שתף קטע נבחר
צילום: דודו אזולאי

עם החופש בא התיאבון: לחמניות זיתים

מחצית מהחופש הגדול עברה, הקייטנות הסתיימו והילדים ואתם מחפשים רעיונות לפעילויות. אורן בקר מציע לכם הכנה משותפת של לחמניות זיתים - גם מעבירים את הזמן וגם יש מה לאכול בסוף

כשכבר אין קייטנות ומחפשים תעסוקה לילדים, הלחמניות האלה הן בדיוק מה שאתם צריכים. הילדים יכולים להיות, בכיף, שותפים בתהליך ההכנה. הם זורים קמח, משחקים עם הבצק, קורצים כדורים. וכשבסוף יוצאת מזה גם ארוחה קלה, אז בכלל הרגנו שתי ציפורים במכה אחת.

 

טיפים:

  • מחליפים את השמרים הטריים ביבשים? כוחם של השמרים היבשים גדול פי שלושה. לכן, יש צורך רק ב-10 גרם של שמרים יבשים.
  • ניתן להחליף את הזיתים בכל תוספת אחרת כמו חמוציות, אוכמניות וצימוקים.
  • חשוב ללוש הבצק היטב בוו לישה במיקסר על מנת שתיווצר "רשת גלוטן" שהיא הסימן לבצק אלסטי ואיכותי.
  • רגע לפני האפייה, אפשר לקשט את כדורי הבצק בשומשום לבן או שחור, פרג או קצח.
  • לחמניות מסוג זה יכולות להתאים לכריכי בוקר, תוספת ליד ארוחה חלבית ועוד גיוונים שונים.

 


הזיתים כבר בפנים - לחמניות שכדאי להכין עם הילדים (צילום: דודו אזולאי) 

 

לחמניות זיתים

המרכיבים (ל-12 לחמניות):

1 ק"ג קמח

30 גרם שמרים טריים

2 כפות מלח

7 כפות שמן זית

1/4 3 כוסות (620 סמ" ק) מים

4 כפות זיתים מאיכות טובה, קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים הטריים במים.
  2. מוסיפים לתערובת המים והשמרים את הקמח ושמן הזית ולשים את הבצק במיקסר בעזרת וו לישה. תוך כדי לישה מוסיפים מים בהדרגה עד ליצירת בצק חלק והומוגני. בסוף הלישה מוסיפים המלח והזיתים הקצוצים גס.
  3. מניחים את הבצק המוכן בקערה לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר.
  4. לאחר כשעה מוציאים אויר מהבצק באמצעות רידוד וחותכים עם סכין למשולשים בגודל של כ-100 גרם (אפשר גם כדורים).
  5. מתפיחים שוב את הבצק למשך כשעה, עד להכפלת נפחם, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות כ-20 דקות.
  6. ניתן לאחר האפייה למרוח מעל שמן זית להברקה.

 

צילום: דודו אזולאי

 

  • שף-קונדיטור אורן בקר, Oren Becker Chef Workshop
  • מחפשים עוד מתכונים של אורן בקר? היכנסו לכאן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לחמניות זיתים
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים