שתף קטע נבחר
 

אחרי המפולת: המסחר בת"א הסתיים בעליות

מדד תל-אביב 25 עלה ב-1.5%, ת"א 100 הוסיף 1.47% ומדד נדל"ן התחזק ב-1.16. הדולר עלה ב-0.9% ושערו היציג נקבע על 3.552 שקלים. סלקום ירדה ב-2.2%

המסחר בתל אביב הסתיים היום (ב') בעליות שערים אחרי פתיחה חיובית שעברה למגמה מעורבת וחזרה לעליות. זאת, על רקע ירידות שערים במרבית בורסות אירופה ובחוזים העתידיים בוול סטריט.

 

המסחר בבורסות אסיה התנהל הבוקר בירידות שערים ביום המסחר הראשון לאחר הורדת דירוג האשראי של ארה"ב. באירופה נפתח המסחר בירידות שערים אך עבר למגמה מעורבת והחוזים בוול סטריט יורדים ב-2%. בענף קרנת הנאמנות רואים פדיונות בהיקף של כמיליארד שקל. מחזור המסחר מסתכם בלמעלה מ-2.1 מיליארד שקל. לדברי גורם בשוק, אחד הגופים בשוק החל למכור מניות מקופות הגמל וקרנות הפנסיה שהוא מנהל.

 

מדד תל-אביב 25 עלה ב-1.5% ל-1,090.39 נקודות. מדד תל-אביב 100 עלה ב-1.47% ל-987.14 נקודות. מדד נדל"ן עלה ב-1.16% ל-271.43 נקודות. מדד בלו-טק עלה ב-1.68% ל-250.29 נקודות.

 

המסחר במטבע חוץ ננעל בעליות. הדולר עלה ב-0.9% ושערו היציג נקבע על 3.552 שקלים. האירו עלה ב-1.82% ושערו היציג נקבע על 5.069 שקלים.

 

סוכנות הדירוג S&P, שהורידה בשבת את דירוג החוב של ארה"ב, החליטה היום להותיר את דירוג החוב של ישראל ברמה של A, זאת עם תחזית דירוג יציבה.

 

למרות זאת, את אגרות החוב המגובות בתמיכה של ארה"ב הוחלט להוריד לדירוג של +AA, בהתאם להורדת הדירוג של ארה"ב. מדובר באיגרות חוב שהונפקו בשנת 2003 בהיקף של כ-6 מיליארד דולר, שלהן העניקה ארה"ב ערבות. אותן אג"ח זוכות כיום לדירוג של AAA. באפשרות ממשלת ישראל להנפיק עוד 3.8 מיליארד דולר של אג"ח בערבות ממשלת ארה"ב, אך לאחר שדירוגה של ארה"ב ירד, אם ישראל תבחר להנפיק אותן יהיה דירוגן כדירוג החדש של ארה"ב - רמה של +AA.

 

פדיונות בצהריים

"האמת שדי שקט פה" תיאר היום הדר אושרת, מנהל מכירות מסחר בדויטשה בנק, את חדר המסחר היום על רקע התיקון שחווה השוק. "הפעילים ממתינים בעיקר לראות מה קורה באירופה ולתחילת המסחר בארה"ב וכרגע – ישראל פשוט לא מעניינת אותם", הוסיף אושרת.

 

אתמול היתה מפולת בבורסה בתל אביב ונרשם יום המסחר הגרוע ביותר מאז קריסת ליהמן ברדרס: מדד ת"א 25 נפל ב-7%, הבנקים קרסו ב-8.7% ומדדי התל בונד צנחו ב-2.6%. המסחר בתל אביב נדחה אתמול בבוקר על רקע הורדת דירוג האשראי הדרמטית של ארה"ב בכשעה.

 

בשוק הסולידי נרשמו ירידות שערים חדות כאשר השחרים הארוכים ירדו בכ-0.3%, צמודי המדד הממשלתיים נחלשו בעד 1.4% ומדדי התל בונד קרסו ב-2.6%.

 

מנכ"ל חברת דירוג האשראי מידרוג גיל גזית אמר ל"כלכליסט": "השוק היה מוכן כבר למהלך של הורדת דירוג לארה"ב, אך בבורסה כמו בבורסה - מגיבים בחדות. אי אפשר להאשים את המשקיעים בפאניקה מיותרת, שכן 'אפקט ליהמן' מ־2008 עדיין צרוב בתודעתם. בסך הכל, החברות הישראליות יודעות להתמודד עם מצבים כאלה. ייתכן שהעלות של גיוס החוב תעלה, גם לחברות וגם למדינת ישראל, אך איני מאמין שתהיה ירידה משמעותית בהיקף הגיוסים".

