סקר: 85% ממצביעי הליכוד בעד מחאת האוהלים
בימין היו מי שאמרו כי הרקע למחאה הוא פוליטי, אבל מסקר של ערוץ 10 עולה כי גם רוב מוחץ מתומכי מפלגת השלטון בעד המאבק. 70% מהם סבורים כי מדובר במחאה עממית אותנטית
מחאה של העם: כמעט כל הישראלים תומכים במחאת הדיור שתסגור ביום חמישי הקרוב שלושה שבועות. כך עולה מסקר שפרסם הערב (יום ג') ערוץ 10. לפי הסקר, 88% מהישראלים תומכים במאבק, וגם בקרב מצביעי הליכוד התמיכה בו כמעט מוחלטת - 85%.
מחאת האוהלים - כל הכתבות האחרונות ב-ynet
- צעדה בדרום תל-אביב: 'להתאחד, צו חירום'
- דרישה מנתניהו: בלי נשים בצוות, המו"מ לא תקף
- בלי סושי ונרגילות: "מסיימים את החודש בדוחק"
- הערכה בי-ם: "המחאה לא תיגמר לפני ספטמבר"
- דני האדום על המחאה: "הכל מתחיל בהתנחלויות"
מדברים על המאבק - בפורום מחאת האוהלים
מהסקר עולה כי רק 9% מהישראלים מתנגדים למחאה החברתית על מצוקת הדיור. בקרב מצביעי קדימה עומד שיעור התומכים במחאה הזו על 98%, בקרב מצביעי העבודה על 95% ובקרב מצביעי ש"ס על 78%. מחצית ממצביעי הבית היהודי תומכים בה.
בקרב מצביעי הליכוד 70% סבורים כי מדובר במחאה עממית ו-30% סבורים שהמחאה פוליטית, בקרב מצביעי קדימה 90% חושבים שהמחאה עממית ורק 7% סבורים שהיא פוליטית. אצל מצביעי ש"ס 50% סבורים שהמחאה עממית ו-50% שהיא פוליטית, ולדעת רוב מוחץ של מצביעי הבית היהודי - 62% - המחאה היא פוליטית. 33% ממצביעי המפלגה הזו חושבים שהמחאה עממית.
מפגינים בירושלים בשבת. תמיכה במחאה מקיר לקיר (צילום: גיל יוחנן)
הערב, אחרי שעות של דיונים, פרסמו לראשונה מובילי מחאת האוהלים את דרישותיהם מהממשלה, אף שהם ממשיכים לדון בהן. בימים הקרובים יובא המסמך ובו הדרישות הראשונות שמועלות על הכתב לעיון הציבור במאהלים השונים ברחבי
הארץ, ולדברי יוזמיו - רק לאחר מכן הוא יאושר.
מובילי המחאה דורשים במסמך הפחתה של המסים העקיפים, ובעיקר את מס הערך המוסף; השקעת עודפי הגבייה במסים בחזרה באזרחי המדינה, דרך תקציב המדינה; ביטול חוק הוד"לים שקידם ראש הממשלה, בנימין נתניהו; הגדלת תקציב הסיוע של משרד הבינוי והשיכון במשכנתאות ובשכ"ד, והגמשת הקריטריונים והגדלת עומק הסיוע הממשלתי; החלת חוק חינוך חובה חינם החל מגיל 3 חודשים; תוספת של תקנים, מיטות, מכשור רפואי ותשתיות בריאות בכל רחבי הארץ, עד לרמה המקובלת במדינות ה-OECD; בלימת ההפרטה של מוסדות רווחה ובריאות הנפש; והתחייבות הממשלה לביטול הדרגתי של עבודה קבלנית במגזר הציבורי.