שתף קטע נבחר

מיילסטון 2 - מעט מדי ומאוחר מדי

עם מפרט שמתאים לאמצע 2010, המכשיר העסקי עם המקלדת המלאה, מגיע לישראל באיחור גדול. מתאים רק למי שממש לא יכול להסתדר בלי מקלדת

<< הצתה מאוחרת. מכשיר סימביאן ראשון עם מעבד 1 גיגה הרץ

  

 

באיחור של לא פחות משנה לאחר יציאתו בעולם, משיקה השבוע אורנג' את המיילסטון 2, מחליפו של המיילסטון, שנמכר בארץ בהצלחה יחסית, ולמעשה פתח באותה תקופה את הדלת בפני מוטורולה בחזרה לשוק הישראלי. גם היום, כמו במיילסטון הראשון, התעוררו מפעילות הסלולר באיחור ומביאות שוב סמארטפון החוגג שנה, תקופה ארוכה מאוד כשמדובר בשוק הטלפונים החכמים.

 


 

 

ביד

במבט ראשון, המיילסטון 2 נראה כסמארטפון סטנדרטי לחלוטין, עד שמגלים את היתרון האמיתי שלו - מקלדת אנכית מלאה. שילוב המקלדת אמנם משפיע על משקלו (169 גרם) ועל העובי שלו (13.7 מ"מ), אבל הוא נוח ביד ואיכות החומרים סבירה בהחלט. מנגנון החלקת המקלדת עובד היטב ובהחלט אפשר להגיד שהתרשמנו לטובה.

 

גם כאן הגיל עושה את שלו ואחרי שהתרגלנו לסמארטפונים החדשים, כמו הגלקסי אס 2 והסוני-אריקסון ARC, יש הרגשה כאילו חזרנו אחורה מבחינת המשקל והעובי.

 

על המיילסטון המקורי נכתב לא פעם שהוא עוצב במהירות כדי לעמוד בלוח זמנים צפוף. במכשיר שלפנינו נראה כאילו מוטורולה ממש התאהבה בטעויות של עצמה ולא דאגה לתקן אותן. לדוגמה, המגרעת המעצבנת מתחת לכפתורים בתחתית זכתה לחיצים של ביקורת, אבל היא נשארה גם ב-2. המכשיר גם לא יזכה בשום תחרות עיצוב.

 

ביומיום

המיילסטון 2 מגיע אלינו עם נתונים של קיץ-סתיו 2010, אבל בשימוש יומיומי הוא ממש לא מרגיש כזה. הטלפון מגיב רוב הזמן בצורה מצוינת, התצוגה חדה וברורה כמו במיילסטון הראשון ויש כמה שיפורים חשובים מאוד במקלדת החיצונית.

 


 

במקום הפאד המקורי עם הג'ויסטיק השטוח והמוזר יש היום חיצים שעוזרים לנווט בתוך הטקסט, התווסף כפתור "אחורה" פיזי, והכפתור הייעודי של המצלמה מרגיש טוב ויושב במקום. דור הסמארטפונים האחרון משלב פחות ופחות את הכפתור הפיזי למצלמה ועובר למגע, אז כדי שתנצלו את זה כל עוד אתם יכולים.

 

אבל לא הכל מושלם: כשמעירים את המכשיר ממצב שינה, לוקח לו יותר מדי זמן להאיר את המסך. גם אם מדובר באיטיות של כמה עשיריות השניה, עליהם אפשר להתפשר בתוך האפליקציות עצמן, כשמדובר בלאג בזמן שאנחנו עונים לשיחה או רוצים לשלוח הודעת טקסט, זה מעיק.

 

כשמקלידים מספרים, אי אפשר להחזיק את ה-Alt ולהקליד ברצף. זה ירגיז אתכם, למשל, כשתצטכו להקליד שורה ארוכה של ספרות, כמו בתעודת הזהות שלכם.

 


 

כמיטב המסורת, גם במיילסטון 2 יש דיבורית בעלת ווליום מרשים ואיכות שמע טובה, כמו בכל מכשירי מוטורולה לדורותיהם. איכות השיחה מצויינת, ללא רעשי רקע כלשהם, וגם הצד השני לא דיווח על רעשים או עיוותים קוליים. המכשיר שמר על רמת קליטה טובה גם במקומות בהם מכשירים אחרים איבדו את החיבור לרשת.

 

סוללה

כאן הופתענו לטובה. אם ניקח בחשבון שמדובר בחומרה מיושנת יחסית ולא באחד התותחים כפולי הליבה וענקי המסך, זה בהחלט בסדר. היא תחזיק לכם יום מלא של גלישה, שיחות, הודעות וצילום.

 

מצלמה

הגענו לחלק העצוב בסיפור. אמנם מדובר על מצלמה של 5 מגה פיקסל, בדומה לאייפון 4, הגלקסי אס 1והאטריקס, אבל האיכות בפועל היא פשוט גרועה. את התמונות שצילמנו במכשיר החלטנו לחסוך מכם.

