באים מאהבה: נתחי פרגית ברוטב
אבא של אלומה משוגע על נתח פרגית ונהנה ממנה כמעט בכל ארוחה, כל שבוע. מה עושים כשיש לו יום הולדת ורוצים להפתיע אותו? ניחשתם נכון, מכינים מנה מיוחדת ומפתיעה של פרגית
אבא שלי לא יכול לחיות ללא פרגיות. הוא יכול לאכול את חלק העוף הזה 7 ימים בשבוע, ואם לא היו קצת צעקות בבית, ואמא היתה מכריחה אותו לצרוך מדי פעם גם קצת ויטמין B (דהיינו: לפחות קציצות בקר, המאכל הבשרי היחיד שהוא היה מכניס לפיו), אני בטוח שכך גם היה המצב.
זה הגיע למצב שלא הולכים למסעדה אם אין בתפריט מנה עם פרגית, כרעיים או שוקיים. לטענתו, זה מה שהוא אוהב והכי מתאים לגילו. אני אישית לא הכי מתחברת כל כך לנתח הפרגית. עם זאת, הצד החיובי בנתח זה הוא שבהחלט קל לעבוד איתו ולהמציא לו טעמים בזכות העופיות, שתמיד שמחה לקבל על עצמה טעמים. בנוסף, ובשונה למשל מחזה עוף, הסיכוי שהנתח יתייבש נמוך יחסית בזכות השומניות שלו. בעצם, נתח הפרגית כל כך שמן שאפשר להכין אותו ללא טיפה אחת של שמן - הוא פשוט מפריש מספיק משל עצמו, גם אחרי שהוא נפרד מהעור.
כשאני שואלת את אמא שלי כמה כבר טעמים ומנות היא המציאה לאבא שלי בעקבות התעקשותו, היא ענתה שהיא הפסיקה לספור, כך שלחדש הרבה אין לי עבורו. ובכל זאת, כשאני מזמינה את המשפחה לארוחה אצלי בבית ורוצה להפתיע ולשמח את אבא, אני מנסה להכין לו משהו שאמא לא הכינה לו בעבר, שיתגאה בי ויחכה לפעם הבאה שאזמין אותו לארוחה.
זו המנה שהכנתי לו לאחרונה לכבוד יום הולדתו. אחי הקטן חיסל לו לפחות חצי (למורת רוחו) ואפילו אני הגנבתי כמה חתיכות לצלחת שלי.
בישלה לכבוד אבא. רצועות פרגית של אלומה (צילום: יולה זובריצקי)
רצועות פרגיות ספוגות באהבה
מרכיבים (ל-4 מנות):
700 גרם נתחי סטייק פרגית (6 נתחים), מנוקים משומן וחתוכים לרצועות
למרינדה:
6 שיני שום, מגורדות בפומפיה דקה
3 כפות קטשופ
1 כף חרדל
1/2 (120 מ"ל) כוס יין לבן
3 כפות מים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף שמן צ'ילי
2 כפות סילאן
1 כף שמן שומשום כהה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית גרגרי כוסברה, טחונים דק
1/2 כפית פלפל שחור, גרוס דק
1/2 כפית מלח
לבישול:
1 כף שמן זית
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה עמוקה. מוסיפים את רצועות הפרגית ומשרים לשעתיים לפחות ועד 24 שעות בסך הכל.
2. מחממים מחבת רחבה. מוסיפים שמן זית ואת המשרה והפרגיות, ומבשלים על אש גבוהה עד שהרוטב מתחיל לבעבע. מנמיכים את האש ונותנים לפרגיות להתבשל ולרוטב להסמיך במשך 15 דקות.
- אלומה בליליוס, שפית קונדיטורית והבעלים של קייטרינג חלבי
,
המעניק שירותי קייטרינג למסיבות ואירועים
- צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
- בשרים וירקות: מעדניית דלישס. קהילת ונציה 12 (נאות אפקה), תל אביב