שתף קטע נבחר

הבורסה ננעלה בירידות; חב' הנדל"ן נפלו ב-1.75%

על רקע הירידות בבורסות העולם, מדד ת"א 25 ירד ב-0.96% ומדד ת"א 100 ירד ב-1.04%. טבע התאוששה לאחר שדיווחה אתמול על כישלון בניסוי בתרופה לקווינימוד: עלתה ב-1.8% במחזור הגבוה בבורסה

המסחר בתל אביב ננעל היום (ג') בירידות שערים על רקע מגמה שלילית בבורסות העולם.

 

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.96% ל-1,187.98 נקודות; מדד תל-אביב 100 ירד ב-1.04% ל-1,078.23 נקודות; מדד בלו-טק ירד ב-1.71% ל-269.68 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-1.75% ל-298.96 נקודות.

 

המסחר במטבע חוץ ננעל במגמה מעורבת: הדולר עלה ב-1.08% ושערו היציג נקבע על 3.449 שקלים. האירו ירד ב-0.59% ושערו היציג נקבע על 4.892 שקלים. 

 

"סך הכל השוק מאוד עצבני ומעבר לבעיות שיש בעולם יש גם את הבעיות המקומיות", אמר ל"כלכליסט" יאיר דרורי, אנליסט ראשי בתכלית דיסקונט. "המניות שמובילות את הירידות הן חברות שחשופות מאוד לצרכן הישראלי וכך היה גם בימים האחרונים. המניות בסקטור הדלק למשל, הגיבו בירידה בתגובה להחלטת האוצר, נייר חדרה לדוגמה ירדה מעל 5% ביומיים האחרונים", הוא אמר.

 

"שוק האג"ח הקונצרני השוק מסמן את החברות הבאות שצפויות להתמודד עם החזרים לא פשוטים שלא בטוח יוכלו לעמוד בהם", אומר דרורי. "אנחנו רואים עלייה מאוד חדה בתשואות של המשביר לצרכן, אאורה וישראלום שנסחרות ברמות של בין 15% ל-30% - משהו שלא היה לפני חודש, ובתשואות חד ספרתיות הרבה יותר נמוכות. השוק מתחיל לסמן את הבעיות הבאות וחושש מכל מה שקשור למינופים גבוהים", הוסיף.

 

בשבועות הקרובים, אומר דרורי, נחכה להתבהרות של המצב עם מחאת האוהלים. "אם נראה פתרון שכולל צעדים אגרסיביים של גידול משמעותי בגירעון או העלאה במס החברות ולא רק הקפאה - השוק יכול להגיב לזה בצורה שלילית. השוק מבין שצריך להיות שינוי וככל שהפתרון יהיה יותר מהיר השוק יוכל להירגע ולהתרכז בדו"חות".

 

בנק ישראל עדכן מטה את תחזיות הצמיחה שלו. הבנק מעריך כעת כי המשק הישראלי יצמח השנה רק ב-4.8%. זאת לעומת תחזית לצמיחת המשק בשיעור של 5.2% שפרסם הבנק לפני חודשיים, ותחזית צמיחה של 4.5% שפורסמה על ידו בסוף חודש מרץ.

 

עוד מעריכים בבנק כי ריבית בנק ישראל צפויה להמשיך ולעלות בהדרגה ולהגיע ברבעון השני של השנה הבאה לשיעור של כ-3.9%, לעומת 3.25% כיום.

 

הקונגרס האמריקאי אישר הלילה את העלאת תקרת החוב ב-2.1 טריליון דולר בשלושה שלבים תמורת קיצוץ בהיקף דומה בהוצאות הממשל בעשור הקרוב. ההצעה כעת עוברת לסנאט. בוול סטריט אתמול נרשמו ירידות שערים על רקע פירסום מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני שעמד על 50.9 נקודות ביולי - נמוך מהציפיות שעמדו על 55 נקודות. נאסד"ק ו-S&P 500 ירדו ב-0.4%, דאו ג'ונס איבד 0.1%.

 

באסיה נרשמו ירידות שערים כאשר אחד האנליסטים ציין כי "התוצאה של הסכם העלאת תקרת החוב היא גם סדרה של קיצוצים שיובילו להאטה כלכלית". מניות חברות היצוא הובילו את הירידות.

 

ל"כלכליסט" נודע כי נתניהו שוקל לקדם בימים הקרובים שני נושאים עיקריים בעקבות המחאה החברתית: הטבות לאמהות המעסיקות מטפלות והפחתת מע"מ. גם במשרד האוצר מעריכים כי הדגש יהיה על שני צעדים אלה. 

 

מניות במרכז

טבע הודיעה אתמול כי לא השיגה את היעד המרכזי של החלק השני בניסוי שלב 3 בתרופה לקווינימוד שאמורה להחליף את תרופת הקופקסון. בתגובה להודעה אמר אורי הרשקוביץ, שותף מנהל בקרן ספרה לבלומברג כי "הלקווינימוד מת - אם לא באופן רגולטורי, אז באופן מסחרי". מניית טבע עלתה בכ-1.8%.

 

בנפרד, הודיעה היום טבע כי קיבלה אישור שיווק באירופה של גלולה למניעת הריון, ZOELY, במינונים של 2.5 ו- 1.5 מ"ג. כך תוכל החברה לשווק את המוצר לפני סוף 2011.

 

אחרי שמכרה 20% מחברת ישיר איי.די.איי לקרן באטרי לפי שווי של 860 מיליון שקל, משפחת שניידמן מנהלת משא ומתן מתקדם להכנסת שותף גם לפעילות הנדל"ן שלה בקנדה. משפחת שניידמן מחזיקה בחברת אדגר השקעות ( 452.8 1.50% ) המרכזת את עסקי הנדל"ן המניב, ול"כלכליסט" נודע כי המו"מ עוסק במכירת 25% מהחברה־הבת של אדגר המחזיקה בנכסים בקנדה לפי שווי של כ־450 מיליון שקל.

 

אליעזר פישמן כשיר להשתתף בהצבעות מחזיקי האג"ח של טאו תשואות - כך החליט משרד עו"ד פישר־בכר־חן, המייצג את נאמני האג"ח. המשרד בחן את הסוגיה לאור הקשרים העיסקיים שהיו בין פישמן לבין אילן בן־דב, בעל השליטה בטאו.

 

חברות הדלק וביניהן פז ודלק ישראל הזהירו אתמול מפגיעה ברווחים בעקבות הורדת מרווח השיווק. מניית פז איבדה היום כ-1.8%. מניית דלק ישראל ננעלה כמעט ללא שינוי.

 

כלל ביטוח, מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר, הודיעה היום כי היא נמצאת במשא ומתן עם מספר גופים למכירת מלוא החזקותיה בחברות ברודגייט. מניית כלל ביטוח איבדה היום כ-0.9%. 

 

בזק רשמה ברבעון השני של השנה ירידה של כ-8.3% ברווח הנקי לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והוא הסתכם בכ-585 מיליון שקלים. הכנסותיה של הקבוצה באותה תקופה הסתכמו בכ-2.9 מיליארד שקלים, ירידה של 3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מניית בזק ננעלה בירידה של 0.12%.


פורסם לראשונה 02/08/2011 10:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים