שתף קטע נבחר

העליון קבע: הערעור של קצב בדלתיים פתוחות

הפרקליטות ביקשה לסגור את הדיונים כדי להגן על המתלוננות, אך השופטים קבעו כי עיקרם ייערך בדלתיים פתוחות. במקרים ספציפיים ניתן יהיה לערוך את הדיון הרחק מעיני התקשורת

בית המשפט העליון קבע אחר הצהריים (יום א') כי הערעור במשפטו של נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, ייערך בדלתיים פתוחות. בכך דחו שופטי העליון את בקשת הפרקליטות לערוך את הדיונים בדלתיים סגורות.

 

"אין ספק שצריך להגן על פרטיותן של המתלוננות", קבעו השופטים מרים נאור, עדנה ארבל וסלים ג'ובראן, "ועם זאת, נראה לנו כי בשלב זה ולאור הפרסום הרחב עליו הורה כבר בית המשפט המחוזי, ניתן וראוי יהיה לקיים את הדיון לפחות בעיקרו בדלתיים פתוחות".

 

הפרקליטות הגישה את הבקשה לקיים את הערעור בדלתיים סגורות לפני כמה ימים, בטענה כי יש להגן על המתלוננות נגד קצב. הדיונים בערעור אמורים להתחיל ביום ראשון הקרוב.


קצב בבית המשפט העליון במאי השנה (צילום: גיל יוחנן)

 

פרקליטי קצב, עורכי הדין ציון אמיר, אביגדור פלדמן, אבי לביא, מיקי חובה וגיא שמר, התנגדו לבקשת הפרקליטות, וטענו כי ראוי שהדיון יתקיים בדלתיים פתוחות כפי שהדיון על עיכוב ביצוע העונש בפני השופט יורם דנציגר נערך בדלתיים פתוחות. ynet וכלי תקשורת נוספים ביקשו מבית המשפט לאפשר לערוך את הערעור בדלתיים פתוחות.

 

בהחלטתם קבעו השופטים כי בדיונים בעל פה נדרשים באי הכוח של הצדדים להקפיד על שמירת המתכונת שנקבעה בהחלטת בית המשפט המחוזי, ואמרו כי כמובן שניתן יהיה לקיים דיון בעניין ספציפי בדלתיים סגורות. בנוסף, הם קבעו כי פרקליטות המדינה ופרקליטיו של קצב יציגו זה לזה בהקדם עותק מצונזר של עיקרי הטיעון שלהם לקראת הערעור, כדי לאפשר את פרסומם.

 

קצב הורשע בשני מעשי אונס ב-א' שעבדה תחתיו במשרד התיירות ובמקרים נוספים של תקיפה מינית. בית המשפט המחוזי בתל-אביב גזר עליו מוקדם יותר השנה 7 שנות מאסר בפועל, שנתיים מאסר על תנאי ותשלום פיצויים של 125 אלף שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא לשעבר שהורשע. "ראוי לדון בדלתיים פתוחות"
צילום: ליאור מזרחי
מומלצים