שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

דורשים פתרון מהיר: 'נוציא חצי מיליון איש לרחוב'

במאהל ברוטשילד מצפים שוועדת טרכטנברג תמליץ לנתניהו על פתרונות שייושמו מהר: "לא נסתפק בשינויים סמנטיים וסימבוליים". במאהלים אחרים חשים שההנהגה מת"א מפוזרת מדי: "המחאה לא ממוקדת, הדיור הכי חשוב - אין לנו איפה לגור"

מחאת האוהלים עומדת לסגור ארבעה שבועות, והפעילים מרגישים שזה הרגע ללחוץ עוד מעט על הדוושה. אחרי שראש הממשלה, בנימין נתניהו, פרסם את הרכב ועדת המומחים שתמליץ לקבינט החברתי-כלכלי שלו אילו צעדים לנקוט כדי לטפל בבעיית יוקר המחיה, אמרו אמש (יום ב') פעילים במטה בשדרות רוטשילד בתל-אביב כי הם מצפים שכעת הטיפול בבעיות ייעשה מהר, ולא בתהליך ממושך. הוועדה אמורה להגיש את מסקנותיה בחודש הבא.

 

מחאת האוהלים - סיקור נרחב ב-ynet

 

"כבר שלושה שבועות ביבי יודע מה הבעיה, אז מה חסר לו? אומץ? מנדטים? חסר שנביא את ה-500 אלף לכיכרות? אז נביא 500 אלף. כבר הבאנו 300 אלף", אמר ל-ynet ברוך אורן מהמאהל ברוטשילד. אורן פסטרנק מאותו מאהל הוסיף: "אנחנו מצפים לפתרון רציני, לסדר חברתי חדש, ולפתרון מהותי לעוולות שנעשו כאן 20 שנה. להקים ועדה ועוד ועדה זה לא משהו שישנה. אנחנו דורשים פתרון בהול". 

 

ט' באב במאהל ברוטשילד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מנהל מרכז המידע של המאהל הגדול בתל-אביב, אוריאל טל, אמר כי הקמת הוועדה על-ידי נתניהו היא דווקא צעד מבורך, אבל הבהיר כי הצעירים שם לא יאפשרו לו לטאטא את הבעיות מתחת לשטיח. "לא נראה לי שמדובר כאן בהתחמקות של ראש הממשלה. בואו נחכה לתוצאות, ואז נדע".

 

אבי דהן, פעיל אחר במאהל, אמר: "אנחנו פחות מתעסקים בשאלה אילו אנשים ישבו בוועדה. חשוב לנו שיהיו נכונות, פתיחות, שקיפות ורצון אמיתי, ולא שינויים סמנטיים וסימבוליים".

 

קרע באוהל: "להיאבק קודם על הדיור"

בימים האחרונים עלו קריאות בכמה מאהלים, בהם מאהל שכונת ג'סי כהן בחולון, המאהל בלוד והמאהל בראשון-לציון, להתנתק מהנהגת המחאה בשדרות רוטשילד בתל-אביב, בשל התרחבות המאבק שהיא מובילה לכדי מאבק כלל-חברתי

במקום מאבק על מחירי הדיור בראש ובראשונה. ראש מטה המאבק של מחוסרי הדיור והזוגות הצעירים בחולון, עו"ד ניסן זכריה, אמר ל-ynet כי אנשיו הגיעו למסקנה שמאבק האוהלים בשדרות רוטשילד הוא מאבק לשם המאבק בלבד.

 

"המטרה שם היא ערטילאית מדי. אנחנו דוגלים בפתרון שיתבסס על דיור ציבורי ובניית דירות עמידר לזכאים, דבר שהממשלה לא עשתה הרבה מאוד שנים", אמר זכריה. "בנוסף, אנחנו פועלים לשיפור מצב הזוגות הצעירים והסיכוי שלהם להגיע לדירה בעתיד, דבר שלצערי מתרחק מיום ליום".

 

לדברי עו"ד זכריה, "כפי שהמאבק מתנהל כרגע הוא לא מביא לשום מקום קונקרטי, והאחריות שלנו כלפי האנשים בשטח והציבור בכלל, שמצפה לשינוי, היא ללכת על תוכנית שתתמודד עם בעיית הדיור. זו הבעיה שהייתה הסיבה לפרוץ המחאה מלכתחילה. לנו יש תוכנית מפורטת וריאלית, שממנה הממשלה לא תוכל להתחמק. אני קורא לכל המאהלים שרוצים להגיע להישג חברתי - יש להתחיל בדיור תחילה. זה יישום מוחלט של המחאה ולא איזו פנטזיה".

