פיטורים במפעל פרי הגליל: "הממשלה אשמה"
רק מחר יגלו עובדי המפעל בחצור הגלילית מי מהם נכלל ברשימת 58 המפוטרים, אך הם כבר חוששים ליום שאחרי. את האצבע המאשימה הם מפנים כלפי הממשלה, ומאיימים בשביתה: "ההתייקרות גרמה נזק ואנו משלמים המחיר. מי יעסיק אותנו?"
עובדי מפעל ויטה פרי הגליל - עוד קורבן של ההתייקרות? 58 מעובדי המפעל
שבחצור הגלילית צפויים לקבל מחר (ד') מכתבי פיטורים, והם מאשימים את הממשלה.
"עליית המחירים במדינה גרמה נזק למפעל והעובדים משלמים את המחיר", מוחה אילנה עמיר, אחת העובדים, "על הממשלה לעזור לנו ולמנוע את הפיטורים".
כי המצב מאוד חמור, אבל הרשות המקומית והממשלה חייבות לפעול, אחרת תתרחב האבטלה באזור".
עמיר עוד לא יודעת אם נמצאת ברשימת המפוטרים, שכן במפעל דחו את ההודעה עד מחר בשל ט' באב. עם זאת, החשש גובר בקרבה כבר עכשיו. "בעלי נפטר ויש לי ארבעה ילדים. אם אני אשאר בלי עבודה, לא יהיה לי איך לחיות ואני לא חושבת שיקבלו אותנו במקום עבודה אחר בגילנו. אני אאלץ לחיות רק מקצבת בעלי וזה לא מספיק עם כל ההתייקרויות. אני מאשימה את הממשלה בקטע הזה".
עובדי המפעל. חמישה מתוך כל שמונה יפוטרו (צילום: אביהו שפירא)
לדברי עמיר, "פיטורי העובדים הם צעד אכזרי ומאכזב, כי אין לנו אלטרנטיבה אחרת. אני שנתיים בתפקיד ומאוד המומה ומזועזעת. אני לא יודעת איך ניתן להפסיק את הליך הפטורים
חוששים מההשלכות:
ועדת הכספים דרשה לעכב הפיטורים
צבי לביא
הוועדה דרשה ממשרדי התמ"ת והאוצר להתערב מיד במצב כדי לסייע במפעל פרי הגליל, בהיותו מפעל עוגן בחצור הגלילית. לטענתה פיטורי העובדים יגרמו לנזק בלתי הפיך למקום
עובדת נוספת, אורנה מתן תורה, ייחסה לממשלה חלק מרכזי יותר מהאשמה. "ידוע לנו שהוחלט על הצעד הזה כי ההנהלה לא קיבלה את העזרה שהבטיחה לה הממשלה לצורך פיתוח המפעל", ציינה. "אנחנו מאוד המומים ורוצים שקט נפשי. קשה לנו לחיות במדינה שיש לה קשיים מבחינה חברתית, ביטחונית וכלכלית. לצערי, ההחלטה הזו התקבלה דווקא בזמן התייקרות המחיה, המזון, הדלק, החשמל, המים ועוד".
"העובדים מפחדים, חלקם בכו"
גם לאורנה, החברה בוועד העובדים, לא ברור לאן יפנו עמיתיה כשיפוטרו. "קשה להם להתמודד עם המצב הזה כי אין להם לאן ללכת", הודתה, "העובדים שהולכים לפטר אותם, הם בעלי משפחות ולהם ותק של הרבה שנים. כואב לנו שאחרי שנתנו את נשמתם כדי לקדם את המפעל, הם יפוטרו בלי להתחשב בעבר ובעתיד שיהיה להם. אנו דורשים שהמפעל ימשיך לעבוד בלי טלטולים ופיטורים"."נשבית את המפעל עד שיענו על הדרישות שלנו" (צילום: אביהו שפירא)
מוטי חזיזה, יו"ר ועד העובדים במפעל, ציין כי מחר בבוקר יקיימו אסיפת עובדים ויודיעו לחמישה מתוך כל שמונה עובדים על פיטוריהם. "כבר היום התקשרו אלי הרבה עובדים שמפחדים כי יפוטרו מהעבודה, וחלק מהם בכו", הוא סיפר.
יחד עם זאת, הבהיר חזיזה כי בכוונתו להיאבק בגזירה עד להשבתה מוחלטת של המפעל. "ביום חמישי יש לנו ישיבה עם מועצת הפועלים בנהריה ואם הם לא יבטלו את כל הפיטורים, אנחנו נארגן מחאה קשה ונשבית את המפעל עד שיענו על הדרישות שלנו", איים.
גם טלאל אלהיב, העובד במפעל כבר 26 שנה, מסרב לוותר. "אני ממשיך להיאבק עד הדקה האחרונה", אמר ל-ynet. "יש לי שני בנים שלומדים באוניברסיטה, ואם אני אשב בבית לא תהיה לי יכולת לפרנס את משפחתי. לא יכול להיות שיפטרו אותנו בימים הכי קשים", הוא המשיך, "לא ציפינו שיקרה דבר כזה. מי שגרם לכל הבלגן היא ממשלת ישראל, שמבטיחה לנו שקרים".
"על הממשלה למנוע הפיטורים"
צילום: אביהו שפירא
אורנה מתן תורה. "דווקא בזמן התייקרות המחיה"
צילום: אביהו שפירא
מוטי חזיזה. "נארגן מחאה קשה"
צילום: אביהו שפירא
טלאל אלהיב. "הממשלה הבטיחה שקרים"
צילום: אביהו שפירא
מומלצים