עולה עולה לנו: 40 אלף שקל לכל יום "מהפכה"
מנתונים שהגיעו ל-ynet עולה היקף "התמיכה השקטה" של עיריית ת"א במחאה: הניקיון, הפיקוח והחשמל עלו עד כה 1.2 מיליון שקל, שיקום השדרות והגינות יעלה מיליון שקלים וחצי. במאהל בכיכר המדינה עתרו נגד העירייה: "הפקחים מציקים"
כבר 26 ימים שתל-אביב עמוסה באוהלים. זה התחיל באוהלים בודדים בשדרות רוטשילד, שעד מהרה הפך לרחוב שכולו שכונת אוהלים, והמשיך במאהלים נוספים שהוקמו ברחבי העיר. המחאה הססגונית מספקת אמנם לא מעט עניין בימי הקיץ החמים, תקופה שיש שיכנו אותה "עונת המלפפונים", אבל היא גם עולה לנו, מסתבר, לא מעט כסף.
מחאת האוהלים - עוד דיווחים על המאבק שלא דועך:
- מומחים לראשי המאבק: נתניהו מושך את הזמן
- סטודנטים הטיחו בשר כץ: שנתיים לא עשיתם כלום
- בירושלים: צעדת לפידים נגד ייקור החשמל
- טרכטנברג: "אנחנו שונים, יש לנו רגישות חברתית"
ראש העיר תל-אביב, רון חולדאי, התקבל בלילה הראשון של המחאה בגידופים ואפילו בשקית מים, אבל מנתונים שרוכזו בעירייה ושהגיעו לידי ynet עולה כי תמיכתה של העירייה שבראשה הוא עומד מתבטאת לא רק בהצהרות, אלא גם בתקציבים מיוחדים. עלותו של כל יום מחאה מסתכמת בכ-40 אלף שקל. ההוצאות הן בין השאר על ניקוי רחובות, פיקוח והצבת גדרות.
האומדן הכללי של העלות התפעולית של מאהל רוטשילד והמאהלים האחרים בעיר עומד על 1.2 מיליון שקלים עד כה. עלות כל עצרת מרכזית בתל-אביב, כמו השלוש שנערכו עד עתה, מגיעה לכ-150 אלף שקלים, שמוקצים לניקיון, הצבת גדרות, חשמל, סדרנים, הכוונת תנועה ופיקוח. בהתאחדות הסטודנטים הדגישו כי העצרת עצמה מומנה על-ידי תרומות בלבד ובעזרת התנדבות של חברות ההפקה שהקצו את הציוד.
בעיריית תל-אביב נערכים גם ליום שאחרי. אומדן זהיר מדבר על כך ששיקום שדרות רוטשילד והגינות הציבוריות יעלה כמיליון שקלים וחצי. חצי מיליון שקלים יוקצו לשיקום המדשאות, 300 אלף שקלים יועברו לתיקון הנזקים שנגרמו למדרכות ולריהוט הרחוב, ו-700 אלף שקלים יוקדשו למחיקת מאות כתובות הגרפיטי שרוססו בחוצות העיר, בין השאר על כיכר התזמורת החדשה בכיכר הבימה המשופצת. הסכום הזה כולל גם את עלות החלפת פחי האשפה בחדשים ותיקון עמודי תאורה שניזוקו.
1,200 אוהלים ברחבי העיר
"נכון שמדובר בעלויות גבוהות, אבל תל-אביב צריכה ואפילו שמחה לשלם אותן", אמר ל-ynet סגן ראש העיר מסיעת "הצעירים", אסף זמיר. "רוב תושבי תל-אביב-יפו תומכים בערכי המחאה, ואני שמח שתל-אביב הוכיחה עצמה שוב כמקום חופשי. אנחנו מעודדים את הציבור לצאת להפגין. נושא העלויות הוא שולי, ונמשיך לתמוך במחאה".
צועדים עם לפידים בירושלים (צילום: גיל יוחנן)
אגב, מחלקת הפיקוח של העירייה ערכה בימים האחרונים מיפוי של האוהלים ברחביה, ולפי נתוניה מספר האוהלים בה עומד כבר על 1,200 לפחות. בשדרות רוטשילד, למשל, אפשר נכון להיום למצוא מקום פנוי לאוהל רק בחלק הדרומי ביותר של השדרה, זה שניצב מול מוזיאון תל-אביב הישן שבו הוכרזה הקמת מדינת ישראל. עד פינת אלנבי נתפסה כל חלקה ריקה.
בית המשפט המחוזי בתל-אביב אמור להכריע בעתירה שהגישו מפגינים נגד העירייה, בדרישה שבית המשפט
יחייב אותה למנוע מפקחיה להסיר שלטי מחאה שנתלו במאהל בכיכר המדינה. בעתירה טוענים התושבים כי מדובר בפגיעה במימוש חופש הביטוי וזכות ההפגנה.
מהעירייה נמסר בתגובה כי "העתירה התקבלה ונלמדת על ידי העירייה. תשובה תינתן בהתאם להחלטת בית המשפט. כפי שנאמר כבר בעבר, עיריית תל־אביב-יפו מאפשרת את קיום המחאה במקומות שונים בעיר, תוך ניסיון לאיזון ראוי בין הזכות למחות לבין שמירה על הסדר הציבורי וצמצום מטרדים הנגרמים לתושבים המתגוררים בסמוך, ושאנחנו מקבלים מהם תלונות רבות וקשות".
Read this article in English