פולנטה: אהבה ממבט שני
יש מאכלים שאת הטעם הנפלא שלהם אנחנו מגלים במקרה אחרי שבמשך תקופה ארוכה לא הסכמנו להתקרב אליהם. לדניה ויינר זה קרה עם הפולנטה, שבתחילה נראתה לה כמו סתם עוד דייסת תירס, והיום היא כבר חלק מהתפריט
כשזה מגיע לאוכל, יש דברים שאני יכולה לומר שמאז ומעולם אהבתי לאכול, יש דברים שבשנים האחרונות נכנסו לרשימה השחורה שלי של מאכלים שאני לא אוהבת ויש דברים שמעולם לא אהבתי אבל פתאום גיליתי אותם מחדש והתאהבתי. קחו לדוגמה את הפולנטה, אף פעם לא הבנתי מה העניין איתה, מין דייסת תירס סמיכה ודי תפלה. לאחרונה שטף טרנד הפולנטה מתירס טרי את מסעדות ת"א, כל שף שמכבד את עצמו הכין, מכין או יכין מנה כזאת. פולנטה תירס טרי אינה ממש פולנטה קלאסית, אך אין ספק שטעמי התירס המתוק עם שמנת, חלב ופרמזן מצליחים לייצר מנה מצויינת.
בזכות מנת פולנטה כזו החלטתי שדווקא בא לי לבחון שוב את חיבתי לפולנטה קלאסית. האם משהו השתנה אצלי? האם אצליח להכין פולנטה שתגרום לי להבין מה כל העניין עם המנה הזאת? כמובן שאם אני כותבת לכם עכשיו אז הצלחתי, לפחות לטעמי.
החלטתי לשלב בין פולנטה קלאסית לפולנטה מתירס טרי, וכך עשיתי: קפצתי לתחנה לקנות תירס טרי, משם עברתי אצל זלמן הקצב שמתפקד גם כמעדנייה של מוצרים מאיטליה לקנות פולנטה איטלקית אמיתית. באתי הביתה, שמתי לילדים סרט ונכנסתי למטבח, כי פולנטה צריכה יחס אישי. דבר ראשון בישלתי את קלחי התירס עם הרבה מים. החלטתי לנצל את המים האלה להכנת הפולנטה ולכן שמרתי וסיננתי אותם. התחלתי להכין את הפולנטה, שזה בעצם אומר לערבב ולערבב בלי הפסקה. בסוף זרקתי פנימה "קצת" חמאה ותירס טרי, וזהו - התאהבתי מחדש.
אפשר לאכול פולנטה ככה, מתוך הסיר, אפשר להשתמש בה כתוספת למנות עיקריות ואפשר גם להכין ממנה מנה ראשונה קלילה כמו פולנטה אפויה בתנור עם הרבה פרמזן. מקווה שיהיו כאלה שיתאהבו כמוני.
פולנטה אפויה בתנור (צילום: דניה ויינר)
פולנטה
המרכיבים (ל-6 מנות):
2-5 קלחי תירס טרי
1 כוס פולנטה (קמח תירס)
1 ליטר מים
25 גרם חמאה
1/2 1 כפות מלח
להגשה: פרמזן מגורד
אופן ההכנה:
- ממלאים סיר גדול עם הרבה מים רותחים ומבשלים את קלחי התירס למשך 10 דקות.
- שומרים חצי ליטר ממי הבישול של התירס ומסננים אותם. מעבירים את המים לסיר בינוני, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים בהדרגה את הפולנטה ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהפולנטה מסמיכה.
- מסירים את הפולנטה מהאש וממשיכים לערבב עד שהיא מגיעה למרקם משחתי, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מחזירים לאש ומבשלים עוד 20 דקות.
- "מגלחים" 2 קלחי תירס ומוסיפים אותם לפולנטה (את שאר הקלחים נותנים לילדים...).
- מסירים מהאש ומגישים חם עם הרבה פרמזן מגורר.
(צילום: דניה ויינר)
פולנטה אפויה בתנור
המרכיבים:
2-5 קלחי תירס טרי
1 כוס פולנטה (קמח תירס)
1 ליטר מים
25 גרם חמאה
1/2 1 כפות מלח
חופן פרמזן מגורר
חופן עגבניות שרי
מלח גס
שמן זית
אופן ההכנה:
- ממלאים סיר גדול עם הרבה מים רותחים ומבשלים את קלחי התירס למשך 10 דקות.
- שומרים חצי ליטר ממי הבישול של התירס ומסננים אותם. מעבירים את המים לסיר בינוני, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים בהדרגה את הפולנטה ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהפולנטה מסמיכה.
- מסירים את הפולנטה מהאש וממשיכים לערבב עד שהיא מגיעה למרקם משחתי, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מגלחים 2 קלחי התירס ומוסיפים אותם לפולנטה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את הפולנטה לשכבה אחידה בעובי 2 ס"מ. מפזרים מעל פרמזן מגורר.
- לצד הפולנטה מניחים בתבנית עגבניות שרי עם מעט שמן זית ומלח גס.
- אופים למשך 25 דקות עד שהפונטה זהובה ופריכה. פורסים ומגישים עם העגבניות צלויות.
(צילום: דניה ויינר)
- לבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר