שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

מוחים בחריש: המינהל דרש מאתנו לפנות אוהל

ביישוב שבוואדי ערה הוקם אוהל במחאה על מצוקת הדיור והכוונה לבנות בו אלפי דירות לחרדים. לדברי פעילים, נציגי מינהל מקרקעי ישראל איימו בצו מבית המשפט אם לא יפנו אותו

נציגי מינהל מקרקעי ישראל הגיעו היום (א') למאהל המחאה בעיר חריש שליד ואדי ערה, וביקשו מהמארגנים לפנות את שני הקרוונים ואת האוהל שהציבו במקום, בטענה שהם בלתי-חוקיים. כך סיפרו פעילים שם. לדבריהם, נציגי המינהל התרו בהם כי אם לא יפנו את האוהל והקרוונים בתוך 48 שעות, יביאו להם צו פינוי מבית המשפט.

 

מחאת האוהלים - סיקור נרחב ב-ynet

 

המארגנים הקימו את מאהל המחאה בשבוע שעבר, במחאה על החלטת משרד הפנים לבנות 4,700 יחידות דיור לחרדים בעיר חריש ובמחאה על מצוקת הדיור, כמו בשאר הארץ. בעקבות ההתראה שניתנה להם מטעם המינהל, הפגינו עשרות מתושבי חריש ויישובי ואדי ערה ליד המאהל. "לא נעזוב את המחאה", צעקו.

 

אחד ממארגני המאהל, חימי בראור, אמר ל-ynet: "הופתענו הבוקר כשנציגי המינהל הגיעו לאוהל ודרשו מאיתנו לפנות אותו ואת הקרוונים בטענה שהם לא-חוקיים. עדיין לא החלטנו מה לעשות, ואנחנו רוצים לחכות שהם יחזרו. אם הם יפנו אותנו, נערב עורכי דין כדי לדעת מה משמעות הצעד. העניין הזה הוא פוליטי".

 

מפגין אחר אמר ל-ynet: "נמשיך במאבק שלנו. לא יכול להיות שרק האוהל שלנו בחריש בלתי חוקי, כשיש אוהלי מחאה בכל

רחבי הארץ. נתנגד ולא נרשה לפנות אותו, כי זה פוגע בכבוד שלנו". ראש הוועדה העממית בכפר ערערה, אחמד מלחם, הוסיף: "זה אוהל המחאה הראשון שמנסים להרוס, וזה כנראה מסר לכל המפגינים שהולכים להרוס את כל האוהלים".

 

דוברת מינהל מקרקעי ישראל, אורטל צבר, אמרה ל-ynet בתגובה: "הנציגים ביקשו לפנות את הקרוונים ולא את האוהל, ואם האוהל הוקם על קרקע מדינה אז הקמתו לא חוקית. ויש הרבה מפגינים שרוצים לתפוס טרמפ, וניצלו את המחאות וההפגנות כדי לתפוס קרקעות של המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המאהל בחריש
צילום: נטלי בר-אור
היישוב חריש. שם אסור להפגין?
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים