שתף קטע נבחר

 
צילום: דודו אזולאי

גם הנוער התעורר: "צדק חברתי לפני שיגיע תורנו"

התרגלתם להשמיץ אותם, אבל את החופש הגדול הזה מנצלים בני הנוער לא רק לשנת צהריים בלתי נגמרת ומסיבות לתוך הלילה. רבים מהם נצפו בהפגנות על יוקר המחיה: "יום אחד גם אנחנו נרצה דירה ולימודים. אם לא נמחה עכשיו, זה רק יחמיר"

אמרו עליהם שהם דור הפייסבוק, שהם מדברים אחד עם השני רק בסקייפ ושמסע הקניות מעניין אותם הרבה יותר מהקניית ערכים. אז אמרו. בגל המחאה החברתית ששוטף את הארץ הרימו את ראשם גם בני הנוער, ובחסותו של החופש הגדול המאפשר להישאר ערים עד לשעות הקטנות של הלילה, נצפו רבים מהם גם בהפגנות הענק שנערכו אתמול ברחבי המדינה.

 

מחאת האוהלים - סיקור מיוחד ב-ynet

מדברים על המאבק - בפורום מחאת האוהלים

 

"קשה להישאר אדישים למראה ההמונים ששוטפים את הרחובות וישנים באוהלים", מסביר ערן, בן 18 מתל-אביב. "נכון שכבני נוער כרגע אין לנו בעיית דיור ואנחנו לא משלמים לגנים פרטיים, אבל מספיק לנו לראות את הקשיים של האחים הגדולים או של השכנים כדי להבין שהמצוקה היא אמיתית, ושגם אנחנו - הנוער - צריכים לפעול לשינוי המצב".


הפגנת הרבבות בתל-אביב בסוף השבוע. מחאה בקפיטריה (צילום: בן קלמר)

 

יש מי שבטוח שהמאבק של היום הוא על החלום של מחר: "גם אנחנו נרצה פעם להתחתן ולגדל ילדים במדינה. התקווה שלנו היא שבעזרת המחאה הזו ייפתרו הבעיות החברתיות, וכשיגיע תורנו לקנות דירה - יהיה לנו איפה לגור", אומר שחר מירושלים, תיכוניסט בן 17. "אין ספק שהפגיעה במעמד הביניים הולכת ומחריפה, ואם לא נצא לרחובות עכשיו ונדרוש כבר עכשיו שינוי בסדר העדיפויות, בעוד כמה שנים כשאנחנו נרצה ללמוד באוניברסיטה הבעיה תהיה חמורה הרבה יותר".

 

לאליעד, בן 17 מחיפה, ברור ששינוי חברתי אינו עניין של יום אחד או יומיים. "כדי שאנחנו, הנוער, נוכל לחיות במדינה בכבוד כאנשים בוגרים, אנחנו צריכים להתחיל במאבק כבר עכשיו. לנוער יש מוטיבציה גדולה לתרום לחברה, ואין ספק שיש סיפוק גדול כשרואים את המוני התלמידים צועדים ברחובות ומפגינים למען צדק חברתי במדינה". שחר מחזק אותו: "טועים מי שחושבים שאנחנו מנותקים ממה שקורה סביבנו. הנוער אוהב את הארץ, ואין פה עניין של ימין או שמאל פוליטי".

 

150 אלף ברחובות. אם כל המחאת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הקריאות לצדק חברתי לא רק יוצאות מבתי הספר אל הרחובות, אלא עושות גם את הכיוון ההפוך. יש בני נוער שמייבאים את

הסיסמאות וסדר היום החדש אל תוך עולם המושגים שלהם, וכך למשל בבית ספר יוקרתי בצפון הארץ יזמו התלמידים עצומה בפייסבוק במחאה על המחירים המאמירים בקפיטריה. עשרות חתמו עליה. "הקפיטריה גובה מחירים גבוהים מאוד, ופוגעת בכיס שלנו ושל ההורים שלנו", הסביר אחד התלמידים.

 

"אומרים שהנוער חי בבועה", מסכם זאת רואי מירושלים, שיסיים את התיכון בשנה הבאה, "אבל זה לא נכון. דווקא בגלל הפייסבוק והאינטרנט אנחנו מאוד מעורים במה שנעשה סביבנו. אנחנו אולי צעירים, אבל אנחנו מבינים היטב את המצוקות ורוצים לעשות שינוי".


פורסם לראשונה 31/07/2011 21:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים בשבת בחיפה. "גם הנוער צריך לפעול לשינוי"
צילום: אבישג שאר ישוב
מוחים באשדוד. "הנוער לא חי בבועה"
צילום: אבי רוקח
מומלצים