתים הקיימים בארה"ב עלו בחודש יוני ב-2.4%. מדובר בעלייה של 19.8% ברמת מדד מכירות הבתים הקיימים מיוני 2010. ציפיות השוק היום לירידה של 2%.
מניות במרכז
יצרנית האשלג הגדולה בעולם, פוטאש, דיווחה על רווח נקי של 96 סנט למניה - שיא רבעוני. במקביל מעלה החברה את תחזית הרווח הנקי למניה לשנה כולה מטווח של 3.4-3 דולר למניה לטווח של 3.8-3.4 דולר למניה. הרווח הנקי שרשמה החברה ברבעון השני היה השני הכי גבוה אי פעם וגבוה ב-81% מהרווח הנקי שרשמה ברבעון המקביל אשתקד.
אקסון מוביל דיווחה היום על רווח של 10.7 מיליארד דולר ברבעון השני, עלייה של 41% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, עקב עליית מחירי הדלק. עם זאת, החברה החמיצה את הערכות הרווח. הרווח של אקסון מוביל למניה עמד על 2.18 דולר ברבעון השני, 15 סנט פחות מרווח של 2.33 דולר שהסכימו עליו האנליסטים בסקר תומסון רויטרס.
קרדיט סוויס, הבנק הגדול בשוויץ הודיע כי יפטר 2,000 עובדים, או 4% מכוח העבודה אחרי שהרווח הנקי של הבנק היה נמוך מתחזיות האנליסטים ברבעון השני. הרווח הנקי של הבנק ירד ל-959 מיליון דולר, נמוך מתחזיות האנליסטים לרווח נקי של מיליארד פרנק שוויצרי.
ישראליות בוול סטריט
אמדוקס, ענקית פתרונות הבילינג, דיווחה אמש אחרי נעילת המסחר בוול סטריט על הכנסות של 801.4 מיליון דולר ברבעון ברבעון הפיסקאלי השלישי לה. הכנסות אלה מהוות גידול של 6.4% בהשוואה לרבעון השלישי אשתקד. אמדוקס הוסיפה 3% אחרי הדוחות.
חברת קליקסופטוור, ספקית של פתרונות ניהול כוח אדם ואופטימיזציה של מערך שירות, דיווחה היום על גידול של 18% בהכנסות החברה ל-20.7 מיליון דולר ברבעון השני. הרווח הנקי ברבעון הסתכם ב-2.6 מיליון דולר, 8 סנט למניה, בהשוואה לרווח נקי של 2.4 מיליון דולר, 7 סנט למניה ברבעון המקביל שנה שעברה. .
מריל לינץ' הורידו את תחזית ההכנסות השנתיות של טבע ואת תחזית הרווח למניה ברבעון השלישי בעקבות דו"חות טבע שפורסמו אתמול, אך עדיין ממליצים לקנות את המניה. טבע דיווחה על רווח של 1.10 דולר למניה, בהתאם לתחזיות האנליסטים של מריל לינץ', וגבוה ב-2 סנט מהקונצנזוס. טבע עלתה ב-1.7%.