שתף קטע נבחר

 

"ישראל מגינה על שדות הגז באמצעות מל"טים"

כך מסרו גורמי ביטחון בירושלים. זה קורה לנוכח איומים שהשמיעו בכירי חיזבאללה. לבנון וישראל חלוקות ביניהן על הגבול הימי

חיל האוויר החל להפעיל מטוסים ללא טייס להגנה על שדות הגז בים התיכון. כך מסרו היום (ג') גורמי ביטחון בירושלים לסוכנות הידיעות AP. הצעד הזה ננקט לנוכח איומים שהשמיעו באחרונה בכירים בחיזבאללה.

 

סגן מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, אמר באחרונה כי "לבנון לא תתיר שייקחו מהנפט או מהגז שלה, ממימיה או מאדמתה. היא תמשיך לעקוב בעירנות כדי להשיב את כל זכויותיה, יהיה אשר יהיה המחיר". מנגד, ישראל הבהירה שתשמור על שדות הגז, גם אם תצטרך להשתמש בכוח.

 

לבנון וישראל חלוקות ביניהן על הגבול הימי. המתאם המיוחד של האו"ם בלבנון, מייקל וויליאמס, אמר כי ישראל ולבנון מאמינות שהן יכולות להימנע ממשבר סביב סוגיית סימון הגבול באזור שדות הגז שבים התיכון. הוויכוח מסתכם ברצועה של 850 קמ"ר הסמוכה למקום שבו גילו חברות ישראליות ואמריקניות מרבצי גז גדולים. לדברי וויליאמס, במסרים שקיבל "מלשכות ראש הממשלה בשתי המדינות" נאמר כי הם מעוניינים להימנע מעימות.

 

ביום חמישי האחרון אישר הבית התחתון של הפרלמנט בביירות הצעת חוק לתיחום הגבולות הימיים של לבנון. בהצעה הוגדר אזור כלכלי בלעדי, שבו למדינה זכות בלעדית לחפש ולנצל משאבים שונים, בהם גז ונפט כמו גם דגה. עד כה לא פורסמה מפת השטח שאישרה לבנון, אך סביר להניח שהיא מנוגדת להצעה הישראלית.

 

המתח בין ישראל ללבנון עלה בשבועות האחרונים, בעיקר בעקבות סימון הגבולות הישראלי שנשלח לאו"ם בתחילת החודש שעבר, שכלל גם בקשה שהארגון יתערב כמגשר בסכסוך. על פי דיווחים, האו"ם הסכים לבקשה הישראלית. לדברי הרשויות בביירות, המפות שהציגו תואמות את קווי שביתת הנשק מ-1949. כמו כן, נטען כי ישראל לא הכחישה את הטענה הזאת.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסדת קידוח גז טבעי. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים