פלדמן בערעור: קצב לא אמר אמת על היחסים
סנגורו של הנשיא לשעבר קרא לבית המשפט העליון לבחון האפשרות שקצב משקר, וניהל יחסים בהסכמה עם א' ממשרד התיירות. הוא גם תקף את המתלוננת: "על מצחה מוטבע חותם השקר". השופט ג'ובראן: למה קצב עצמו לא מדבר על מין?
עו"ד אביגדור פלדמן, המייצג את הנשיא לשעבר, ביקש מבית המשפט לבחון שנית את העדויות המתארות את האונס של א' ממשרד התיירות. "הסיפור עצמו מכיל פרטים שלא מתקבלים על הדעת", טען. "האם באמת שר מוכר וידוע יזמין את העובדת שלו ללובי בבית המלון כדי לעבוד שם, והיא תקבל את זה? בית המלון נמצא 10-15 דקות מלשכת שר התיירות".
"איפה ההיגיון?", הוסיף פלדמן. "אם אתה רוצה להמשיך לעבוד, אתה תזמין את הפקידה שלך ללובי או תלך ללשכה שלך ולא תהיה חשוף לכל עין מתבוננת. התמיהה היא כפולה - איך האמינה המתלוננת לסיפור כזה, שהולך ומסתבך, והאם זה התירוץ שנתן המערער להביא אותה לבית המלון".
קצב מחוץ לבית המשפט העליון. "איפה ההיגיון?" (צילום: נועם מושקוביץ)
הסנגור המשיך והטיל ספק במניעים שגרמו לא' לעלות לחדרו של קצב. לאחר מכן בחן את עדותה לגבי המתרחש בחדר עצמו: "היא אומרת לכל אורך חקירותיה: 'הוא פתח לי את הדלת כשחולצתו מעל למכנסיו', כדי להדגיש שמדובר בהופעה לא פורמאלית. מתי היא אומרת שהיה ללא מכנסיים? בעימות. נניח שהגרסה הזו היא הנכונה, הוא פתח לה את הדלת ללא מכנסיים. מה היא עושה? נכנסת לחדר? היא פותחת את הדלת רואה גבר שאנס אותה יושב בתחתונים על המיטה בחדר, ומתיישבת על המיטה?".
"גם אם שיקר, יש לו אליבי"
לטענת עו"ד פלדמן, בעוד עדותה של א' מדברת על אונס, הראיות הנסיבתיות מדברות על הסכמה. "הפרטים של האירוע עצמו מעורפלים. איך היא הגיעה ממצב ישיבה למצד שכיבה, מה הכוח שהוא הפעיל עליה, אם הפעיל? האירוע הזה הוא אירוע שנקטע, כמו שנקטע כל הזמן האירוע בבית הטקסטיל. גם שם היא אומרת ישבנו על כיסא ואז מצאתי את עצמי על הרצפה".
קצב בבית המשפט. "איך המתלוננת האמינה לסיפור כזה?" (צילום: גיל יוחנן)
השופט סלים ג'ובראן ציין בתגובה כי "אי אפשר לצפות ממתלוננות באירוע כזה לרשום כל פרט. היא כל הזמן טענה 'העפתי אותו ולא רציתי'. השופטת עדנה ארבל הוסיפה: "בית המשפט קיבל שאלה היו יחסי מרות ועם זה צריך להתמודד. היא הדחיקה את זה, לא רצתה להתלונן. זו התזה".
"אני מציג תזה אחרת של יחסים בהסכמה", התעקש עו"ד פלדמן, "היא צריכה להיות אמינה לכל אורך הדרך. צריך שחותם האמת יהיה על מצחה לכל אורך הדרך ועל המצח שלה מוטבע חותם השקר". השופט ג'ובראן המשיך ותהה מדוע קצב לא מסר גרסה של יחסים בהסכמה. "למה הוא לא העלה את זה? אפשר להעלות השערות", ענה פלדמן, "גם אם הנאשם אינו אומר אמת, יש לו אליבי".
"הברכה לא נכתבה בכפייה, זה מהלב"
הדיון נסוב גם על ברכת השנה הטובה ששלחה א' לנשיא לשעבר. השופט ג'ובראן תהה: "אדם בתפקיד הבכיר כמו המערער יקבל מכתב מעובדת, הוא לא צריך לחשוב רגע? הרי יכול להיות שהיא הולכת לסבך אותו, לא כדאי שיזמינו אותה לבירור מול המנכ"ל?". בתגובה הבהיר עו"ד פלדמן כי " יש גרסא אחרת של יחסים שמשתקפים מהמכתב הזה והוא (קצב – א"ג) לא אומר את האמת. הייתה מערכת יחסים שמשתקפת במכתב, ולכן הוא לא קורא לה".
בדרך לדיון. "אי אפשר להאשים אותי שרציתי להוליך שולל" (צילום: אבי רוקח)
ביחס לתוכן המכתב, אמר פלדמן: השופט ג'ובראן התעקש: "מכתב מהסוג הזה זורקים מיד. אדם בתפקידו מכתב כזה יכול לסבך אותו". "המכתב נשאר במגירה", ענה הסנגור, "זהו מכתב התרפסות. היא אישרה בחקירתה בבית משפט שזהו לא מכתב שנכתב סתם אלא אחרי כמה טיוטות". השופטים העלו בפני פלדמן את קביעת בית המשפט כי המכתב נכתב בלחץ אחרים והוזמן על-ידי קצב, ובתגובה הבהיר: "המכתב לא נכתב בכפייה, ולא על-ידי בן ערובה עם אקדח לראש, אלא מכתב מהלב".
פלדמן התייחס בדבריו לעובדה שקצב חזר בו מהסדר הטיעון וטען: "האם זו לא התנהגות שמצביעה על חפותו? בית המשפט הפך את הקערה על פיה ואמר שזה הימור שהוא לקח ונכשל, כחלק מתיאור של אדם שהוא מניפולטור שמפעיל מערכת שלמה לטובתו. בית משפט צריך לבוא לנאשם כלוח נקי. הנאשם היה בחזקת אשם במשפט ולא בחזקת חף מפשע. כל ראיה שיכלה לפעול לטובתו פעלה נגדו".
הסנגור המשיך לדון ב"קנוניות" שייחסה התביעה לקצב, בין היתר, לאחר שניסה להציג כראייה את העובדה שא' הגיעה לאזכרה של אביו. בשלב זה התפרץ קצב עצמו ופנה לשופטים: "אני מבקש להדגיש שהיא לא באה לביתי אחרי האירוע בפארק הלאומי ברמת גן, ולכן אי אפשר להאשים אותי שרציתי להוליך שולל את בית המשפט".
"גרסה אלטרנטיבית - לא חובה מפי הנאשם"
מוקדם יותר בדיון, ציין עו"ד פלדמן כי "ישנן מספר אפשרויות: ישנה אפשרות שלא היה בין קצב לא' כל מערכת יחסים, ישנה אפשרות כי היה ביניהם קשר אינטימי שלא הביא בהכרח ליחסי מין, ויש אפשרות של קשר אינטימי עם קיום יחסי מין", הוסיף בהתכוונו לרומן אפשרי. השופט סלים ג'ובראן העיר בתגובה: "כדי שבית המשפט ידון באפשרויות אלו, האם לא כדאי שהמערער בעצמו יטען זאת?".
"כל ראיה שיכלה לפעול לטובתו פעלה נגדו" (צילום: גיל יוחנן)
"א' נחקרה על הנושא הזה פעמים רבות", ענה לו פלדמן, "וחברתי (התובעת רונית עמיאל - א"ג) בתשובה הוגנת איננה מקבלת את אמירתו הפסקנית של בית המשפט לפיה אין עליו להיזקק לשום תסריט אלטרנטיבי משום שהוא לא בא מפיו של המערער. ואומרת חברתי 'לא, למרות האמירה הפסקנית בית המשפט התייחס לאפשרויות האלטרנטיביות'. הגרסה האלטרנטיבית לא חייבת לבוא מפיו של הנאשם".
הדיון בערעורו של קצב יתקיים גם ביום רביעי וחמישי עם אופציה ליומיים נוספים - ואחר כך ייקבע סופית אם קצב ייכנס לכלא. "עדיין יש לי אמונה בבית המשפט העליון שיקבל את הטענות שלי", הוא אמר למקורביו בימים האחרונים, שגם אותם בילה בביתו - אחרי שבקשתו לעיכוב ביצוע העונש התקבלה.