קבלת שבת במאהלים: "ההזדהות הולכת וגדלה"
במאהלי המחאה ברחבי הארץ ערכו את קבלת השבת השלישית מאז תחילת המחאה. בבאר-שבע ובחיפה סעדו מאות והעריכו: "נצטרך להיות כאן גם בשבתות הבאות כי הממשלה אטומה". בשכונת התקווה חד-הוריות וילדיהן עשו קידוש
שבועיים ויום חלפו מתקיעת היתד לאוהל הראשון בשדרות רוטשילד, ומחאת האוהלים רק הולכת ומתרחבת. הערב (יום ו') ציינו במאהלים רבים ברחבי הארץ את קבלת השבת, ולרבים משוכני האוהלים היתה זו הפעם השלישית ברציפות שהם בוצעים את החלה ומברכים לחיים מחוץ לבית.
מחאת האוהלים - כל הכתבות ב-ynet
- תגובה למכתב הטייקונים: פצצות סירחון על אקירוב
- עוד ועוד אוהלים בירושלים: "המאבק מתנהל מעצמו"
גם לתושבי רוטשילד נמאס: "תנו לגור בשקט"
במאהל בבאר שבע סעדו יותר ממאה איש על שולחן ארוך, בין המאהלים. לאנשי המאהל הצטרפו בארוחת ליל השבת גם בדואים מהכפר אל עראקיב, המוחים על הרס הבית שלהם. אדר שטרן, ממובילת המאבק בבאר שבע, כינתה את קבלת השבת החלק הנעים של השבוע: "כל התושבים סידרו יחד את השולחנות והכיסאות. זה כיף, רגוע, הזדמנות לכולם לנשום עמוק. אני מקווה שהממשלה תתן פתרונות לפני שנעשה עוד שבת כאן, אבל נעשה כאן קבלות שבת כמה שנצטרך".
בועז גרדוס, תושב העיר, אמר כי "הכנו ארוחת שישי למופת. אנחנו מתכוונים לשבת פה גם בשבתות הקרובות. אנחנו מקווים שלא נעשה את השבת הבאה באוהל, אבל עם האטימות של הממשלה נראה שנצטרך לעשות את זה. כרגע לא נראה שיש אור בקצה המנהרה אלא שהמאבק הולך וגדל. זו מחאה של העם. ההזדהות רק הולכת וגדלה". גם במאהל המחאה ברחבת הסינמטק בחיפה השתתפו כמאה איש בקבלת השבת. אחד המתגוררים במאהל, בני אדרי, סיפר כי מספר משפחות בחיפה התנדבו לבשל ארוחת שבת לשוכני המאהל.
בן 15 ישן במאהל, בלי דמי כיס
למאהל המחאה שבשכונת התקווה הגיעה אספקת מזון ממסעדות ומבתי מאפה באזור, והתקבלו גם מקררים כתרומה. המאהל מורכב ברובו מנשים חד-הוריות, וגם לפני הקידוש הן הדגישו כי למרות הרפורמה והבטחות הממשלה, פתרון לבעייתן עדיין אין.
גם בירושלים קיבלו את השבת במאהל (צילום: גיל יוחנן)
"אין לי בית, בעל הדירה שלי העלה לי את שכר הדירה ולא היה לי איך לשלם, לכן החלטתי לישון באוהל עם הבת שלי", סיפרה ג'ולי, שעברה גם מאהל מאז תחילת המאבק על מחירי הדיור המאמירים. "התחלתי ברוטשילד ובאתי עם הילדה שלי לפה, לשכונת התקווה. אני ישנה כאן, הולכת לעבוד בבוקר וחוזרת אחר הצהריים למאהל. אין לי בית".
יחד עם הנשים, ישנים במאהל גם רבים מילדיהן. אחד מהם, בן 15, סיפר: "עכשיו אמנם חופש גדול, אבל אני לא יכול לצאת עם חברים שלי, כי אפילו המחירים של מקומות הבילוי מאוד יקרים. אני לא מבקש מאבא שלי דמי כיס לבילויים, כי אני יודע שיהיה לו קשה לתת לי. אני ישן פה וחי פה כדי שהעתיד שלי יהיה יותר טוב, כדי שאוכל לחיות בכבוד - ולא כמו שההורים שלי חיים. אין להם מספיק כסף בשביל לכלכל אותי ואת המשפחה, בגלל המחירים היקרים".
עם הפליטים בלוינסקי (צילום: הדר כהן)
הסטודנטים נגד סגנית השר לעניינם
בהתאחדות הסטודנטים האשימו כי לשכת ראש הממשלה מנסים לגרום לפילוג בין
הסטודנטים - במטרה לסיים את גל המחאות. הם אמרו כי סגנית השר לענייני צעירים וסטודנטים, ח"כ גילה גמליאל, בעבר יו"ר ראש התאחדות הסטודנטים יצרה קשר ונפגשה עם חלק מיושבי ראש האגודות מאחורי גבה של ההנהגה.
לטענתם, היא ניסתה לשכנעם להתמרד נגד החלטת ההנהגה ולהיענות ל"חבילת ההטבות" שהציע ראש הממשלה רק לסטודנטים. איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר: "נשיאות ההתאחדות מאוחדת ומלוכדת יותר מאי פעם ונחושה להמשיך במאבק למען דיור בר השגה בחקיקה". הוא טען כי גמליאל לקחה על עצמה "תפקיד פלגני ועוסקת בפוליטיקה קטנה. נראה לי שאנחנו כרגע המדינה היחידה בעולם שבה השרה המופקדת על הסטודנטים פועלת נגדם".