 

המחאה הישראלית בעיני הכתבים הזרים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אנחנו מבינים את המחאה ברוטשילד, אבל אם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר?", הוסיף מיקי בסון, דובר המאהל בלוד. "אצלנו במאהל ישנות כ-30 משפחות, בהן 10 זוגות צעירים, חמש אמהות חד-הוריות ו-15 משפחות מחוסרות בית שזכאיות לדירת עמידר". לדברי בסון, "אין לנו זמן או פריבילגיה להשאיר את האנשים שלנו ללא קורת גג. אנחנו זקוקים לפיתוח מיידי של העיר ולבניית דירות לדיור ציבורי".

 

דובר מחאת האוהלים בשדרות רוטשילד בתל-אביב, רועי נוימן, אמר ל-ynet בעקבות הקולות האלה שנשמעו ממאהלים אחרים: "יצאנו למאבק הזה בגלל בעיית הדיור, אבל הציבור הוכיח שהוא יוצא לרחובות בגלל בעיות נוספות. אם אין לו כסף לשכור דירה, אז גם אין לו כסף לבריאות פרטית או לחינוך פרטי. פעם בשבוע מתקיימת אסיפה של נציגי כל המאהלים, שבה מותווית דרך הפעולה של המאבק בצורה דמוקרטית. אנחנו קוראים לכל הציבור לקחת חלק במאבק החברתי המשמעותי ביותר בתולדות ישראל. המאבק למען העתיד של כולנו".

 

העולם הערבי עוקב: "חשבנו שאתם עשירים"

אמש התקיימו במאהל בשדרות רוטשילד מעגלי דיבור לרגל תשעה באב, שבהם קראו במגילת איכה, ודנו ביחסי חרדים-חילונים. באחד המעגלים התארחו הרב בני לאו, דב אלבוים ורות קלדרון. הרב לאו אמר ל-ynet: "זו הפעם השלישית שלי במאהל ברוטשילד, ואני ממשיך להתפעל ולהתמלא תקווה טובה. יש פה אנרגיות חיוביות, ואוכלוסייה ציונית ושורשית שבאה לתקן, לא להחריב".

 

נתניהו וטרכטנברג, אמש

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בינתיים, אף שהתקשורת הבינלאומית מדווחת על המחאה בישראל, עושה רושם כי היא שומרת על ריחוק מסוים ממנה. בעולם אמנם לא התעלמו מהפגנת הענק בתל-אביב במוצאי שבת, אבל לסיקור יומי נרחב - המחאה בארץ לא זוכה כמו המחאות ביוון ובעולם הערבי. בשדרות רוטשילד נראים אמנם כתבים זרים שמנסים לעשות לעצמם סדר בבלאגן, אבל לפחות בינתיים - המאבק החברתי הישראלי לא צפוי לטפס אל עמודי השער של עיתוני תבל.

 

"לפחות עד שיקרה כאן משהו דרמטי, כמו היווצרות של סיכוי ממשי להחלפת השלטון או הפגנות אלימות כמו ביוון, זה יישאר ככה", הסביר ל-ynet הנו דופל, שליח של עיתון גרמני. עם זאת, הוא הודה כי "זה משהו שונה מאוד לראות אירוע חברתי סוציאליסטי במדינה שממנה אנחנו רגילים לדווח בעיקר על אירועים פוליטיים או ביטחוניים".


קוראים במגילת איכה בשדרות רוטשילד לרגל ט' באב (צילום: בן קלמר)

 

גם העולם הערבי פוקח עין על הנעשה בישראל. הערוץ הערבי-אמריקני "אל-חורה", שמשדר

סביב השעון לעשרות מיליוני צופים בעולם הערבי, שידר שלשום ראיון בשידור חי משדרות רוטשילד עם דובר משרד ראש הממשלה בערבית, אופיר גנדלמן. "מסתבר שיש התעניינות רבה בתקשורת הערבית סביב מה שקורה כאן, והם כמובן מקשרים את זה למהפכות בעולם הערבי", מסביר גנדלמן.

 

דובר משרד ראש הממשלה אמר עוד: "באתי להסביר שלא מדובר באותה מחאה, ושאצלנו אין שום בעיה להפגין כמדינה דמוקרטית". המגישה בערוץ, איימן חדד, דווקא כן חשבה שיש קשר בין המחאות: "העולם השתנה, והאינטרנט ופייסבוק מסייעים לחבר בין אנשים לצורכי מחאה. זה מראה יוצא דופן וחריג עבור הצופה הערבי, שתמיד חשב שבישראל יש כלכלה מפותחת, עושר יחסי ואבטלה נמוכה. פתאום הוא רואה דברים הפוכים". 

 

 

בהכנת הידיעה השתתפו יואב מלכה, בועז פיילר ויואב זיתון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאהל המחאה ברוטשילד. מנותק משאר המאהלים?
צילום: מוטי קמחי
המאהל בשכונת ג'סי כהן בחולון. "מחאת ת"א ערטילאית מדי"
צילום: מוטי קמחי
נתניהו וטרכטנברג נפגשים, אתמול
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
ט' באב בשדרות רוטשילד
צילום: מוטי קמחי
מומלצים