שתף קטע נבחר

 

מומחים לראשי המאבק: נתניהו מושך את הזמן

ynet דיווח לראשונה כי מובילי המחאה - ובהם דפני ליף וסתיו שפיר - נועדים עם פרופ' בכירים מתחומי הכלכלה, החינוך והמינהל. בפתח הדיון הזהיר פרופ' יוסי זעירא: "אנחנו צריכים להגיד לצוות המומחים: איתכם אנחנו לא מדברים. השינוי שנדרש הוא שינוי מדיניות עמוק"

מנהיגי המחאה מחפשים עצה בקרב פרופסורים בכירים: מובילי המחאה החברתית נועדים הערב (יום ג') בתל-אביב עם קבוצת מומחים בתחומי החברה, הכלכלה והדיור, ודנים עמם בסביבות מאהל רוטשילד האם לנהל מגעים עם הצוות שמינה ראש הממשלה, בנימין נתניהו. כך נודע ל-ynet. פרופ' יוסי זעירא מהמחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית טען בפתח הדיון שיש להתנגד להידברות עם צוות ראש הממשלה: "אנחנו צריכים להגיד לצוות המומחים: איתכם אנחנו לא מדברים. השינוי שנדרש הוא שינוי מדיניות עמוק".

 

גם עורכת הדין טליה ששון, לשעבר בכירה בפרקליטות המדינה, סבורה שנתניהו רק מושך זמן: "אתם שדורשים שינוי בסדר העדיפויות הלאומי, אם אתם חושבים שראש הממשלה יוכל לתת לכם את זה, אני חושבת שאתם טועים כי אם הוא ייתן את זה לא תהיה לו קואליציה. צוות המומחים שהוא הקים זה לא לחשוב או לתת, אלא איך למשוך את הזמן".

  

מחאת האוהלים - עוד דיווחים על המאבק שלא דועך:

סטודנטים הטיחו בשר כץ: שנתיים לא עשיתם כלום

בירושלים: צעדת לפידים נגד ייקור החשמל

טרכטנברג: "אנחנו שונים, יש לנו רגישות חברתית"


מימין: סתיו שפיר, ממנהיגות המאבק, ויואב קריים (צילום: מוטי קמחי)

 

בפגישה השתתפו בין היתר: פרופ' אביה ספיבק, פרופ' יוסי יונה, פרופ' לאה אחדות, ד"ר יוסי כורזים-קורושי וד"ר יוסי דהאן. כמו כן הגיע יואב קריים, פעיל חברתי בולט למען זכויות הנכים.

 

כבר בתחילת הדיון השמיעו חלק מהמומחים ספק ביעילות של ההידברות עם הוועדה שהקים ראש הממשלה. פרופ' זעירא אמר כי "במשך שנים רבות הממשלה התכסתה באצטלה שזהו כורח המציאות כאשר בעצם פה נעשה מעשה רמייה. את אותו התרגיל הם עושים היום. להקים צוות מומחים. הם בעצם באים ואומרים 'זה לא נושא ציבורי'. לכן אנחנו צריכים להיזהר בתוכנו. אתם שומעים מה העם רוצה כאן".

 

פרופ' יוסי יונה אמר כי "צריך שהכלכלה תשרת את החברה ולא שהחברה תשרת את הכלכלה. חייב להיות ניסוח של העניין. מהי התפישה הערכית של מה שאנחנו רוצים. זו הזדמנות ואם היא תוחמץ, ניפול לתהום".

 

"לסמן קווים ברורים" 

יואב קריים אמר: "צריכים לחתור לתוצאות גם כשאנו יודעים שהן חלקיות. חייבים להיות קווים ברורים. צריך לחשוב על מספר נקודות שהן היעדים שאליהם המאבק הזה רוצה להגיע. הייתי מצפה להפיץ רשימה זו בקרב הציבור, הארגונים החברתיים, לקבל את התגובות ולעבד אותן. אני חושש שאם המשא ומתן יסתיים בלי משהו קונקרטי הציבור הישראלי יחזור לאדישות שלו".

 

למפגש הגיעו דפני ליף, סתיו שפיר וברק סגל. ראשי המאבק מבקשים הכוונה וייעוץ לקראת תחילת ההידברות עם נציגי ראש הממשלה. למפגש הגיעו פרופסורים בכירים מאוניברסיטאות תל-אביב ובן גוריון. אביה ספיבק הוא פרופ' לכלכלה, יוסי יונה הוא פרופסור לפילוסופיה של החינוך, פרופ' לאה אחדות היא מרצה בכירה במחלקה לכלכלה וניהול במרכז האקדמי רופין וחברה בצוות התוכנית לכלכלה ולחברה במכון ון ליר בירושלים.

 

ד"ר יוסי כורזים-קורושי הוא מרצה בכיר בתוכנית המוסמך בלימודי משפחה במכללה למינהל, מלמד קורסים במדיניות חברתית, פיתוח קהילתי. בעבר, היה חבר בהנהלות איגוד העובדים הסוציאליים כיו"ר הוועדה למדיניות חברתית בשתי"ל - מייסודה של הקרן החדשה לישראל. ד"ר יוסי דהאן הוא מרצה למשפטים ולפילוסופיה. הוא נמנה על מייסדי "מרכז אדוה לחקר החברה בישראל" והיה חבר בתנועת "הקשת הדמוקרטית המזרחית".


פגישה עם אנשי אקדמיה בכירים (צילום: מוטי קמחי)

 

בצהריים התכנסו 22 חברי "צוות רוטשילד" שאמור לשנות את סדרי העדיפויות, לישיבה ראשונה. בפתח הישיבה אמר פרופ' מנואל טרכטנברג, יו"ר הצוות לשינוי חברתי-כלכלי, כי הוא "נפעם מההזדמנות הנדירה לחולל שינוי לטובה במדינה היקרה שלנו. אין לנו ברירה אלא להצליח במשימה".

  

טרכטנברג הצביע על ההבדלים בין הצוות בראשו הוא עומד לבין ועדות קודמות: "הוועדה הזו שונה מאחרות נוכח הצורך ברגישות חברתית. אתם, חברי הצוות, ניחנתם בשילוב בין מקצועיות ורגישות חברתי". הוא הזכיר את ט' באב ואמר: "זהו אירוע מרגש, זהו גם אחד הימים הקשים ביותר בלוח השנה העברי. אך מעבר לחורבן הוא מסמל גם התחלה חדשה לעם היהודי. אני מקווה שתחילת עבודת הצוות ביום הזה תסמל פתיחה חדשה לעתיד טוב יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקום המפגש
צילום: מוטי קמחי
מומלצים