הערכות: השבוע יוכרז סכסוך עבודה במשק
כיוון שיו"ר ההסתדרות עופר עיני, לא קיבל כל פנייה למו"מ מהממשלה, הוא יקיים ביום א' התייעצויות עם מארגני מחאת האוהלים, במטרה לנקוט צעדים שישבשו את המשק. ועם זאת, עד שלא יוכרז סכסוך עבודה, לא ינקטו צעדים מעשיים
יו"ר ההסתדרות עפר עיני יקיים מחר התייעצויות עם אנשיו ועם מארגני מחאת האוהלים, לעניין צעדים שישבשו את המשק, זאת אחרי שלא קיבל תשובה ממשרד האוצר או מלשכת רה"מ בעניין פנייתו למו"מ על מחירי הדיור ויוקר המחייה, בעקבות המחאות.
- מחאה בפייסבוק: לא הולכים לעבודה ב-1 באוגוסט
גורמים המעורים בנושא, מסרו ל-ynet כי ניתן להעריך שהשבוע יוכרז סכסוך עבודה במשק, וההסתדרות תגייס את הכוחות הארגוניים שלה לטובת המאבק. ועם זאת, עד שלא יוכרז הסכסוך, לא ינקטו צעדים מעשיים כלשהם. להסתדרות יש כוח ארגוני גדול מאוד, שיכול לעזור למאבק.
ההסתדרות נכנסה לתמונה שבועיים אחרי שהחלה מחאת האוהלים, יו"ר הארגון, עופר עיני, קרא ביום ד' (27 ביולי) לממשלה ולכל הגורמים ה"רלוונטיים" להיכנס למו"מ עד צאת השבת הקרובה, ואיים כי ביום א' ייצטרף הארגון למאבק בכל האמצעים העומדים לרשותו. מסיבת העיתונאים שכינסה ההסתדרות הועברה בשידור חי ב-ynet.
עיני אמר אז כי "המחאה הזאת היא תסריט ידוע מראש בגלל דברים שלא התחילו בממשלה הזאת, אלא עוד בתקופת בייגה שוחט. הממשלה החליטה ביום אחד שממדיניות סוציאליסטית בה המדינה ערבה לאזרחיה, יהיה שוק קפיטליסטי".
במקביל, הודיע גם יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, כי הרשויות המקומיות פותחות אף הן חזית במאבק הציבורי. לפי הודעתו של בוחבוט, ב-1 באוגוסט יגיעו ראשי ערים רבים למאהלים ברחבי הארץ, ובאותו היום גם יקיימו הרשויות אסיפות הסברה, הפגנות מקומיות ועיצומים במסגרתם לא יקבלו קהל ולא יינתנו שירותים למשרדי הממשלה. זאת, לטענתן, כיוון שהממשלה הפסיקה לשרת את האזרח והפריטה את רוב שירותיה.
בפייסבוק, ארגן צביקה בשור, אבא בן 36, מחאה שסחפה אחריה אלפים. בשור קורא שלא ללכת לעבודה ביום שני, 1 באוגוסט, במטרה למחות נגד יוקר המחיה. במסגרת מחאה זו מתוכננות גם הפגנות מול הכנסת.
אין תקווה לאזרחים
עיני אמר במסיבת העיתונאים: "פעם היה מעמד ביניים, היום הוא הולך ונגמר. זוג שעובד, למד באוניברסיטה, הלך לצבא, מרוויח לכאורה לא שכר מינימום אלא 14 אלף שקל יחד - ועדיין לא גומרים את החודש. הכי גרוע לאזרחים זה להרגיש שאין תקווה. כשאדם מרגיש שאין תקווה הוא במקום שאין לו מה להפסיד", אמר עיני.
הוא הוסיף כי "שאלו אותי בכל כלי התקשורת למה לא הצטרפתי למחאה והתשובה היא שיכולתי לרוץ מכלי תקשורת אחד לשני ולהתלהם אבל האנשים שעושים את המחאה רוצים פתרונות אמיתיים ולא סיסמאות בשליפות מהשרוול. ניסיתי לדבר עם שרי האוצר התמ"ת והשיכון ולהציע פתרונות, יצרתי תוכנית כוללת, אבל לא היה עם מי לדבר".
בנושא הדיור עצמו אמר עיני: "בשבילי דיור בר השגה הוא בבעלות המדינה, במקום להוציא מכרז ולמכור את הקרקע צריך להוציא מכרז ולמצוא קבלן שיבנה עבור המדינה את הקומבינציה הכי גדולה. כל מה שהמדינה תפסיד זו מכירת הקרקע לקבלנים. כדי שלא יווצרו שכונות עוני צריך לדאוג שחלק מהדירות יימכרו בתנאי שוק וחלקן יושכרו בזול. וכן, הממשלה היא זו שצריכה לקבוע את הקריטריונים".