פרשת לחיאני: השופט דנציגר ייחקר באזהרה?
חוקרי המשטרה לא קיבלו תשובות לכל השאלות, היועץ המשפטי לממשלה וינשטיין אמור להחליט השבוע האם לזמן לחקירה באזהרה את שופט העליון, ממנו כבר נגבתה עדות
האם בפעם הראשונה בתולדות המדינה ייחקר שופט עליון באזהרה? היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, אמור להחליט השבוע האם לזמן את שופט בית משפט העליון, יורם דנציגר, לחקירה באזהרה. במשטרה סיימו את החקירה בפרשת ראש העיר בת-ים, שלומי לחיאני, ואף גבו בעבר עדות מהשופט בתיק זה. אולם התיק שהועבר לפרקליטות עם המלצות לגבי לחיאני מחכה להחלטת וינשטיין בנוגע לשופט.
בחודש ינואר אשתקד החלה להיחקר פרשת לחיאני, ומאות חוקרים עסקו בה. אחד החשדות שצצו ועלו בו היה שיתוף פעולה בעייתי בין יורם דנציגר, אז עו"ד פרטי וכיום שופט בבית המשפט העליון, לבין לחיאני. דנציגר ייצג את לחיאני באופן פרטי עוד לפני כניסתו לתפקיד ראש העיר, ואף היה שותף איתו בקרקעות בשרון.
במהלך החקירה, התברר כי לאחר כניסת לחיאני לתפקיד ראש העיר הועסק דנציגר על ידי עיריית בת-ים בעיסקאות שונות, בהן קיבל כ-823 אלף שקלים. החקירה הסתיימה זה מכבר, אבל תפוח האדמה הלוהט - החלטה האם לחקור את דנציגר באזהרה - נדחה לרגע האחרון.
לפני מספר חודשים אישר היועץ המשפטי לממשלה לזמן את השופט לחקירה והוא הגיע פעמיים לעדות פתוחה, שם הכחיש כל קשר למעשים לא חוקיים. החוקרים, שגבו את עדותו, לא קיבלו תשובות לכל השאלות, אך להבדיל מההמלצה לפרקליטות להעמיד את לחיאני ו-18 מעורבים נוספים לדין, במשטרה העדיפו להעביר ליועץ המשפטי לממשלה את ההחלטה בפרשת דנציגר.
חוקרי היחידה הכלכלית, שעיבדו את החומר שהיה בידיהם יחד עם תשובותיו של דנציגר, העבירו את התיק ללא המלצה לעיונו של וינשטיין. הוא זה שיצטרך להחליט האם בפעם הראשונה בישראל ייחקר שופט באזהרה.