שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, Getty Images imagebank

אחרי הטבח בחמה: דיון חירום במועצת הביטחון

ברחבי העולם גינו את דמשק בתקיפות בעקבות הדיכוי האלים של מוקדי המחאה - ובמרכזם בעיר חמה בה נרצחו עשרות אזרחים. מתנגדי השלטון מתכננים להגביר את המהומות בחודש הרמדאן

הדי הטבח בחמה יזרזרו את התגובה הבינלאומית? מועצת הביטחון של האו"ם צפויה להתכנס היום (ב') לדון בדיווחים על התגברות הרג האזרחים בסוריה. דובר המשלחת הגרמנית העריך כי הנשיאה הנכנסת של המעוצה, הודו, תעתר לבקשת ברלין לכנס היום את הנציגים לדיון חירום בנושא. ברחבי העולם גינו את הדיווחים על הסלמה בדיכוי המחאה נגד אסד.

 

ארגוני זכויות אדם בסוריה מסרו הערכות סותרות של מספר ההרוגים אתמול: בין 75 אזרחים ל-145. כוחות צבא, בהם טנקים וצלפים, פתחו במתקפה אכזרית על מוקדי מתנגדי השלטון, ובמרכזם העיר חמה. המבצע המקיף של הנשיא, בשאר אסד, נועד לצמצם את המחאה נגדו עם תחילת חודש הרמדאן.

 

תיעוד: הקרבות ברחובות חמה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במהלך ארבעת חודשי המחאה בסוריה נידונה במועצת הביטחון של האו"ם הצעת החלטה לגנות את המשטר בדמשק. עם זאת, סין ורוסיה מציבות מכשול מפני מהלך מסוג זה שמקדמות מדינות מערב אירופה. נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, הגדיר את הדיווחים על טבח בחמה - "מזעזעים" ואמר כי הנשיא אסד "אינו מפגין יכולת או רצון להגיב לטענות המוצדקות של עמו".

 

חודש הרמדאן מהווה מבחן קריטי עבור השלטון בדמשק, שמאז פריצת המהומות

בחודש מרץ אינו מצליח לדכא את ניסיון המהפכה. בימי הרמדאן צפויים הפגנות המונים ברחבי סוריה, בתום התפילות במסגדים.

 

לפחות 1,600 אזרחים סורים נהרגו על ידי כוחות הביטחון של הנשיא אסד מאז החלה ההתקוממות העממית. בחמה, הנמצאת במרחק 210 קילומטרים צפונית לדמשק, אירע אחד ממקרי הטבח העקובים ביותר מדם בהיסטוריה המודרנית של סוריה. בשנת 1982 חיסלו כוחותיו של אסד האב, חאפז, את "האחים המוסלמים" והרגו כ-30 אלף איש.

 

"העיר נראת כמו ביירות", תיאר תושב חמה לאחר כניסת הכוחות אתמול, כשהוא מקשר בין מקום מגוריו לעיר הלבנונית שעדיים נושאת בצלקות מלחמת האזרחים. רחובות חמה הפכו לזירת מלחמה בין מתנגדי השלטון החמושים בקבוקי תבערה ואבנים לבין טנקים רבים של הצבא.

 

המשטר בדמשק אוסר כניסת תקשורת זרה לאזורי העימות, הגבלה המקשה על אימות מוחלט של האירועים במדינה. אך ראיונות ועדי ראייה מציירים תמונה עגומה, שבמרכזה ירי ללא הבחנה לעבר אזרחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוסיה וסין התנגדו עד כה לגינוי
צילום: AFP
פצוע ירי, תמונות הזוועה בחמה
צילום: רויטרס
"העיר נראת כמו ביירות"
צילום: רויטרס
מומלצים