שתף קטע נבחר

 

400 אלף שקל, ואתם שכנים של אבו מאזן

הפלסטינים עוקבים, בתקשורת מייחלים לנפילת נתניהו ואיגוד הרופאים פתח בשביתה. אבל לא הכל דומה: כמה עולה דירת יוקרה ברמאללה?

ומה אתם אומרים - אתם הייתם עושים עסקה ברמאללה? סיבוב נדל"ן ברשות הפלסטינית מגלה כי למרות שגם הפלסטינים חווים גל עליות במחירים, הפערים נותרו עצומים. באזור טוב ברמאללה, שנחשבת לבירת העסקים והממשל ברשות, עם איכות חיים גבוהה ותשתיות מפותחות, תוכלו למצוא דירת שלושה חדרים במחיר של 120 אלף דולר (כ-420 אלף שקל). דירת ארבעה חדרים באותו אזור תעלה 150,000 דולר.

 

מחאת האוהלים - סיקור מלא ב-ynet

 

באזורים המרוחקים יותר מהמרכז דירת שלושה חדרים כבר תרד ל-60 עד 80 אלף דולר. "העלייה הגדולה במחירי הדירות ברמאללה מגיעה בעקבות ביקוש גבוה מאוד, אבל זה עדיין לא מתקרב למחירים של דירות בישראל", הסביר ל-ynet רושדי אל-מאלקי, בעל משרד לתיווך נדל"ן ברמאללה.


דירת 3 חדרים ברמאללה - בסביבות 120 אלף דולר (צילום: אליאור לוי)

  

אם חשקה נפשכם בווילה רחבת ידיים באחת משכונות היוקרה ברמאללה תשלמו לא פחות מ-400 אלף דולר (כ-1.4 מיליון שקל). יקר, אבל עדיין רחוק מהמחירים של שכונות הפאר בתוך הקו הירוק.

 

באופן טבעי, כשמרחיקים לפריפריה המחירים יורדים בהתאם. מחיר ממוצע של דירת שלושה חדרים בעיר החדשה רוואבי, שנבנית (במודל של מודיעין) צפונית לרמאללה, עומד על 80 עד 100 אלף דולר. אל-מאלקי העריך עוד כי דירות שלושה חדרים בשכם או בבית לחם יעלו בין 70 ל-90 אלף דולר. 

 

גל המחאות החברתיות שמתפשט בישראל לא נעלם מעיניהם של הפלסטינים. כלי התקשורת ברשות מדווחים על המאבק ומתרשמים מרצינותו. חלקם קושרים אותו ישירות לגל המחאה בעולם הערבי "שאינו פוסח גם על תל אביב".

  

הכותרות נעות בין "האביב הערבי הגיע גם לישראל" ל"העם (בישראל) רוצה להפיל את השלטון", הסיסמה שהפכה רשמית בגל ההתקוממויות הערביות. עיתונים ואתרי חדשות באינטרנט אף פרסמו מאמרי פרשנות הגובלים במשאלת לב על כך שסופה של ממשלת נתניהו קרב ובא, בזכות ההמונים שיוצאים לרחובות בערים בישראל.

 

עם או בלי קשר למתרחש בישראל, איים השבוע יו"ר איגוד העובדים הפלסטינים במגזר הציבורי, בסאם זכארנה, כי כל פקידי הממשל ברשות יפתחו בשביתה כללית במחאה על כך שהרשות הפלסטינית העבירה - בפעם השנייה בחודשים האחרונים - רק חצי מהמשכורת ל-150 אלף עובדיה.


המאהל ברוטשילד. "האביב הערבי הגיע לישראל" (צילום: עמרי ביגץ)

 

הרשות שרויה במשבר כלכלי חמור ורבבות העובדים משלמים את המחיר - מה שמשפיע על ההתנהלות במשק הפלסטיני כולו. נראה שאיומיו של זכארנה עשו את שלהם, ולמחרת הודיע ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, שאחראי גם על משרד האוצר, כי הרשות תעביר מיד את יתרת השכר לעובדים. השביתה נמנעה, לפחות עד לחודש הבא.

 

שביתה בדרישה להתפטרות שר הבריאות

אולם הלחץ הציבורי אינו רק נחלתם של פקידי הממשלה ועובדי הרשות. מתברר כי בדומה לישראל, גם לרופאים בבתי החולים הציבוריים יש בטן מלאה על הממשלה הפלסטינית. אמש הודיע איגוד הרופאים כי חבריו יפתחו בשביתה כללית ללא הגבלת זמן החל מיום ראשון הקרוב. ההחלטה התקבלה לאחר שנכשלו המאמצים לחתום על הסכם עבודה חדש בינם לבין הממשלה.

 

בשיחה עם ynet סיפר יו"ר איגוד הרופאים, ד"ר ג'וואד עוואד, כי למאבקם קווי דמיון למתרחש מעבר לגדר. "המצב של הרפואה הציבורית ברשות קשה מאוד, בדיוק כמו אצלכם. אנחנו דורשים לשפר את התנאים הקשים של הרופאים ולהעלות את השכר שאינו מתאים לעבודה הקשה ולשעות העבודה הרבות".

 

ד"ר עוואד הוסיף כי הוא עוקב אחרי מאבק הרופאים בישראל, אולם ההחלטה לשבות מגיעה אחרי נסיונות ארוכים להגיע לפתרון באמצעות מו"מ, ולא בשל הרוח הגבית של השביתה בישראל. "נקטנו בצעדי מחאה כבר תקופה ארוכה, כעת אין לנו ברירה אלא לשבות. אנחנו מקווים שהממשלה תקבל את הדרישות שלנו וכך תימנע השביתה". הרופאים מתכננים לקיים שביתת שבת מול משרד הבריאות ברמאללה בדרישה לפיטוריו של שר הבריאות הפלסטיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלאם פיאד. משבר כלכלי קשה
צילום: רויטרס
"להציל את הרפואה הציבורית" - גם ברמאללה
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים