שתף קטע נבחר

 

שגריר גיאורגיה: לכיבוש הרוסי אין מקום במאה הזו

הוא דוחה את הטענה שארצו פתחה במלחמה, כואב את גורלם של מאות אלפי הפליטים שנעקרו מבתיהם, וביום השנה ה-3 למלחמה בקווקז הוא לא יצא לחגוג. ואחטאנג גאושווילי, שגריר גיאורגיה בישראל, מדבר עם ynet על הכל. האם ישראל יכולה לסמוך על ארצו בהצבעה באו"ם בספטמבר?

ממרומי הקומה ה-24 נשקף נוף מרהיב ביופיו של העיר העברית הראשונה, על בתיה, גורדי השחקים שלה והאנשים הקטנים שהולכים ברחובות - ושל הים התיכון הנפרש כמו שטיח כחול. אך את המראה האורבני שובה העין, ואחטאנג גאושווילי, שגריר גיאורגיה בישראל, ודאי היה מוכן להחליף ללא כל השתהות, ולו בלבד שיזכה לחזות במראה 400 אלף מבני עמו שבים לאדמותיהם שנכבשו על ידי רוסיה.

 

ימי אוגוסט אינם ימים קלים עבור השגריר גאושווילי, ולחום התל אביבי אין ממש קשר אליהם. השבוע, ב-8 באוגוסט ליתר דיוק, מלאו 3 שנים למלחמת גיאורגיה-רוסיה (או בשמה הרשמי "מלחמת דרום אוסטיה"). מלחמה זו גבתה את חייהם של מאות בני אדם, חיילים ואזרחים, עלתה לגיאורגיה באיבוד שני מחוזות (דרום אוסטיה ואבחזיה) והותירה לה מאות אלפי פליטים.  


'גאה לייצג את ארצי בישראל'. שגריר גיאורגיה גאושווילי (צילום: אלי אלגרט)

 

"8 באוגוסט הוא יום עצוב ביותר עבור העם הגיאורגי", מספר שגריר גיאורגיה בישראל בראיון מיוחד ל-ynet. "זהו יום עצוב למשפחות חללי המלחמה ולמאות אלפי הפליטים שאיבדו את בתיהם בעקבות הכיבוש הרוסי".

 

כ-450 גיאורגים (חיילים ואזרחים) נהרגו במלחמה בקווקז. הדרום אוסטים איבדו כ-350 חיילים ואזרחים והרוסים איבדו כ-70 חיילים. "מאז 2008, נערכות ב-8 באוגוסט בגיאורגיה וברחבי העולם צעדות ואירועים רבים לזכר הרוגי המלחמה. רובם הגדול של אירועי הזיכרון נערך בגורי, העיר שסבלה הכי הרבה מהפצצות הרוסים", מתאר השגריר הגיאורגי את האופן שבו מציינים בארצו את יום הזיכרון לחללי המלחמה בקווקז.

 

זוכרים את חללי המלחמות - כמו בישראל

האופן שבו זוכרים הגיאורגים את חללי המלחמה עם רוסיה מזכיר מאוד את האופן שבו זוכרת מדינת ישראל את חללי מערכותיה ונפגעי פעולות האיבה.

"ה-8 באוגוסט איננו יום חג עבורנו. זהו יום אבל שבו משפחות רבות הולכות לבתי הקברות כדי לבכות ולהתאבל על יקיריהן שאיבדו את חייהם במלחמה", מספר השגריר הגיאורגי.

 

מה הביא את גיאורגיה הקטנה (שטח: 70 אלף קמ"ר. אוכלוסייה: כ-4.6 מיליון איש) להתעמת עם רוסיה הגדולה והאימתנית (שטח: 17 מיליון קמ"ר. אוכלוסייה: כ-140 מיליון איש)? הכול התחיל ב-7 באוגוסט 2008. כוחות גיאורגיה פתחו במבצע צבאי לכיבוש העיר צחינוואלי, בירת המחוז הבדלני דרום אוסטיה הנמצא תחת ריבונות גיאורגיה. הפעולה הגיאורגית באה בתגובה למה שבטביליסי כינו "פרובוקציות אלימות" שבוצעו באופן מתמשך נגד אזרחים גיאורגים מצד האוסטים ובעידוד הרוסים. 


מה רוצים המחוזות הבדלניים בגיאורגיה? עצמאות או סיפוח לרוסיה

 

התגובה הרוסית לא איחרה לבוא, ואיש לא התפלא על כך משום שמרבית מתושבי דרום אוסטיה מחזיקים בדרכונים רוסיים. ב-8 באוגוסט שלח הקרמלין כוחות צבא לדרום אוסטיה - כוחות חי"ר, טנקים וארטילריה - ואף הפציץ מהאוויר מטרות בגיאורגיה עצמה.

 

הגרסה הרוסית ל"מהר יותר, גבוה יותר, חזק יותר!"

ובזמן שהעולם כולו חגג את פתיחת המשחקים האולימפיים בבייג'ינג, הדוב רוסי שאל את סיסמת המשחקים האולימפיים והראה לגיאורגים מי "מהר יותר, גבוה יותר, חזק יותר!". כך בעצם נפתחה באופן רשמי המלחמה בקווקז, מלחמה שגלשה גם לאבחזיה, מחוז בדלני פרו-רוסי נוסף.  

 

תוצאת המלחמה היתה, כאמור, עגומה ביותר בעבור גיאורגיה - מאות הרוגים, מאות אלפי פליטים ונוכחות רוסית בעומק השטח שלה. "מדובר בשטחים כבושים שרק ונצואלה, ניקרגואה, נאורו וכמובן רוסיה הכירו בהם. שטחים אלה אינם זוכים לכל לגיטימציה בעולם וגם הסנאט האמריקני אישר באחרונה החלטה שקוראת לרוסיה לסגת מהשטחים הכבושים בגיאורגיה", אומר השגריר גאושווילי בהתייחסו למחוזות דרום אוסטיה ואבחזיה.

 

לכל אורך הראיון מקפיד השגריר הגיאורגי לשמור על טון דיפלומטי כפי שמחייבו התפקיד, אך נראה שכאשר עולה הנושא הרוסי, הוא מרשה לעצמו להשמיע קולות תקיפים ביותר, בצורה שעולה בקנה אחד עם המדיניות הרשמית של ארצו. "רוסיה צריכה להבין שהיא חיה במאה ה-21 ולא במאה הקודמת. בעידן הנוכחי, מדינה לא יכולה להחזיק שטחים של מדינה אחרת מבלי לשאת בהשלכות מעשיה", אומר השגריר הגיאורגי.  


תמונת המלחמה? (צילום ארכיון: רויטרס)

 

שלוש שנים עברו מאז המלחמה בקווקז ונראה כי לרוסיה אין כל בעיה להחזיק בשטחים הכבושים בגיאורגיה. ככה זה כשהעולם לא נוקט יד קשה נגד הקרמלין. האם גיאורגיה הוזנחה? האם העולם נטש אותה בגלל הפחד מרוסיה? "התשובה שלילית", אומר השגריר הגיאורגי. "העולם מפעיל כל הזמן לחץ על רוסיה, שממשיכה במדיניות של כיבוש. ביום מן הימים, מדיניות זו תפעל נגדה".

 

מי התחיל קודם?

בכל סכסוך בין מדינות, בלא שונה מריב בין ילדים, תמיד יש את זה ש"הרביץ ראשון". במקרה של המלחמה בקווקז ב-2008, לשגריר הגיאורגי אין כל ספק לגבי זהות הגורם שפתח במלחמה.

 

"המבצע הצבאי בגיאורגיה החל לא רק בגלל פרובוקציות בדרום אוסטיה. קדמו לו התקפות על אוכלוסייה גיאורגית ותמרונים צבאיים שערכה רוסיה לא הרחק מדרום אוסטיה", אומר השגריר. "בתמרונים אלה, 'משחקי מלחמה' שנערכו חודשיים לפני המבצע שלנו בדרום אוסטיה, הוצגה גיאורגיה כ'אויב הגדול'. כיצד ניתן לקרוא לזה אם לא פרובוקציה?".

 

צילום: רויטרס

 

במילים אחרות, השגריר הגיאורגי מפנה אצבע מאשימה כלפי רוסיה, שלדבריו יזמה את המלחמה. "הרוסים תכננו מראש את המלחמה נגדנו, הרבה לפני שהכנסנו כוחות צבא לתוך דרום אוסטיה", אומר השגריר גאושווילי.

 

"לא עשינו כל דבר פסול. נכנסנו לשטחים שלנו"

האם באיזשהו שלב צפתה גיאורגיה את התגובה הרוסית? האם באיזשהו שלב היא הכינה את עצמה לעימות מול השכנה מצפון? "לא", משיב השגריר הגיאורגי.

 

"באף שלב לא תכננה גיאורגיה לתקוף את רוסיה. זו מעולם לא היתה המטרה שלנו. פתחנו במבצע בדרום אוסטיה כדי להשליט סדר ולהגן על אוכלוסייתנו המותקפת", אומר השגריר ומוסיף: "לא עשינו כל דבר פסול, נכנסנו לשטחים ששייכים לנו והיתה לנו הזכות המלאה לכך".  


"בגיאורגיה ובעולם כולו לא שוכחים את חללי המלחמה". סאאקשווילי (AP)

 

אך בעוד שגריר גיאורגיה בישראל בטוח בצדקת דרכה של ארצו, לרוסיה יש דעה שונה לחלוטין לגבי "הניצוץ שהצית את הקווקז". בראיון שהעניק בסוף השבוע שעבר לעיתונים הרוסיים "Ekho Moskvy " ו" Russia Today" ולערוץ הרדיו הגיאורגי "PIK", אמר נשיא רוסיה דמיטרי מדבדב כי נשיא גיאורגיה, מיכאיל סאאקשווילי, "צריך לעמוד לדין בפני טריבונל בינלאומי בגין פשעי מלחמה לאחר שהורה על פתיחת המלחמה בצחינוואלי".

 

"ארה"ב לא דחפה את גיאורגיה למלחמה"

הנשיא הרוסי האשים בראיון את גיאורגיה באחריות לפרוץ המלחמה ואף דאג להכניס את ארצות הברית לקלחת הרותחת ממילא. הוא סיפר כי זמן לא רב לפני פרוץ העימות הצבאי באוגוסט 2008, הוא קיים "פגישות טובות" עם נשיא גיאורגיה סאאקשווילי וכי השניים דיברו על מציאת "פתרונות יצירתיים" לסכסוך בין שתי המדינות, בעיקר בסוגיית השטחים הכבושים.

 

ואז, סיפר מדבדב, העמדה הגיאורגית עברה שינוי חד והפכה לוחמנית ביותר. ומי האשם בכך? "מאז נפגש סאאקשווילי עם קונדוליזה רייס (מזכירת המדינה האמריקנית דאז, ר"ס), השתנתה גישתו של נשיא גיאורגיה והוא העדיף לפנות לדרכים צבאיות", אמר נשיא רוסיה.

 

האם לממשלו של ג'ורג' בוש הבן היה משקל בהחלטת גיאורגיה לצאת למבצע צבאי בדרום אוסטיה? לשמע הדברים, עולה חיוך רחב על פניו של השגריר הגיאורגי גאושווילי. "הרוסים מחפשים תירוץ לכיבוש שלהם", הוא אומר. "האמריקנים דחפו אותנו לעימות צבאי? מדובר בשטות מוחלטת שהרוסים מפיצים. צריך לזכור שהביקור הראשון שערך סאאקשווילי לאחר בחירתו לנשיא (בינואר 2004) היה במוסקבה. הנשיא שלנו רצה לשפר את היחסים עם רוסיה, רצה לנרמל עמה את היחסים".  


מתנגדים בתוקף לצירוף גיאורגיה לאיחוד האירופי ולנאט"ו. מדבדב (EPA)

 

השגריר הגיאורגי ביקש להדגיש כי בשום שלב לא הבטיחו האמריקנים "גב כלכלי" או סיוע צבאי לארצו והיה והיא תפתח בפעולה צבאית בקווקז. על הטענה שעלתה בעבר בדבר בקשתה של גיאורגיה לקנות מישראל נשק התקפי במהלך המלחמה עם רוסיה, אמר השגריר גאושווילי כי "מעולם לא ביקשנו מישראל שתספק לנו נשק למטרות התקפיות. בסך הכל רצינו להגן על עצמנו מפני העוצמה הרוסית ולכן ביקשנו נשק הגנתי. לא יותר מזה".

  

"רוסיה חושבת במונחי העבר, אבל לנו יש חלום"

שלוש שנים לאחר המלחמה עם רוסיה, הצטרפותה של גיאורגיה לאיחוד האירופי ולברית נאט"ו לא עומדת לפי שעה על הפרק באג'נדה של הגוש האירופי והברית הצבאית. זאת על רקע ההתנגדות הרוסית העזה ל"נוכחות מערבית" קרובה ביותר לגבולותיה.

 

"לרוסיה יש בעיה. היא חושבת במונחים של העבר ורוצה לכפות את דעותיה ורצונותיה על מדינות אחרות", אומר השגריר הגיאורגי. "אבל גיאורגיה איננה עוד חלק מרוסיה. גיאורגיה רוצה ללכת לאיחוד האירופי ורוצה מאוד להצטרף לברית נאט"ו. אנחנו רוצים להצטרף לאיחוד משום אנחנו מדינה שפועלת על פי עקרונות של כיבוד חירויות וזכויות אדם. לנאט"ו אנו שואפים להצטרף כדי שיהיה מי שיגן על ביטחוננו".

