שתף קטע נבחר

מי בכלל צריך כרטיס תלת ממד?

כרטיסי התלת ממד למחשב האישי כבר ממש מעבר לפינה. האם זהו סופם של הכרטיסים הגרפיים שאנחנו מכירים? תלוי את מי שואלים


 

האם סוס העבודה והמלחמה של הגיימרים, הכרטיס הגרפי, עומד למות? תלוי את מי שואלים. כמובן, להשמיע דברים כאלה באוזני גיימר ה-PC שהרגע יצא שטוף דם חייזרים מ-Crysis זה לא פחות מחילול הקודש. אבל לגיימרים הקלים, אלה שרוצים לחסוף כמה גרושים בקניית מחשב חדש, מדובר במציאות צרכנית, כזו שתשפיע על כל השוק.

 

עובדה: מכירות של מעבדים גרפיים עצמאיים בירידה. ברבעון שעבר ירדה nvidia למקום השלישי במכירות של מעבדים גרפיים, אחרי אינטל ו-AMD. לפני כמה ימים נודע ש-AMD שוקלת לבטל את קו הכרטיסים הגרפיים הזולים שלה. ולמה בעצם?

 

האיום הגדול שנוגס בשוק הכרטיסים הגרפיים מכיוון הרגליים הוא המעבדים המשולבים. גם אינטל וגם AMD החלו לשווק מעבדים כאלה, שמכילים מעבד ראשי ומעבד גרפי ביחידה אחת. המשמעות – רוכשי מחשבים חדשים בעצם לא צריכים כרטיס גרפי נפרד.

 

בתערוכת הטכנולוגיה CES בינואר, מולי עדן (הוא משלנו!), ראש חטיבת ה-PC באינטל, הדגים איך הוא מריץ את פורטל 2 על Sandy Bridge, דור המעבדים האחרון שלהם (משווק תחת השם Core iX 2nd Generation) בצורה חלקלקה.

 

 

עוד משחק שעדן הציג היה World of Warcraft, שעבד בקצב פריימים גבוה במיוחד. נכון, המנוע הגרפי של כותר התפקידים הסופר מצליח של בליזארד רחוק מלהיות מהמתקדמים, אבל זו עדיין הייתה השפלה כשהסתבר שהקצב הזה, שהתקבל ממעבד משולב שלהם על מחשב נייד(!!), ניצח מחשב שולחני עם כרטיס עצמאי יקר.

 

אז למה לי nvidia עכשיו?

אז למה בכל זאת כדאי להוציא כיום עוד כמה מאות או אלפי שקלים על כרטיס גרפי? כי לכרטיסים גרפיים עצמאיים עדיין יש כמה יכולות שמושיבות את המעבדים המשולבים בחזרה בלול. זה הכל תלוי באיזה סוג משחקים אתם משחקים והאם אתם מעוניינים בפיצ'רים מיוחדים.

 

תלת ממד – לאינטל אמנם יש יכולת תמיכה בתצוגת 3D במעבד המשולב שלה, אבל כרטיסים גרפיים דיסקרטיים הם עדיין הפתרון המקובל לכך. כמובן שתצטרכו מסך שתומך בסוג תצוגה כזאת, וגם את המשקפיים הענקיים שנראים כמו משקפי שמש משנות השמונים, אבל בתור התחלה – תלת כפי שהוא נתמך כיום דורש כרטיס. וצדק חברתי.

 

כמה מסכים – אם תמיד רציתם לטבוע בתוך משחק ולעשות את זה עם כמה מסכים שיקיפו אתכם – אתם חייבים כרטיס גרפי. ברוב הכרטיסים היום יש שילוב של שקעי DVI, HDMI ו-DisplayPort, שיאפשר לכם לחבר, שלושה, חמישה או שישה מסכים במקביל. זה פופולרי בעיקר אצל מטורפים של סימולציות טיסה ונהיגה, לא בז'אנרי משחק אחרים.

 

 

 

זיכרון – רוב הכרטיסים הגרפיים משווקים עם כמות מטורפת של זיכרון, לרוב GDDR5. בכרטיסים כמו Radeon 6990 או GeForce 590 החדשים יש שלושה ג'יגהבייט של זיכרון ויותר, והמשחקים החדשים אומרים "תודה, יש עוד?" על כל קילובייט שתספקו להם.

 

כפל ליבות וכפל כרטיסים – אולי טיעון המכירות הכי חזק של כרטיסים גרפיים בימינו. שני מעבדים גרפיים תמיד טובים יותר ממעבד גרפי אחד! ככה שהכרטיסים החזקים נמכרים עם שתי ליבות עליהם, וכמובן, יש את האפשרות לחבר שני כרטיסים שיעבדו במקביל בטכנולוגיות SLI של nvidia או Crossfire של AMD. זה יעלה לכם כמו כל שאר המחשב - אבל זה מאוד מהיר.

 

מלכי הגרפיקה הנוכחיים

מי הם הכרטיסים הכי חזקים כיום? אנחנו מדברים אתכם על כרטיסים שיספקו הרבה יותר מהצרכים של הגיימר הממוצע. אנחנו מדברים איתכם על חיות רעות שמסוגלות להריץ את Crysis 2 בפירוט הכי גבוה, במצב DirectX11 עם טסלציה (פירוט גיאומטרי גבוה הרבה יותר של הסביבה) וברזולוציה טבעית של מסכים גדולים (27 ו-30 אינץ') בלי לשהק, ועוד נשאר להם עודף. כמובן, תצטרכו למכור בשבילם איבר, אבל מה זו כליה וקצת כאבים לעומת האפשרות לשחק את Rage או את Battlefield 3 ב-1920 על 1080 ב-Ultra High Detail?

 

 

כרטיסי הפלח העליון, מה שמכונה באנגלית Top of the line, הם ה-Radeon 6990 של AMD וה-GeForce GTX 590 מ-nvidia. בארץ הם נמכרים במחירים של מעל ל-3,000 שקל ליחידה. ה-590 כבר די מתקרב ל-4,000.

 

על אף שמדובר בכרטיסים הרצחניים ביותר שקיימים כיום בשוק, מהירות השעון מוקרבת לטובת שילוב של שתי ליבות. ב-590 היא הונמכה ביחס למודל הקודם מ-772 ל-607 מה"צ, וברדאון מ-880 ל-830 מה"צ, וגם מהירות הזיכרון הונמכה בהתאם. שלא תטעו אבל: מדובר בכרטיסים שיכולים לעשות יותר עבודת תלת-מימד שחורה מכל דבר אחר על פני הכוכב כרגע.

 

אם אתם מחפשים כרטיס בודד שיזיז לכם את משחקי 2012 במהירויות כמעט בלתי מוגבלות, לכו על ה-GTX 580. בין הכרטיסים עם הליבה הבודדת, הוא הכרטיס המהיר ביותר כיום בשוק. אבל אם אתם מחפשים את יחס עלות התועלת הטוב ביותר, ולקבל הרבה ביצועים - כל מה שצריך גיימר סולידי שלא מוכן להרוג (את עצמו בעיקר) בשביל ההבדל בין High Quality Shadows לבין Ultra High Quality Shadows – קנו שני כרטיסים זולים יותר, כמו ה-550 או ה-Radeon 6850, חברו אותם יחדיו במערך SLI או Crossfire, ותקבלו הרבה מאוד כוח עיבוד תמורת 1,500 שקלים לערך.

 

אגב, רק לאחרונה החלה nvidia לספק תמיכה למערכי SLI בלוחות אם של AMD המתחרה, בעקבות דרישה של גיימרים. אם ידכם אינה משגת, אתם יכולים לייצר גם מערך כרטיסים בהדרגה: לרכוש כרטיס אחד כמו ה-550 או ה-560, וכשיתאפשר לכם להוסיף כרטיס נוסף לקפיצה משמעותית בביצועים.

 

עוד בגיימס: פירוט גרפי "בלתי מוגבל", מבטיח סטרט-אפ אוסטרלי >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים