שתף קטע נבחר

 
צילום: MCT

לילה שני להתפרעויות בלונדון; "נוצר אפקט דומינו"

מאות צעירים התפרעו בשכונות אנפילד ובריקסטון, השליכו אבנים לעבר שוטרים וביצעו מעשי ונדליזם וביזה. בניגוד לליל המהומות הראשון בטוטנהאם, הפעם היתה המשטרה ערוכה. האלימות בלונדון פרצה בעקבות הריגתו של גבר בן 29 בנסיבות לא ברורות

לילה שני של מהומות: אחרי האלימות קשה, מעשי הוונדליזם וביזה שהתרחשו אתמול בשכונת טוטנהאם, שבו הלילה (יום ב') מאות צעירים לרחובות - הפעם בשכונת אנפילד הסמוכה ובבריקסטון שבדרום העיר - והתעמתו עם שוטרים. היקף המהומות היה קטן בהרבה, אך לפחות 40 מהמתפרעים נעצרו.

 

בניגוד לליל המהומות הראשון, הפעם היתה משטרת לונדון ערוכה בכוחות מתוגברים. למרות זאת, הצליחו המתפרעים - בחלקם הגדול רעול פנים - לנפץ מספר חלונות ראווה, לבזוז חנויות, ולהשליך אבנים ובקבוקים לעבר השוטרים. הם גם הציתו בית מרקחת ודווח על מעשי שוד וגניבה. בטוטנהאם נשמר השקט באופן יחסי. BBC דיווח כי מניין העצורים בגל המהומות בלונדון נאמד בכ-160. לפחות 26 שוטרים נפצעו.


מטוטנהאם לאנפילד. לילה של ונדליזם וביזה (צילום: AFP)

 

משטרת מטרופולין לונדון מסרה כי מעשי הוונדליזם הלילה הם "ניסיון לחקות" את תוצאות ליל האלימות הראשון. גורמי ביטחון מסרו כי הרשתות החברתיות עמוסות בשמועות כאלה ואחרות על כוונות של גורמים שונים להתפרע, וכי היא עוקבת מקרוב אחר הנעשה באינטרנט. 

 

המהומות החלו בעקבות הריגתו בסוף השבוע של מארק דאגן, גבר בן 29 ואב לארבעה, בשכונת טוטנהאם. נסיבות מותו של דאגן אינן ברורות, אולם נראה כי הוא נורה במהלך חילופי אש עם שוטרים, שביקשו לבצע מעצרים במסגרת מבצע לטיפול בבעיית ההתחמשות בקהילה השחורה. משפחתו של ההרוג דחתה לחלוטין את האפשרות כי נשא נשק. "זה מגוחך לחלוטין. הוא לעולם לא יתקוף משטרה", אמר שון האל, אחיו של דאגן. האל גינה את המהומות ואמר כי נוצר בעיר "אפקט דומינו".


רבים מהמתפרעים רעולי פנים, אנפילד (צילום: AP)

 

עם היוודע דבר מותו של דאגן, יצאו לפחות 300 מפגינים אל תחנת המשטרה שבשכונה כדי לתבוע "צדק". הם ניסו לפרוץ לתחנה תוך שהם משליכים בקבוקי תבערה ומתעמתים עם שוטרים באמצעות כלי נשק מאולתרים. עד מהרה, יצאו המהומות מכלל שליטה והתפשטו. בין היתר הוצתו לפחות 49 חנויות, בנקים, ניידות משטרה וכלי רכב. שעות לאחר מכן, הועלה חשש כבד כי במבנים שהוצתו יימצאו גופות.

 

חוסר המוכנות של המשטרה להתפרצות האלימה, גם אם היתה ספונטנית, מטרידה מאוד את פרנסי לונדון - שבה יתקיימו בשנה הבאה המשחקים האולימפיים. ראש העיר, בוריס ג'ונסון, אמר בראיון ל-BBC כי לונדון בטוחה לתושביה ולתיירים וכי הוא מקווה "שתהיה אולימפיאדה נהדרת ללא קשר למה שהתרחש". דוברו של ראש הממשלה, דיוויד קמרון, אמר כי המהומות "בלתי מקובלות לחלוטין" וכי "אין הצדקה לתוקפנות כלפי המשטרה ולמעשי ונדליזם"

 

אך יש גם מי שסבורים שגל האלימות הנוכחי חושף את הזעם והמתח הרב שהצטבר בקבוצות שונות באוכלוסיה לנוכח חוסר הוודאות הכלכלי ושורת הקיצוצים הכואבים במגזר הציבורי. "זה רק קצה הקרחון. המהומות האלה מאפשרות לנו להציץ למה שקורה מתחת לפני השטח", אמר מפקד מטרופולין לונדון לשעבר, ג'ון אוקונר, לרשת סקיי. "כל זה לא נראה מבטיח במיוחד עבור לונדון 2012". כך או כך, בלונדון מתכוונים להרחיב בימים הקרובים את גל המעצרים בניסיון להתחקות אחר מובילי ההתפרעויות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפעם, המשטרה נערכה מראש
צילום: AP
ניידת שהושחתה, הלילה
צילום: AFP
מומלצים