 


 

בווידאו המצב מעט יותר טוב, אבל גם כאן ציפינו ליותר. מוטורולה טוענת שאפשר לצלם במכשיר וידאו באיכות 720p ובפועל הם צודקים, אבל התוצאה ממש לא מרשימה. אי אפשר להשוות אותו בשום צורה לחיישן הנפלא של האטריקס, גם הוא של מוטורולה.

 

תוכנה

המכשיר מגיע אלינו עם שילוב של גרסת אנדרואיד לא מאוד מעודכנת: 2.2.2, וממשק מעודכן יחסית של מוטורולה הכולל את הווידג'טים החדשים שלהם. הממשק בהחלט השתפר מאז המיילסטון הראשון, אבל עדיין בהשוואה לזה של הסמסונג גלקסי אס 2 או הסנסיישן של HTC, הוא פשוט מרגיש מיושן ולא ממש מפנק.

 

נקודת האור היחידה היא נגן המוזיקה, שיש לו שירות שמוסיף לשירים שלכם מילים ותמונות. שוב אנחנו מגיעים למסקנה שמוטורולה יודעת לייצר חומרה, אבל לא תוכנה.

 


 

מתחת למכסה

לא תמצאו כאן מפרט מרשים. המיילסטון 2 מגיע עם מעבד במהירות 1 גיגה-הרץ, זיכרון ראם של 512 מגה ו-8 גיגה של אחסון פנימי, מסך בגודל 3.7 אינץ' וברזולוציה של 854x480 עם הגנה של גורילה גלאס למניעת שריטות.

 

גם מצלמת 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ומבזק כפול עם אפשרות לצילום וצפיה בווידאו באיכות HD 720p, קישוריות מלאה הכוללת Wi-Fi, בלוטות', GPS ועוד.

 

בהשוואה למכשירים של היום, החומרה לא מלהיבה במיוחד, אבל אם נהיה הוגנים ונשווה את המיילסטון 2 לאותה תקופה בה יצא בעולם, מדובר באחד המתקדמים ביותר.

 

מילה טובה

ההיסטוריה של מוטורולה רצופה במכשירים בעלי רמת קרינה של מיקרוגל. בתקופה בה ה-SAR מקבל במה של ממש בכתבות רבות והציבור מפנים כי רמת קרינה גבוהה לא בריאה במיוחד, מגיע המיילסטון 2 עם רמה של 0.65 (ראש) ו-0.72 (גוף). אפשר לשפר את זה עוד קצת, אבל כשצריך להחמיא, אנחנו מחמיאים.

 

בשורה התחתונה

המיילסטון 2, כמו קודמו, הוא טלפון לעסקים בלבד, סולידי ופונקציונלי וסקסי בערך כמו נאום של פוליטיקאי על המשבר הכלכלי.

 

רבים מאיתנו מעדיפים מקלדת פיזית וזו הסיבה שהמיילסטון הראשון הצליח יפה בארץ. למי שצריך מקלדת בסמארטפון שלו, אין במפעילות - למרבה הצער - אופציה טובה יותר. לעומת זאת, בחנויות הפרטיות תוכלו למצוא מכשירים מצוינים כמו ה-HTC Desire Z בסכום דומה, אפילו זול יותר. אם מקלדת חיצונית היא רק נוחות נטו ולא הכרחית עבורכם, יש בשוק מכשירים טובים ומהנים יותר מכל הבחינות.

 

חומרה:

  • מעבד -1 GHz Cortex-A8 processor, PowerVR SGX530 GPU
  • זיכרון -512 מגה ראם ו-8 גיגה של אחסון פנימי.
  • מסך - מסך TFT 3.7 אינץ' ברזולוציה של 480*854 עם הגנה של גורילה גלאס.
  • מצלמה - 5 מגה פיקסל עם אוטופוקוס פלאש כפול זיהוי פנים וצילום וידאו של 720P
  • כרטיס רשת אלחוטי בתקן N
  • סוללה של 1400 MAH
  • תומך בתדרים של כל המפעילות בארץ כולל פלאפון עם 850/2100 900/1900/1800/
  • GPS - כולל AGPS
  • משקל - 169 גרם
  • מקלדת חיצונית מלאה כולל חיצים.
  • נתוני קרינה - 0.65 לראש לפי המדד האמריקאי

 

אהבנו: מחיר אטרקטיבי, מקלדת איכותית, ספיקר טוב, מסך חד וברור;

לא אהבנו: משקל (169 גרם), מערכת הפעלה לא מעודכנת, ממשק משתמש בינוני ומטה, חומרה מיושנת;

מחיר: 2,484 שקל. באורנג' יש החזרים.

 

למרות ההצהרות, הבלאק של LG מגיע רק לסלקום >>

 


פורסם לראשונה 02/08/2011 15:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתאים יותר לשנה שעברה
צילום: גיא לוי, GSM-Israel
מומלצים