 

ביום שבת, לראשונה בהיסטוריה, הורידה סוכנות הדירוג הבינלאומית S&P את דירוג האשראי המושלם של ארצות הברית מ-AAA ל-AA+. "הורדת הדירוג משקפת את דעתנו ולפיה הסכם התקציב שאושר על ידי הקונגרס לא מספיק כדי לייצב את חובותיה של ממשלת ארה"ב בטווח הבינוני", כתבו בסוכנות הדירוג. עוד נמסר כי האופק על הדירוג החדש הוא שלילי, סימן לכך שהורדה נוספת אפשרית בתוך 12-18 חודשים.

 

מנהיגי ה-G7 הודיעו כי הם ינקטו בכל הצעדים הדרושים כדי לייצב את השווקים הפיננסים בעקבות הורדת הדירוג של ארה"ב ע"י סוכנות הדירוג S&P בעוד שהבנק האירופי המרכזי אותת כי הוא מוכן להתחיל לרכוש אג"ח של ספרד ואיטליה כדי לעצור את התפשטות משבר החוב בגוש היורו. מנהיגי ה-G7 ערכו שיחות חירום במהלך סוף השבוע כדי לנסות להימנע מהתמוטטות אמון המשקיעים שכבר מחקה 5.4 טריליון בערך מניות בעולם מאז ה-26 ביולי.

  

מניות במרכז

הצלחה לנוחי דנקנר. כור (עלתה ב-1%), מקבוצת אי.די.בי (עלתה בכ-1.45%) שבשליטת דנקנר, הודיעה היום כי הגיעה להסכמה עם שני המלווים הגדולים שלה, מורגן סטנלי וסיטי, להותרת האשראי למניות קרדיט סוויס עד לרמה של 18 פרנק שוויצרי למניה. אתמול חשפה כור כי רמת הרצפה, בה יכלו הבנקים להעמיד את האג"ח לפירעון מיידי, הייתה 22 פר"ש.

 

עסקת מכתשים אגן (עלתה בכ-0.9%) - כימצ'יינה עברה אתמול עוד משוכה בדרך להשלמת העסקה. ל"כלכליסט" נודע כי האסיפה הכללית של בעלי המניות של החברה אישרה את העסקה פה אחד. לאחרונה הודיעה החברה כי בשל לוחות הזמנים הקשורים בהליכים לצורך קבלת אישור רשות ההגבלים העסקיים של האיחוד האירופי לביצוע העסקה, הסכימו הצדדים על הארכת המועד האחרון להשלמת העסקה בחודש עד ל-31 באוקטובר 2011, כאשר לאחר מועד זה רשאי כל צד לבטל את ההסכם. בקלוזינג של העסקה צפויה החברה להימחק מהמסחר. תמורת העסקה צפויה לעמוד על 1.1 מיליארד דולר.

 

כיל (ירדה  ב-1.35%) הודיעה אתמול כי התקשרה עם לקוח מרכזי בהודו בהסכם למכירת אשלג לתקופה של שמונה חודשים במסגרתו תספק החברה בת כיל דשנים (100%) מיליון טונה אשלג במחיר ממוצע של 490 דולר לטונה. כמו כן, לכיל דשנים ניתנה האופציה לספק 100 אלף טון נוספים באותם תנאים.

 

חברת המ-לט (ירדה בכ-1.2%), מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר, דיווחה אתמול על תוצאותיה לרבעון השני. הרווח הנקי של החברה עמד על 5 מיליון דולר לעומת 1.5 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה, והרווח התפעולי היה 5.4 מיליון דולר בהשוואה ל-3.2 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה. הכנסות החברה בתקופה הסתכמו ב-27.4 מיליון דולר לעומת 18.6 מיליון דולר ברבעון המקביל, מדובר בהכנסות שיא עבור החברה.

 

המצב הקשה בשווקים הפיננסיים בעקבות הורדת דירוג האשראי של ארה"ב, פגע לא רק בהחזקות הטייקונים, אלא גם בנכסים שהם משעבדים לטובת הבטחת תשלומי האג"ח. מלבד כור (עלתה בכ-1.1%) שהודיעה כי צניחה של 7.6% במניית קרדיט סוויס עלולה להביא לדרישה של הבנקים לפירעון מיידי, גם סאני (צנחה ב-12%) בשליטת אילן בן דב (70%) הודיעה כי היא מגדילה את השיעבוד לבעלי האג"ח בכ-2.1 מיליון מניות סקיילקס.

 

סלקום (ירדה ב-2.2%) דיווחה היום כי הרווח הנקי ברבעון השני של 2011 ירד ב-25% והסתכם ב-244 מיליון שקל, בהשוואה ל-326 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי למניה ברבעון השני הסתכם ב-2.45 דולרים, נמוך מתחזיות האנליסטים שעמדו על 2.57 דולרים לפי בלומברג.

 


פורסם לראשונה 08/08/2011 08:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דריכות מול המסכים
צילום: EPA
מומלצים