ילדים מבשלים חופש
החופש הגדול בעיצומו, וזה הזמן להיכנס איתם למטבח ולצאת משם עם אוכל שהם אוהבים. איילת הירשמן, אמא לשלושה ילדים, מגישה שלושה מתכונים שיזכו להצלחה
גביניות במחבת
כמו מאפה גבינה מלוח, אבל בצורת פנקייקס, במחבת. ארוחת בוקר מהירה ומצוינת.
המרכיבים (ל-12-14 גביניות גדולות):
80 גרם חמאה
3 ביצים
1 מכל גדול (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 9% שומן
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
2/3 כוס גבינה צהובה מגוררת, כדאי גבינה בעלת חריפות מסוימת כמו פרמזן או קשקבל
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
1/4 כפית מלח
פלפל שחור
לטיגון: כ-50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה בקערה בינונית במיקרוגל או בסיר בינוני על הכיריים מעל להבה נמוכה, ומקפידים שלא תשחים. מצננים כמה שניות. מוסיפים את הביצים לחמאה החמימה וטורפים במטרפה ידנית או במזלג, רק עד שהן מתערבבות בחמאה ונוצר קרם אחיד. מוסיפים את השמנת וטורפים קלות, מוסיפים את הגבינה הלבנה וטורפים שוב, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל השחור. מוסיפים לקערת הביצים ומערבבים במטרפה, בכמה תנועות קצרות (גם אם רואים קצת גושי קמח, לא נורא, בקרוב הם ייספגו). משהים חצי שעה בטמפרטורת החדר.
- הטיגון: מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה וממיסים בה כף מהחמאה. אם משתמשים בקורצנים לעוגיות ממתכת, מניחים אותם במחבת ובעזרת שתי כפות, ממלאים אותם בעיסה, כך שתגיע עד למחצית מגובהם. אם לא משתמשים בקורצנים, פשוט מניחים תלוליות מהעיסה במחבת. מטגנים כעבור דקה-שתיים, או ברגע שמופיעות על הפנקייק בועות קטנות, מסירים את הקורצנים ומניחים בצד, הופכים את הפנקייקס ומטגנים עוד 30 שניות מהצד השני (אל תדאגו אם הבלילה עדיין לא התייבשה לגמרי, תהפכו בכל זאת והיא תתייבש). מוציאים. ממשיכים לטגן באותו אופן את שאר הבלילה.
- מגישים עם ירקות טריים.
גביניות מלוחות (צילום: יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ)
המבורגר טונה
המרכיבים (ל-4 המבורגרים גדולים):
600 גרם טונה משומרת, מסוננת מהשמן
עלים בלבד מ-2 גבעולי נענע, קצוצים
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
אפשרות: 2 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
1 כפית שמן שומשום
מלח, פלפל שחור
מיץ מ-1 לימון
אפשרות חריפה: 1/2 פלפלון צ'ילי, ללא הגרעינים והחלקים הלבנים הפנימיים, קצוץ דק
לטיגון: שמן זית או שמן קנולה
להגשה:
לחמניות המבורגר, חצויות
פרוסות עגבניות
עיגולי פלפלים
פרוסות חסה
רוטב צ'ילי מתוק
קטשופ
אופן ההכנה:
- שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי ההמבורגר, ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה 4 קציצות גדולות ושטוחות ומאחסנים שעה לפחות (עד יום) במקרר, כדי שיתייצבו.
- הטיגון: מחממים את השמן במחבת, מניחים את הקציצות ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד הזהבה. הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.
- ההגשה: מורחים את הלחמניות בקטשופ, ואם רוצים גם ברוטב צ'ילי מתוק, ומסדרים על חצי מהחצאים עגבניות, פלפלים, חמוצים וחסה. מוסיפים את ההמבורגר, סוגרים ומגישים מיד.
המבורגר טונה (צילום: יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ)
חטיפי גרנולה תוצרת בית
מעולים במיוחד כארוחת בוקר, ליד שוקו, תה או חלב - אבל אפשר גם להפוך אותם לארוחה קלה של אחר הצהריים, ליד פירות.
המרכיבים (לכ-12 ריבועים, בתבנית בגודל 20 על 20 ס"מ):
1/4 2 כוסות (250 גרם) שיבולת שועל (קוואקר)
1/2 כוס שקדים קלופים ופרוסים
1 כוס (140 גרם) שבבי קוקוס
40 גרם חמאה
3/4 כוס (200 מ"ל) דבש או סילאן (דבש תמרים)
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום (רצוי להשתמש בסוכר חום בהיר מסוג דמררה)
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס צימוקים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- שמים במחבת גדולה את שיבולת השועל, הקוקוס והשקדים ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהמרכיבים מזהיבים קלות. מעבירים לקערה גדולה.
- באותה מחבת שמים את החמאה, הדבש, הסוכר החום, תמצית הווניל והמלח ומחממים מעל להבה בינונית-גבוה כמה דקות עד שהחמאה נמסה. מחממים תוך ערבוב 2 דקות נוספות, מכבים את הלהבה ויוצקים לקערת שיבולת השועל. מערבבים לעיסה אחידה.
- מוסיפים לקערה את החמוציות והצימוקים ומערבבים.
- מעבירים את העיסה לתבנית, משטחים ודוחסים אותה היטב בידיים, כך שתתקבל שכבה אחידה. אופים 25 דקות, או רק עד הזהבה קלה – העיסה לא צריכה להתקשות לגמרי, אלא צריכה להיות עדיין רכה וגמישה קצת כשנוגעים בה בזהירות (אל דאגה, היא תתקשה כשתקרר).
- מוציאים מהתנור ומצננים קצת.
- אוחזים את נייר האפייה משני הצדדים, ומוציאים מהתבנית. מניחים כך, לצינון, למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, ורק אז חותכים לריבועים. שומרים בכלי אטום עד שבוע, או בכלי אטום במקפיא, עד חודשיים.
חטיפי גרנולה (צילום: אוהד רומנו)
- מתוך הספר "קיץ שמח במטבח - הורים וילדים מבשלים יחד" מאת איילת הירשמן, הוצאת "ידיעות ספרים"