ארגוני המחאה: "פישר דואג לעסקים על חשבוננו"
רועי נוימן: "פישר התעלם מהדרישות שלנו. אם הוא חושב שהווד"לים יפתרו את המצוקה, אנחנו לא מסכימים אתו". תנועת עמי: "פישר מטעה את הציבור ומגן רק על המגזר שחשוב לו"
פעילי מחאת האוהלים מתקשים 'לאכול' את דבריו של נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, שהתייחס היום (א') לראשונה למחאה במסיבת עיתונאים בתל אביב. מצד אחד, הנגיד לא התייחס אפילו במילה אחת לדרישות פעילי המחאה וגם גונן על ההבטחות שמפזר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לפתור את מצוקת הנדל"ן באמצעות חוק הוו"דלים. אבל הפעילים נזהרים מלהתעמת עם מי שנחשב לכלכלן המוביל בישראל ולמי ולמי שחילץ אותה מהמשבר הכלכלי.
- מחאת האוהלים - סיקור נרחב ב-ynet
- מדברים על המאבק - בפורום מחאת האוהלים
רועי נוימן, ממייסדי המאהל ברוטשילד וממובילי המחאה, אומר: "אנחנו מסכימים עם פישר שהמשק משגשג וגאים להיות במדינה שנהנית משגשוג כזה. כיכר רוטשילד היא לא כיכר תחריר, אנשים כאן לא רעבים ללחם. הבעיה שלנו היא לא המצב הכלכלי אלא הפערים וחלוקת הנטל".
"אני מעריך את פישר, אבל הכיוון שלנו שונה מהכיוון שהוא הציג היום. פישר התעלם היום מדרישות ברורות שאנחנו מציגים שוב ושוב, גם בתחום הדיור וגם בתחומים אחרים, חינוך ובריאות. הדרישות שלנו לא נמצאות בחוק הווד"לים ואנחנו לא חושבים שחוק הוודלים יפתור את מצוקת הדיור, ואם פישר חושב כך אנחנו לא מסכימים אתו. בכל מקרה, זאת לא חובתו של פישר לענות לנו, והטענות שלנו הן לא לפישר אלא לראש הממשלה, בנימין נתניהו".
שי כהן, אחד ממארגני מאהל רוטשילד, אומר: "בנק ישראל הוא לא הכתובת. מי שצריך לתת לנו תשובות זה ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ששולט במשרד האוצר ובכל משרדי הממשלה. לגבי פישר: המערכת הפיננסית עושה את עבודתה: מקיימת כלכלה מתפקדת שמבטיחה שהציבור יוכל לקבל מענה לצרכים הבסיסיים שלו. עם זאת, אי אפשר להגיד על המדיניות הפיננסית שלו שהיא לוקחת בחשבון את הזוגות הצעירים".
"פישר מטעה את הציבור"
בארגונים החברתיים והסביבתיים, שעומדים מאחורי מחאת האוהלים וניסחו את האג'נדה שלה, הגיבו לדבריו של פישר בזעם. גד הרן, יו"ר תנועת עמי, אמר ל-ynet: "פישר מטעה את הציבור. ישנם צעדים שהממשלה יכולה לנקוט בלי לגרום לזעזועים במשק. פישר חושש מצעדים חפוזים של הממשלה. בצדק. אבל אנחנו הצענו כמה וכמה פתרונות אחראיים ולא חפוזים והוא התעלם מהם".
"פישר מגן היטב על המגזר שהוא חושב שחשוב להגן עליו - המוסדות הפיננסיים והיצואנים, וזאת על חשבון עמחה ישראל", אומר הרן, "הורדת הריבית עזרה לעסקים אבל ייקרה את הדיור, ואנחנו רואים את התוצאות במצוקת הדיור שנוצרה בישראל".
אודי מתוקי, רכז השטח של תנועת דרור ישראל, אמר: "אנחנו דורשים התערבות ממשלתית, שהיא הפיתרון היחיד למצוקת הדיור, והוא פשוט מתעלם מכך. מצער שבמקום לנצל את ההזדמנות להתייצב לצד המאבק הצודק הזה, פישר מנסה לשמר את השיטה הקיימת, שמשרתת את העשירים ופוגעת במעמד הביניים ובשכבות החלשות".
עו"ד גיל גן-מור, ראש תחום הדיור באגודה לזכויות האזרח וחבר הקואליציה לדיור בר השגה, "הנגיד התייחס אל הוודלים כפיתרון היחיד למצוקת הדיור, אבל הווד"לים יובילו לתכנון חסר אחריות ולבניה לא טובה ולא חברתית. הנגיד התעלם כליל מהדרישות שלנו: הוספת תקנים למערכת התכנון כדי לזרז תכנון איכותי ואחראי של מאות אלפי יחידות דיור ושיווק מיידי של 160 אלף דירות שכבר אושרו, קידום דיור בר השגה והגדלת האפשרויות למגורים בשכירות של מי שלא יכול לרכוש דירה".