לפני חקירה כחשוד: השופט דנציגר יצא לחופשה
היועץ המשפטי לממשלה צפוי לקבל את המלצת המשטרה ולדרוש באופן תקדימי משופט העליון יורם דנציגר להיחקר באזהרה על מעורבותו בפרשת שלומי לחיאני. העו"ד הפרטי לשעבר הקדים תרופה למכה וביקש מהנשיאה ביניש לצאת לחופשה
רגע לפני החלטת היועץ המשפטי לממשלה בעניינו, שופט העליון לקח יוזמה והוציא עצמו לחופש: השופט יורם דנציגר, שהמשטרה המליצה לחקור אותו באזהרה כחשוד בפרשת שלומי לחיאני, הודיע הבוקר (ב') לנשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש על יציאתו לחופשה, "על מנת לאפשר את השלמת החקירה בעניינו". החקירה צפויה לצאת לפועל בימים הקרובים, אולם עדיין לא ברור היכן ייחקר השופט - אם במשרדו, כפי שהיה בעדויות שמסר, או בתחנת משטרה.
הודעתו של דנציגר, שפורסמה לאחר ששוחח בארבע עיניים עם ביניש, הגיעה לאחר שהבין כי חקירתו באזהרה הינה בלתי נמנעת מבחינת הפרקליטות, וכי היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, צפוי לאשר אותה כבר בימים הקרובים. בסביבתו של דנציגר הבהירו כי הוא לא רצה להיאחז בקרנות המזבח וכי החליט לצאת לחופשה לפני הודעתו הרשמית של וינשטיין.
השופט דנציגר. חקירה באזהרה - בלתי נמנעת (צילום: גיל יוחנן)
כזכור, על פי חוק יסוד השפיטה, שופט שנפתחת נגדו חקירה פלילית עלול להיות מושעה לתקופה בלתי מוגבלת על ידי נשיא בית המשפט העליון. דנציגר העדיף לצאת לחופשה מיוזמתו כדי שגורמי החקירה ימצו את העניין בכללותו. בסביבתו הדגישו כי אין ספק שדנציגר, המוערך מאוד כשופט בבית המשפט העליון, לא עשה דבר בכוונה פלילית וכי אין כל ספק שלא יוגש נגדו בעתיד כל כתב אישום. לאחר שחוקרי המשטרה והפרקליטות יחקרו אותו ויבדקו את העניין בצורה טובה, הוא יוכל לחזור לכהן כשופט, העריכו.
בחודש ינואר אשתקד החלה להיחקר פרשת ראש העיר בת ים שלומי לחיאני, ומאות חוקרים עסקו בה. אחד החשדות שעלו בה היה שיתוף פעולה בעייתי בין דנציגר, אז עו"ד פרטי, לבין לחיאני, אותו ייצג באופן פרטי עוד לפני כניסתו לתפקיד ראש העיר, ואף היה שותף איתו בקרקעות בשרון.
במהלך החקירה, התברר כי לאחר כניסת לחיאני לתפקיד ראש העיר הועסק דנציגר על ידי עיריית בת-ים בעסקאות שונות, בהן קיבל כ-823 אלף שקלים. החקירה הסתיימה זה מכבר, אבל החלטה אם לחקור את דנציגר באזהרה נדחתה לרגע האחרון.
שלומי לחיאני בעת הפשיטה על ביתו (צילום: אבי מועלם)
לפני כמה חודשים אישר היועץ המשפטי לממשלה לזמן את השופט לחקירה והוא הגיע פעמיים לעדות פתוחה, שם הכחיש כל קשר למעשים לא חוקיים. החוקרים, שגבו את עדותו, לא קיבלו תשובות לכל השאלות, אך להבדיל מההמלצה לפרקליטות להעמיד את לחיאני ו-18 מעורבים נוספים לדין, במשטרה העדיפו להעביר ליועץ המשפטי לממשלה את ההחלטה בעניינו של דנציגר.
מה יהיה על תיקיו של דנציגר?
גורמים בבית המשפט העליון אמרו ל-ynet כי טוב עשה דנציגר כשיצא לחופש בעקבות מחול השדים המתפתח סביבו, "אין
לנו ספק שחקירת המשטרה לא תעלה דבר על כוונה פלילית, כזו או אחרת, וכי דנציגר, הנחשב לשופט יעיל וטוב, יוכל לחזור לעבודה בהקדם האפשרי".
נשיאת העליון ביניש, יחד עם גורמים נוספים במערכת, יחליטו מה לעשות עם תיקיו הפתוחים של דנציגר. נכון לעכשיו, אין כל כוונה לגעת בהם, אלא לראות כיצד מתפתחת הפרשה, במיוחד על רקע פגרת בתי המשפט והיעדר דיונים קרובים בהם אמור השופט להשתתף.