 

וכדי להסביר בצורה טובה יותר את רצונה של ארצו לפנות לכיוון המערב, פונה השגריר הגיאורגי לסיפור אישי שלו, שמסמל את סיפורם של בני העם הגיאורגי. "ראש הממשלה הרוסי ולדימיר פוטין אמר פעם כי נפילת ברית המועצות היתה היום העצוב בחייו", אומר השגריר גאושווילי. "אבל בשבילי, לעומת זאת, היה זה היום המאושר בחיי. את מרבית שנותיי העברתי תחת השלטון הסובייטי וכמו רבים מבני עמי חלמתי שנזכה למדינה חופשית ודמוקרטית. רוסיה צריכה לשים סוף למדיניות הכפייה שלה. אין למדיניות זו מקום במאה ה-21". 


המלחמה תמה, הכיבוש נשאר. כוחות רוסיים באבחזיה (צילום ארכיון: AP)

 

אך גם כששתי המדינות מסוכסכות ביניהן בנושאים כבדי משקל, רוסיה וגיאורגיה מצליחות, בדרך לא דרך, לנהל שיחות משא ומתן כדי להביא לסיום הסכסוך. אך האם קיימת הדרך שיכולה להוציא את שני הצדדים מן המבוי הסתום אליו נקלעו? השגריר הגיאורגי מלא תקווה שבסופו של דבר הסכסוך יגיע לקצו. "אם לא הייתי אדם אופטימי, לא הייתי בוחר במקצוע הזה", אומר השגריר.

 

"קשה לנהל מו"מ תחת כיבוש רוסי"

"כשחיינו בגיאורגיה הסובייטית, ידענו שעומדת בפנינו דרך ארוכה לפני שנגיע למצב של מדינה חופשית ודמוקרטית. מוטלת עלינו החובה לעשות הכול כדי שילדינו יחיו במדינה חופשית ודמוקרטית. אני עצמי אעשה כל שביכולתי כדי לפתור את המצב הקיים".

 

עד כה, על פי השגריר הגיאורגי, נערכו בז'נבה 16 סבבים של שיחות בין גיאורגיה לרוסיה, בתיווכה של שווייץ. "קשה לשתי המדינות לנהל ביניהן שיחות כאשר לנו אין שגרירות פעילה במוסקבה ולרוסיה אין שגרירות פעילה בטביליסי", אומר השגריר גאושווילי.

 

"קשה להתקדם בשיחות כשאין יחסים דיפלומטיים בין שתי המדינות, ובעיקר כאשר בדרום אוסטיה ואבחזיה פועלות שתי שגרירויות של רוסיה. מדובר בפגיעה מוחלטת בשלמותה הטריטוריאלית של גיאורגיה ומדובר ללא ספק בקו אדום מבחינתנו", אומר השגריר ומדגיש: "דרישתנו מהרוסים היא קודם כל להסיר את השגרירויות מהמחוזות שנמצאים בריבונות גיאורגיה. במאה ה-21 אין מקום לרעיונות אימפריאליים".  


"המו"מ לא יתקדם אם הם לא ישובו לבתיהם". פליטים גיאורגים בגורי (AP)

 

אי אפשר לדבר על המלחמה בקווקז ב-2008 מבלי להתייחס לאחת מתוצאותיה הגדולות ביותר - והטרגדיות ביותר אם אתה שייך לעם הגיאורגי. מאז המלחמה נותרו בשטח גיאורגיה יותר מ-400 אלף פליטים שגורשו מבתיהם ואדמותיהם בדרום אוסטיה ואבחזיה.

 

"לפליטים אסור לדרוש את רכושם. איפה נשמע דבר כזה?"

"בעיית הפליטים הגיאורגים היא בעיה כואבת ביותר. מדובר ביותר מ-400 אלף בני אדם שנעקרו מבתיהם במהלך המלחמה עם רוסיה. כיום, חלקם מתגורר בטביליסי, וחלקם מתגורר בערים שונות ברחבי המדינה", אומר השגריר הגיאורגי ומספר על הסיוע שמעניקה הממשלה בטביליסי לפליטים אלה. "ממשלת גיאורגיה משקיעה מאמצים רבים כדי להקל על חייהם של הפליטים ומקווה שיוכלו לשוב לבתיהם במהירות האפשרית".

