שתף קטע נבחר
 

דיג'ייז מדברים על מוזיקה בחתונה – הכל הולך

איך בוחרים דיג'יי טוב לחתונה שישמח גם את החברים וגם את סבתא, מה לקחת בחשבון כשבוחרים שירים ואלו סגנונות מוזיקה שלא הייתם מאמינים עובדים על הרחבה

שני הדברים המכריעים בהצלחתה או נפילתה של חתונה מבחינת האורחים הם הנעשה בצלחתם וברחבת הריקודים. לאורח החתונות הממוצע המסיבות תמיד נראות ונשמעות אותו דבר: קצת להיטים, קצת שנות ה-80, קצת מזרחית ואלקטרוני ואת השירים האחרונים לא זוכרים כי כבר היינו שיכורים.

 

 

לכל מיינסטרים יש אלטרנטיבה, ובשיחה עם שני דיג'ייז ותיקים בתחום, ארז בראון ממוזיקה נטו וגיא ברנס מFat Cat, הם מספרים שבהתאם לטעם האישי של הזוג, אפשר להרכיב מסיבת חתונה מקפיצה מכל ז'אנר מוזיקלי.

 

דיג'יי טוב מגיע עם אהבה גדולה למוזיקה. בראון מספר איך הכל התחיל: "השותף שלי רונן וקסלר ואני נחשפנו למוזיקה בסוף שנות ה-70 ברעננה, בעיקר ללהקות רוק במסיבות בתיכון. תמיד היה תור של אנשים עם קסטות שחיכו שנקליט להם שירים".

 

התחביב הפך למקצוע כשתקלטו במועדונים, וב-1988 עשו את החתונה הראשונה שלהם, בחוות רונית. "המעבר קרה באופן טבעי, אנשים שהכירו אותנו ממסיבות ביקשו שנתקלט בחתונה שלהם. בתחילת הדרך לא ידענו מה זה מוזיקת חתונות או ריקודי מבוגרים, הבאנו את המועדונים לחתונות וזה תפס. בהמשך הוספנו מוזיקה שמדברת לקהל יותר רחב של אנשים כדי לתת שירות יותר מגוון".


מוזיקה מזרחית - הרוב אוהבים, אבל לא חייבים (איורים: יוני זאבו). 

 

בראון מספר שהשינויים העיקריים שחלו במוזיקה בחתונות בשנים האחרונות הם כניסת יותר מוזיקה מזרחית, שהחליפה ברובה את האייטיז, וגם שילוב חדש מהשנה האחרונה של tvj, ששם דגש על הצד הוויזואלי: "הדיג'יי מפעיל מערכת באמצעותה הדיג'יי מתקלט קליפים יחד עם השירים, כך שגם שומעים את המוזיקה וגם רואים את הקליפ".

 

אפשר אפילו מטאל, או חתונה עם מוזיקה בלקנית

כדי להוציא את המיטב מהפגישות המקדימות עם הדיג'יי, בראון ממליץ לשמור על פתיחות: "ישמיעו להם דברים שאולי הם כבר שכחו, ויכולים לשנות להם את התפיסה או להוסיף לאופן בו הם רוצים שהמסיבה תהיה. הרבה פעמים מגיעים כבר "מבושלים", ופתאום נזכרים בדברים ויוצאים משם עם קונספט חדש, שהוא שילוב של מה שתוכנן מראש ודברים נוספים שירכיבו את הערב".

 

איך שוברים את השבלונה ומתקלטים מוזיקה אחרת?

"זה תלוי בחתן והכלה. אם מגיע זוג שמחפש משהו שונה ויוצא דופן, לדוגמה אירוע של רוק, הם יקבלו מוזיקה שונה בהתאם".

 

היתה לכם פעם חתונה עם מטאל?

"כן, זה משהו שמדבר גם אלינו, הרצון לייצר ערב שונה לחלוטין ממה שמקובל בדרך כלל. היה לנו ערב של מסיבה עברית עם מוזיקה ישראלית מתחילתו ועד סופו, ערב של מוזיקה אלטרנטיבית עם הרכבים אלקטרוניים משנות ה-70 וה-80 או אירוע שהתבסס על מוזיקת עולם: אפריקאית, אלג'יראית, עם שילובים של דרבוקות ותופים. כל ז'אנר יכול להתאים".


רק אל תשברו שום דבר. אפשר לפרק את הרחבה גם בחתונות מטאל.

 

לגישה הזו מצטרף גיא ברנס, שמתקלט כ-11 שנה: "בעוד במסיבה במועדון אתה מתקלט את הטעם שלך, בחתונה ברוב המקרים אתה שבוי על רחבת הריקודים, אלא אם כן אתה מרגיש שהחבר'ה בראש שלך. יש לא מעט זוגות ואורחים שיותר מעיזים ובא להם לצאת מהשבלונה. אני אוהב פאנק ולטין האוס בין היתר, יש חתונות שזה הולך, ויש כאלה שאין סיכוי, תלוי בטעם הקהל".

 

גם במקרה שלו העבודה באה ממקום אישי: "מגיל צעיר אהבתי מוזיקה, והתביישתי לרקוד עד כיתה ה', אז זו היתה העמדה הכי טובה בשבילי".

 

ברנס מסביר שכשמתרחבים מתקלוט במועדונים לחתונות, צריך לקחת בחשבון שבשלבים שונים בערב המוזיקה צריכה לדבר לכולם: "משנים קצב בהדרגה על ידי שירים שעוזרים לעבור מסגנון לסגנון. אלו דברים שאפשר לחוש ולהרגיש בערב עצמו. תזמון מאוד חשוב, ואם הדיג'יי קולט את הקהל מתחילת הערב, אפשר לעשות הכל, והם כבר יהיו איתך".


יס סיר, איי קאן בוגי. זוג אחד ביקש ערב על טהרת הדיסקו, וקיבל.  

 

אלו ז'אנרים מאתגרים ביקשו ממך לנגן?

"היה אירוע שכולו מוזיקה בלקנית – זה היה מדהים. אירוע אחר התבסס על תקופת הדיסקו משנות ה-70, שגם היה הקונספט של כל הערב. לנסות וליצור מסיבה עם מוזיקה כזו, ושתהיה המשכיות למוזיקה עדכנית, זה יותר מאתגר ומעניין".

 

מה חשוב לקחת בחשבון לפני שבוחרים דיג'יי?

החיבור, שתהיה כימיה בין האנשים, והניסיון של הדיג'יי. גם אם חתונות לרוב נשמעות אותו דבר, הדרך להגיע לתוצאה אינה אחת. חתונה היא קיבוץ גלויות עם חברים מכל מיני תקופות בחיים – צריך הרבה מאוד ניסיון בשביל לחבר אותם כמו שצריך".

 

איזו מוזיקה השמיעו בחתונה שלכם? טקבקו לנו!

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החתונות היום הפכו למסיבה לכל דבר.
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים