שתף קטע נבחר

חוזרים להספים: ווייטסמוק, לספאם עשיר יותר

תוכנת העשרת הטקסטים ש"הגיעה לישראל" הגיעה לתיבות דואר אלקטרוני של אנשים שלא מעוניינים בה, על אף חוק הספאם. החברה טוענת שזה שותף שפעל על דעת עצמו, ושתרענן את ההסכמים. סדרת כתבות על ספאם ישראלי

<< מה בין ויקיפדיה ומחאת הדיור?

 

בסוף השבוע שעבר הוצפו גולשים ישראלים, ואני בתוכם, בספאם שבישר להם כי "תוכנת התרגום והכתיבה whitesmoke הפופולארית ביותר בעולם הגיעה לישראל" (אף שהיא פה כבר שנים), והציע להם להוריד אותה בחינם. ווייטסמואוק (WhiteSmoke) היא חברה ישראלית שמוכרת תוכנה להעשרת טקסטים, תיקוני תחביר ואיות ובאחרונה גם לתרגום טקסטים.

 

"ווייטסמואוק לא שלחה את האימייל שקיבלת הבוקר", אמרה מנכ"ל ווייטסמואוק, הילה אוביל, בתגובה לפניית ynet ביום שישי, "ואנו מבטיחים לך שגם לא אישרנו לגוף שלישי כלשהו לשלוח את האימייל הזה בשמנו. המדיניות שלנו היא שכל השיווק והפרסום של המוצרים שלנו יעמוד בכל החוקים הרלוונטיים, כולל חוקי הספאם הישראליים".

 

ספאמרים שפועלים אחרי כניסת חוק הספאם לתוקף בישראל נוהגים לכסתח את עצמם בהודעה בתחתית הספאם, שמסבירה שהוא נשלח בהתאם לחוק. פעמים רבות מדובר בשקר. הספאמר של ווייטסמואוק משתמש בכסתוח כפול: הוא כותב כי "ההודעה נשלחת בהתאם לחוק החדש לנמענים שנרשמו לאתרי חיפוש עבודה, 'מגיע לי' ואחרים, או הצעה חינמית". אני יכול להעיד שהחלק הראשון הוא שקרי: הספאם הגיע למספר כתובות אימייל שלי, שלא שימשו לרישום לאתרים האמורים. לגבי החלק השני, נראה שהספאמר ביקש לעמוד בחוק הספאם, כשהוא לכאורה לא מנסה למכור לי דבר. אולם החוק אוסר שליחה בלתי קרואה של "'דבר פרסומת' – מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת". פרסום גירסת נסיון של תוכנה, שמזכירה למשתמש שוב ושוב כי עליו לרכוש את התוכנה, בהחלט מעודדת רכישה של המוצר.

 


הספאם (צילום מסך)

 

"באותו יום אתה לא היית הראשון שהפנה את תשומת לבי לספאם, וכשאתה פנית כבר הייתי בתהליך בירור של העניין הזה", אמרה המנכ"ל אוביל בשיחה עם ynet. "זה מאוד מאוד חמור. אנחנו כמעט ולא מדוורים, אפילו לאנשים שרשומים לרשימות התפוצה שלנו בארץ. אנחנו עומדים להנפיק בנאסד"ק וזה סופר רגיש, הנושא הזה".

 

הספאם של ווייטסמואוק נשלח על ידי שותף (אפיליאייט), אדם או גוף שחבר בתוכנית השותפים של ווייטסמואוק. האפיליאייט מגייס משתמשים שיורידו בחינם גירסת נסיון של התוכנה, ומקבל עמלה על כל משתמש שמחליט לרכוש רשיון. לחברה אלפי שותפים כאלה, אומרת אוביל. "אנחנו כמעט לא עובדים בארץ, אבל איך שעובדים בארה"ב זה דרך רשת של אפיליאייטס, ואם אתה נתפס עושה ספאם, מעיפים אותך מהנטוורק. אנחנו סומכים (על רשתות האפיליאייטס שהחברה עובדת איתן) שהן מסננות את האנשים שעושים פעילות שהיא לא חוקית".

 


 

האם תנאי תוכנית השותפים אוסרים במפורש על שיווק בספאם?

"הסתכלתי על ההסכם בעקבות ההערה שלך ובאמת לא היה שם סעיף כזה, ואני משנה עכשיו את ההסכם לכל האפיליאייטים שלנו. ביום שישי שינינו את כל הסכמי האפיליאייטס הקיימים שלנו והוספנו סעיף לגבי ספאם".

 

את פרטיו של השותף הספאמר סירבה אוביל למסור לפרסום, ואמרה כי "האפיליאייט הספציפי טוען שזה חלק מרשימת תפוצה שהסכימה לקבל מייל מהם. אני ביקשתי מהם את כל העדויות לזה, וזה איפה שזה עומד. הייתי בשלב של כמעט לעשות להם טרמיניישן באותו יום, אבל אני נותנת להם את הצ'אנס להעביר את החומר ואת העדויות". 

 

קיבלתם ספאם ישראלי? שלחו לנו אותו לדוא"ל: computers@y-i.co.il

 

 

יש עוד קאבר ישראלי לפורטל! >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים