שתף קטע נבחר
 

שיקום מלכותי: דיקור סיני לחרדון מצוי פצוע

חרדון מצוי שסבל מפגיעה קשה בגבו ורגליו נאסף בנס ציונה ע"י תלמיד איכפתי והובא לטיפול בביה"ח לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי בר"ג. אחרי חודשים ארוכים של טיפולי פיזיותרפיה ודיקור סיני, הזוחל שב לטבע בכוחות מחודשים

חרדון מצוי פצוע שסבל מפגיעה קשה ברגליו והתקשה ללכת, נמצא במקרה לפני מספר חודשים על ידי תלמיד בביה"ס היסודי "שקד" בנס-ציונה.

 

"החרדון נמצא על ידי תלמיד כיתה ו' שהיה בדרכו לבית הספר ואסף בקבוקים למיחזור שהיו מוטלים בצידי הדרך. כשהרים אותם, הוא גילה את החרדון שנראה גוסס מתחת לבקבוקים ולא זז", מספרת ל-ynet, שירי פנסן, תרפיסטית בבעלי חיים ואחראית פינת חי בבית הספר. "יש ילדים שהיו נרתעים לגעת בלטאה גדולה, אבל התלמיד אוהב חיות וסיפר לי שלא יכל להתעלם ממצבו של החרדון".

 

התלמיד הביא את הזוחל לידי פנסן ובתום יום הלימודים, הובא החרדון על ידה באותו היום אל בית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן.

 

"החרדון הגיע אלינו עם פציעה ברגלו הימנית האחורית, בגב ובכף הרגל. בצילום הרנטגן גילינו גם מספר אצבעות שבורות, אך למרות הוא הצליח להזיז את כל הגפיים שלו", אומרת ד"ר נילי אנגליסטר, וטרינרית בבית החולים. 

 

כתב: ארז ארליכמן, צילום: שי רוזנצוויג, עריכה: תמר אברהם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החרדון קיבל טיפול תומך ראשוני ולאחר מספר ימים עדיין לא חל שיפור במצבו. "הוא ירד במשקל והחל לגרור את הרגל הפגועה. גם אחרי טיפולים פיזיותרפיים, לא חל שיפור והשליטה שלו ברגליים האחרויות עדיין חלשה והוא בקושי מצליח להזיז אותן", היא מסבירה.

 

במשך מספר שבועות בהן היה מאושפז החרדון העניקו לו המטפלים טיפולי פיזיותרפיה וטיפול תרופתי, אך לא חל שיפור ממשי. "הוא קיבל במשך תקופה ארוכה תרופות לשיכוך כאבים ולמניעת דלקות כדי להוריד את הבצקות בעמוד השידרה והעצבים הפגועים. למרות שהוא השתפר והצליח לאכול בכוחות עצמו. מבחינת הרגל, לא היה שיפור שיאפשר לו לשרוד בטבע", מציינת אנגליסטר. 

 

צילום: שי רוזנצוויג

 

 

קוקטייל של טיפולי פיזיותרפיה ודיקור סיני

החרדון המצוי (Agama stellio) הוא הנפוץ ביותר בין מיני החרדונים בארץ ועשוי להגיע לאורך של כ-60-70 ס"מ ולמשקל של כ-80 גרם. הוא פעיל בדרך כלל בשעות היום במרבית ימות השנה במחילות, סדקים, מתחת לאבנים ובסלעים.

מזונו מורכב בעיקר מחרקים ושאר פרוקי רגליים. תפריטו כולל גם חרקים, ביניהם דבורים, נמלים ופשפשי אש, הם טורפים גם ביצי ציפורים מקנים וגם ניזונים מלטאות קטנות.

 

בבית החולים משלבים גם טיפולים ניסיונים בחיות באמצעות רפואה משלימה. נעמי דוד, מטפלת ברפואה סינית בחיות, שסייעה לבית החולים בטיפול בחיות פצועות, כדוגמת זאב שנדרס והושב לטבע, העניקה לחרדון הפצוע סדרת טיפולים תומכים באמצעות דיקור במחטים וחימום האזורים הפגועים. 

 

לאחר מספר חודשי אישפוז, מצבו של החרדון השתפר. הוא עלה במשקלו והחלים מהפגיעה. לאחר ארוחה דשנה, הוא שוחרר בחזרה לטבע בכוחות מחודשים ע"י המטפלים.

 


 

 

  • מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911*

  • רוצים להתנדב למען חיות הבר? צרו קשר עם צוות המטפלים - wildlife.h@npa.org.il
  • עשרות סיפורים מרגשים מחכים לכם בבלוג "בית החולים לחיות בר"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
דרך ארוכה בחזרה לטבע
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים