שתף קטע נבחר

 
צילום: MCT

עצורים בלונדון: "התעלמו מאיתנו, אז יצאנו לרחוב"

אוקראיני בן 15 שאיבד את אמו, בן 17 שנגרר אחר בן דודו ועבריין מועד בן 11 שנעצר בגין גניבת פח אשפה. השופטים בבריטניה עוד לא מסרו את פסק דינם למרות שהם פועלים בשיטת סרט נע, אבל במשפחות "הדור האבוד" כבר הכריעו: "הם יקורקעו"

המונים ברחובות והמונים בבתי המשפט - מפירי הסדר נותנים את הדין על מעשיהם: המתפרעים הצעירים נדחסו אתמול (יום ד') בהמוניהם בבתי המשפט של בריטניה. מסיפורם של כמה מהם מצטיירת תמונה עגומה של דור אבוד: אוקראיני בן 15 שאמו הלכה לעולמה, בן 17 שהלך בעקבות בן דודו אל תוך התוהו ובוהו ברחובות ועבריין מועד בן 11 שנעצר בגין גניבת פח אשפה.

 

בריטניה בוערת - עדכונים שוטפים ב-ynet:

 

בריטניה חלוקה בשאלת הסיבות שהובילו להתפרעויות ההמוניות ברחבי הממלכה בימים האחרונים. יש מי שמטיל את האשמה על עבריינים אופורטוניסטים, אחרים טוענים כי האשמה היא דווקא במדיניות הכלכלית ובקיצוץ המסיבי של התקציב, שרק העמיקו את חוסר השיוויון באזורים המקופחים של המדינה.

 

לא מפחדים: ישראלים רגע לפני הנסיעה ללונדון. צפו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רבים מהצעירים שנעצרו מתקשים בעצמם למצוא תשובה אחת שתתקבל על הדעת, אבל תחושה גדולה של ניכור עולה מסיפוריהם, אותם הם פרשו בפני סוכנות הידיעות AP. 

 

18% מהצעירים בגילים 24-16 - מובטלים

"אף אחד לא עושה בשבילנו כלום - לא הפוליטיקאים, לא השוטרים, אף אחד. אז יצאנו לרחובות", סיפר "פרדי", צעיר בן 19 שחי ליד טוטנהאם.

טוטנהאם היא השכונה הלונדונית שבה התחילו כל המהומות ו"פרדי" הוא כינויו של הצעיר, שסירב למסור את שמו האמיתי מחשש שיעמידו אותו לדין בגין השתתפותו במהומות.

 

מי שמחפש גורמים נוספים לפרוץ המהומות בבריטניה, לא יתקשה למצוא אותם. אחד מהם הוא שיעור הפשיעה הגבוה בממלכה - ובאיחוד האירופי כולו - ושיעור אבטלה גבוה מאוד בקרב האוכלוסייה הצעירה. לשם דוגמה, כ-18 אחוזים מהצעירים בבריטניה בגילים 24-16 הינם חסרי עבודה, וכמעט מחצית מכל הצעירים השחורים בבריטניה מובטלים.

 

צפו: הבריונים "עזרו" לנער ואז שדדו אותו

 

דניאל קווליארי, עורך דינו של נער בן 17 שנעצר והובא בפני בית משפט ברובע הייבורי בלונדון, ביחד עם עוד עשרות צעירים אחרים, סיפר שמרשו למד מכונאות וניסה לסיים את לימודיו בבית הספר. הוא נאשם כי נגרר אחר בן דודו המבוגר ממנו ובזז ביחד איתו חנות בגדים. "אמא שלו זועמת עליו שיצא החוצה לרחוב דווקא בתקופה כזו. היא בכלל חשבה שהוא נמצא בבית של החבר שלו", סיפר קווליארי לבית המשפט. "הוא הולך להיות מקורקע לביתו".

 

העצור בן ה-11: "הצטרפתי לכנופיה שבזזה חנות בגדים"

ילד בן 11 היה אחד הצעירים ביותר שהופיעו בבית המשפט בלונדון כנאשם. הילד, מרובע רומפורד במחוז אסקס, סיפר לבית המשפט כי הוא הצטרף לכנופיה של צעירים שבזזה חנות בגדים. הילד הודה בסעיפי האישום המיוחסים לו - פריצה וגניבה - לאחר שגנב פח אשפה בשווי 50 ליש"ט. האישום בגין התפרעות אלימה הוסר מכתב האישום נגדו.

 

מאז החלו המהומות בלונדון, בתי המשפט בבריטניה פועלים במתכונת של כמעט 24 שעות ביממה - כמו בשיטת סרט נע - כדי לשמוע את כל התיקים שמובאים בפניהם. רוב התיקים נשמעים בהרף עין ומספקים מבט חטוף ביותר לחייהם של כמה מהצעירים שנעצרו ועומדים למשפט.  


"תהיו נחמדים לשאר תושבי לונדון". כרזה בעיר הבירה האנגלית (AFP)

 

חומרי חקירה נשלחו לבתי המשפט הלא נכונים

בתי המשפט בממלכה כה עמוסים בבני אדם, עקב מספר העצורים הרב, עד שלרוב הנאשמים אין כמעט הזדמנות לשוחח באריכות עם עורכי דינם.

מצב זה, של מעצרים המוניים, הביא לידי כך שחומרי חקירה נשלחו בטעות לבתי המשפט הלא נכונים ולעורכי הדין הלא נכונים.

 

עצור נוסף שהופיע בבית המשפט בהייבורי הוא נער בן 15 שנאשם בהתנהגות אלימה - אישום בו הוא כפר. התביעה טענה כי הנער, שבאמתחתו עבר פלילי מכובד, הוא ילד יחיד שחי עם אביו האלמן. מכתב האישום עולה כי לפני שלוש שנים הוא הגיע לבריטניה מגרמניה לאחר שעזב את אוקראינה, מקום בו מתה אמו. על פי משטרת לונדון, הצעיר נטל חלק במהומות באזור שכונת האקני והשליך אבנים וחפצים שונים לכל עבר.   


1,400 עצורים, רובם בני נוער. זוג שכפות באזיקים, לונדון (צילום: EPA)

 

בסביבות 1,400 בני אדם נעצרו בבריטניה מאז פרצו המהומות בממלכה בשבת האחרונה. רוב העצורים הם בני נוער, השונים אחד מהשני בגזעם ובמוצאם האתני, ולא ברור עדיין איזה תפקיד שיחקה סוגיית הגזע במהומות האלימות הללו, אם בכלל.

 

הלילה האחרון עבר בשקט יחסי, הודות לשוטרים הרבים שהוצבו בערי בריטניה. עם זאת, בדרום-מזרח לונדון נרשם עימות בין שוטרים לאזרחים שיצאו לרחובות כדי להגן על הקהילה. השוטרים ביקשו מהם לשוב לביתם, ונענו בפחיות ובקבוקים שהושלכו לעברם. האירוע הסתיים רק כעבור שעתיים. לא רחוק משם פיזרה המשטרה כ-50 צעירים שטענו כי הם מפגינים נגד ארגון הימין הקיצוני "הליגה להגנת אנגליה".

 

"דברים שרואים מכאן לא רואים מישראל"

ישראלים שהגיעו ללונדון לחופשה מצאו עצמם בימים האחרונים במקום בקניות, צמודים למסכי הטלוויזיה כדי לעקוב ולראות היכן מתרחשות המהומות בבירת אנגליה. רבים מהם הודו כי הם חוששים מהמתרחש בלונדון, אך אף אחד לא התכוון לבטל את הטיסה בגלל המהומות.

 

"גם כשאנשים בעולם רואים מה קורה בישראל הם נלחצים ופוחדים, וחושבים שאנחנו עולם שלישי, אני בטוח שזה גם קורה כאן שמה שרואים מכאן לא רואים מישראל", אמר ל-ynet אליצח דמבינסקי ממודיעין שהגיע לחופשה בלונדון. "אני בטוח שפה זה אחרת והמהומות הן לא כל כך רציניות במרכז לונדון.

 

 

ישראלית בלונדון: "אם הייתי צריכה לבחור, הייתי משנה יעד"

בל כהן מירושלים הגיעה ללונדון כדי להשתתף בחתונת בנה המתגורר כאן. "אם הייתי צריכה לבחור, הייתי כנראה משנה יעד", אמרה כהן ל-ynet. "לפני מספר חודשים כשהיו מהומות ביוון ביטלתי את הכרטיס שלי ברגע האחרון כשראיתי מה הולך שם, אבל פה לא היתה אפשרות כזאת. כמובן שחוששים שלא נוכל לצאת בלילות כמו שאנחנו רגילים לעשות כשאנחנו באים לביקור. מכורח הנסיבות אני פה, אני מקווה שיהיה בסדר".

  

משפחת דמבינסקי ממודיעין תנסה מחר להשיג תמורה בעבור הכרטיס למשחק הכדורגל בשבת שאותו קנו לפני מספר ימים, אולם הם התבשרו שמחזור הכדורגל באנגליה בוטל בגלל המהומות והחשש מחוליגנים. "לצערנו כבר קנינו את הכרטיס, ננסה לבקש את הכסף. נקווה שבזה זה ייגמר ולא נשנה עוד תכניות". 

 

רינה יוסף, מחולון, מספרת שלמרות המהומות לא חשבה לבטל את הכרטיס. "כשראינו את המהומות בטלוויזיה באמת נבהלנו, אבל את הכרטיס הזה סגרנו הרבה לפני. אנחנו הישראלים מרגישים מחוסנים, במקרה הכי גרוע פשוט לא נגיע למקומות המועדים לפורענות". בעלה של רינה, צבי, הוסיף: "האמת שאף אחד מאיתנו לא יודע מה באמת קורה כאן. ואי אפשר לדעת איך זה יתפתח. אנחנו לא גיבורים גדולים, איפה שצריך להוריד פרופיל נוריד, לא נלך למקומות הבעייתיים ונעקוב אחר האירועים". 


פורסם לראשונה 11/08/2011 00:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיעור אבטלה גבוה בקרב הצעירים. עצורה בלונדון
צילום: EPA
"יש לנו חברה חולה". קמרון
צילום: רויטרס
אש ברחובות
צילום: MCT
ביזה בכל מקום
צילום: MCT
מומלצים