שופט בחקירה: דנציגר ישוב לבית המשפט העליון?
רבים בעליון ובראשם הנשיאה ביניש הביעו בשיחות סגורות תקווה שהחשדות נגד השופט יתפוגגו במהרה. ומהן ההערכות לגבי חזרתו לתפקיד? "כל דבר, מלבד חוסר אשמה, יחסל את סיכוייו"
"יורם שופט מקצועי ומוערך ביותר שהצליח להשתלב פה בצורה חלקה, הן מבחינה מקצועית והן מבחינה חברתית", אמרו שופטים ועמיתים של דנציגר, "אנחנו מקווים שענן החשדות יתפוגג מעליו במהרה והוא ישוב לשפוט בזמן הקרוב ביותר".
יורם דנציגר. "בורג חשוב במערכת" (צילום: גיל יוחנן)
גם נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, הביעה תקווה בשיחות סגורות שהמשטרה והפרקליטות ימצו את החקירה במהרה. "השופט דנציגר הינו בורג חשוב במערכת ואנחנו מקווים כי הפרשה תסתיים בצורה הטובה ביותר מבחינתו ומבחינתנו והוא ישוב לכהן כשופט במהרה", אמר גורם בכיר במערכת המשפט.
בנוסף לדברי אותו בכיר, ביניש גם הבהירה כי, לפי שעה, לא ברור איך תסתיים הפרשה ולכן אינה ממהרת למנות שופטים במקומו של דנציגר. "היועץ המשפטי הודיע כי החקירה תיעשה במהירות. בואו ניתן לדברים לקרות ונחכה מספר ימים כדי לראות מה הלאה ואיך מתמודדים עם המצב", אמר.
בינתיים, בסביבתו של השופט דיברו על המצוקה הרבה בה הוא שרוי. "הוא קיבל בצורה קשה את החלטת היועץ והמשטרה לחקור אותו באזהרה ובאמת מקווה שהעניין לא ייגרר. השופט דנציגר בטוח בחפותו ובטוח בכך שלא עשה שום דבר פלילי או עם כוונה פלילית", אמרו מקורביו, "עוברים עליו ימים קשים. כואב לנו הלב עליו. דנציגר הוא איש ישר, הגון וחיובי וכל מה שקורה סביבו גורם לו עוול נורא".
"סימן שאלה גדול מעל מעשיו"
עם זאת, גורמים משפטיים העריכו כי לדנציגר יהיה קשה לשוב לכס השופט. "צריך שהתיק ייסגר מחוסר אשמה ללא אמירה כלשהי של המשטרה והפרקליטות על פגם מוסרי ואתי במעשי השופט", הסבירו, "כל דבר אחר יחסל ככל הנראה את סיכויי דנציגר לחזור".הם הוסיפו: "הרי ברור שאם התיק ייסגר מחוסר ראיות ולא מחוסר אשמה, אם תהיה אמירה כלשהי על פגם אתי, או אם חס וחלילה יחליטו להגיש נגד דנציגר כתב אישום, הוא לא יוכל לחזור לכהן כשופט".
לדברי גורמים בכירים אחרים, "השופט דנציגר לא יוכל להיות עם כתם מעליו ולכן דרושה אמירה ברורה של היועץ כי במעשיו של דנציגר לא היה כל רבב. עם זאת, ברור שהיועץ אישר לחקור את דנציגר באזהרה, לאחר שהבין כי יש סימן שאלה גדול מעל מעשיו".
בימים הקרובים ייחקר דנציגר תחת אזהרה במשטרה בנוגע להעסקתו על-ידי עיריית בת-ים, ומי שעומד בראשה כיום, שלומי לחיאני, טרם מינויו
לשופט.
בחודש ינואר אשתקד החלה להיחקר פרשת לחיאני, ואחד החשדות שעלו בה היה שיתוף פעולה בעייתי בין דנציגר, אז עו"ד פרטי, לבין לחיאני, אותו ייצג עוד לפני כניסתו לתפקיד ראש העיר, ואף החזיק בשותפות איתו קרקעות בשרון. במהלך החקירה התברר כי לאחר כניסת לחיאני לתפקיד ראש העיר, הועסק דנציגר על ידי עיריית בת-ים בעסקאות שונות, ובתמורה קיבל כ-823 אלף שקלים.
פרקליטו עו"ד רובי בכר, המייצג אותו יחד עם עו"ד רם כספי, התייחס לחקירה ואמר: "אנו משוכנעים שלא דבק רבב פלילי או אחר בשופט דנציגר. אנו מקווים שהחקירה תתנהל ותסתיים במהרה. אנו מקווים גם שהרשויות המופקדות על התיק יגיעו למסקנה זהה".