ארגוני המורים נגד הפגנת מורים: "מאבק מיותר"
מחר מתכננים מורים וסטודנטים לצעוד לביתו של שר החינוך, גדעון סער, בתל-אביב ולקרוא לו "לעצור את הפרטת החינוך". בארגוני המורים מביעים תמיהה על עיתוי המאבק, על רקע רפורמה בבתי הספר התיכונים: "המפגינים מעט התבלבלו"
ארגוני המורים יוצאים הערב (יום ד') נגד ההפגנה "להצלת מערכת החינוך בישראל", שבה צפויים להשתתף סטודנטים, ארגונים חברתיים ומורים מרשתות חינוך עצמאיות. ההפגנה צפויה לצאת מחר משדרות רוטשילד בתל-אביב לעבר ביתו של שר החינוך גדעון סער. המפגינים צפויים לקרוא לו להעמיד את החינוך בראש סדר העדיפויות הציבורי.
ארגוני המורים אינם תומכים במחאה ובכירי מערכת החינוך בישראל טוענים כי דווקא בימים אלו בהם נחתמת הרפורמה "עוז לתמורה", ההפגנה אינה במקומה והיא גורמת נזק למערכת החינוך. על פי הרפורמה שתצא לדרך בשנת הלימודים הקרובה בבתי הספר התיכונים, המורים יעברו ל-40 שעות שבועיות במקום 24 כיום, ותמורתן יקבלו תוספת של כ-42% לשכרם.
"מעלה סימני שאלה". צעדת המורים בירושלים, השבוע (צילום: גיל יוחנן)
יו"ר ארגון המורים, רן ארז, אמר כי הרפורמה צפויה לתת מענה לרוב דרישות המפגינים, ואף למעלה מכך. "אנחנו בארגון המורים מעדיפים להיות יעילים ולנהל משא ומתן עם האוצר ולא לשבת בכיכרות ולצעוק ברחובות. הרפורמה עוז לתמורה הופכת את המאבק להצלת ההוראה למיותר ולא רלוונטי".
גם צביקה פלג, מנכ"ל אורט, אמר כי יש לברך על הרפורמה, אותה הגדיר "פריצת דרך ושנוי בתרבות הארגונית בבתי הספר". לדבריו, "בזמן הזה, של המחאות, דווקא המורים ומערכת החינוך קבלו בשורה ענקית בהשקעה של מיליארדי שקלים מהממשלה וממשרד האוצר".
"במקום מחאות צריך לברך את הממשלה"
"כנראה שהמפגינים מעט התבלבלו", אמר מנהל באחד התיכונים במרכז הארץ, "בתוך כל המהומה החברתית הם החליטו להעלות לסדר היום גם את נושא החינוך, אבל למען האמת בזכות הרפורמה צפוי עידן חדש ומבטיח במערכת החינוך הציבורית, ובמקום מחאות צריך לברך את הממשלה על השקעה הגדולה בנושא".
מנכ"ל רשת החינוך אמי"ת, אמנון אלדר, אמר כי ההחלטה להפגין דווקא כעת נראית לו "קצת תמוהה". לדבריו, "יש עוד מה לעשות מעבר לרפורמה, אבל מחאה דווקא כשהסכם כה מרכזי נחתם מעלה סימני שאלה".
בהזמנה להפגנה שתצא מחר משדרות רוטשילד נכתב: "אנו, מורות ומורים, גננות, סגל זוטר במוסדות השכלה הגבוהה, הורים, סטודנטים ותלמידים קוראים לשינוי מיידי במדיניות החינוך שמובילה ממשלת ישראל". המפגינים דורשים "חינוך ציבורי איכותי, צמצום של החינוך הפרטי,
ולעצור את הפרטת החינוך!".
יובל סרי, מורה בבית-ספר "זיו" בירושלים וממובילי מאבק המורים, אמר כי "המסמך שאנו מציגים היום זוהי קריאה לשינוי עמוק במדיניות הממשלה בכל הקשור למערכת החינוך. אנו מצפים משר החינוך, גדעון סער, לפעול בנחישות, ולעצור את התהליכים שפוגעים אנושות במערכת החינוך הציבורית".
לילי בן עמי, מורה וממובילות המאבק בהפרטת החינוך בשנתיים האחרונות, אמרה כי "לאחר תקופה ארוכה של מאבקים, הגיע הרגע שממשלת ישראל תקשיב לטענותינו, תקבל החלטות אמיצות ותעצור את הפגיעה בזכויותיהם של עשרות אלפי מורות שנגרמות כתוצאה מהפרטת מערכת החינוך".