יעיל נגד עצירות: סיבות בריאות לאכול תאנים
התאנה נחשבת לארון תרופות של ממש - היא מקור מצוין לברזל ולסידן, מטפלת בבעיות עיכול ואפילו ביבלות. לא תאכלו?
היא יפה, מתוקה, סקסית וטובה לבריאות. אבל יש לה חיסרון אחד: היא אפיזודית - צצה ביוני כשהיא רעננה להפליא ונעלמת באוקטובר.
התאנה, אחת משבעת המינים, נחשבת לארון תרופות של ממש, וגם הרמב"ם מתייחס אליה בכתביו. היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, מה שהופך אותה לקלה לעיכול וכמסייעת לפעילות תקינה של המעיים. כמו כן, היא מקור טוב לסידן, לאשלגן ומספקת לגוף גם ברזל.
בניגוד למיתוס הרווח שלפיו היא עשירה בוויטמין C, היא מכילה כמות זניחה ממנו.
ברפואה העממית היא משמשת לטיפול בעצירות, בהצטננות ובבעיות בדרכי העיכול, והחלב הניגר ממנה משמש לריכוך יבלות ולהאצת החלמת פצעים.
ערך תזונתי ל-100 גרם תאנים (3 יחידות)
קלוריות | 74 |
חלבון | 0.75 גרם |
פחמימות | 19.8 גרם |
שומן | 0.3 גרם |
סידן | 35 מ"ג |
ברזל | 0.37 מ"ג |
אשלגן | 232 מ"ג |
ויטמין C | 2 מ"ג |
ייעוץ מקצועי: אורית שמש, דיאטנית קלינית, מנהלת מחלקת דיאטה ברשת סטודיו C
בניגוד למיתוס, אין בתאנה הרבה ויטמין C
צילום: ירון ברנר
מומלצים