 

מה לגבי סוגיית רכוש הפליטים? "כפי שברוסיה יש חוקים שאוסרים על מיעוטים גיאורגיים לשוב לאדמות ולקבל רכוש שנגזל מהם, גם בדרום אוסטיה ואבחזיה חוקקו לא מזמן 'חוקים רוסיים'", אומר השגריר גאושווילי. לדבריו, שני המחוזות הבדלניים שאף הכריזו על עצמאותם חוקקו חוקים שמונעים מגיאורגים לדרוש את רכושם בחזרה. "לדבר כזה אין מקום במאה ה-21".

 

אך לפי שעה, לא נראה ששיחות המשא ומתן עם רוסיה מתקדמות לפי רצונם של הגיאורגים. השאלה הנשאלת היא עד כמה הם יהיו מוכנים לחכות עד שיימצא פתרון מקובל על שני הצדדים. "מעולם לא רצינו להביא להסלמה ותמיד נשאף לפעול בדרכי שלום", אומר השגריר. "אך דבר אחד ברור לנו מאוד - השטחים הכבושים יחזרו בסופו של דבר לידי גיאורגיה. בזמן הקרוב או הרחוק, השטחים האלה ישובו לידיים שלנו".  


"אני עובר מדי יום בשדרות רוטשילד ומבין לליבם של המוחים" (צילום: EPA)

 

לשאלה אם לסוגיית הפליטים בארצו עשויה להיות השפעה על הבחירות הבאות לנשיאות ב-2013 ועל סיכויי סאאקשווילי להיבחר מחדש, משיב השגריר הגיאורגי כי "אזרחי גיאורגיה יודעים שלא היתה לנו ברירה במלחמה וכי אחת הדרישות שהצבנו בשיחות המשא ומתן בז'נבה היתה שהפליטים יוכלו לשוב לבתיהם".

 

"לישראלים יש זכות להביע את תסכולם על המצב"

השגרירות הגיאורגית בישראל נמצאת מרחק מטרים ספורים מרחוב קפלן בתל אביב, המקום בו הפגינו המוני בני אדם למען שיפור מצבם הכלכלי והחברתי. לדברי השגריר גאושווילי, הוא עוקב מקרוב אחר המחאה הציבורית בישראל ומבין מאוד לליבם של המפגינים.

 

"מרשים מאוד לראות שבפעם הראשונה בהיסטוריה שלהם, הישראלים מפגינים בהמוניהם בגלל סוגיות חברתיות", מחווה השגריר הגיאורגי את דעתו האישית. "כמעט מדי יום אני עובר בשדרות רוטשילד בתל אביב ורואה את מאהל המחאה. אני חושב שמדובר במחאה לגיטימית. כאשר המצב הכלכלי נשאר כמו שהוא ואף מחריף, לכל איש יש את הזכות להביע תסכול ממצבו".

 

השגריר גאושווילי, בן 37, צמח בשירות החוץ של גיאורגיה לאחר שלמד גיאוגרפיה פוליטית באוניברסיטת טביליסי ובסורבון הצרפתי בפריז. בעבר מילא שורה של תפקידים בשגרירות גיאורגיה בתל אביב, החל מ-1999, ואז עזב לפריז כדי לשמש בתפקיד מזכיר ראשון בשגרירות ארצו. לאחר ארבע שנות שירות בצרפת, שב גאושווילי לישראל - הפעם לתפקיד השגריר.  


"איך נצביע בספטמבר? קודם נראה על מה מצביעים". עצרת האו"ם (רויטרס)

 

"זהו כבוד גדול עבורי לייצג את ארצי במדינת ישראל. הרגע שבו הגשתי ב-2009 את כתב האמנה לנשיא שמעון פרס, האיש הגדול הזה, היה מרגש ביותר", נזכר השגריר גאושווילי בטקס השבעתו לתפקיד.

 

"ישראל - מודל לחיקוי עבור הגיאורגים"

את יחסי ישראל-גיאורגיה הוא מגדיר "טובים ביותר", והוא אף מספר כי מדינת ישראל היא מודל לחיקוי עבור בני עמו. "אנחנו בגיאורגיה רואים בישראל, על 63 שנותיה בלבד, מודל לחיקוי בתחומים רבים - החל מהשמירה על חופש הביטוי וכיבוד עקרונות הדמוקרטיה וכלה באופן שבו קבוצות אתניות כה רבות חיות בשלום אחת עם השנייה במדינה. ואי אפשר להתעלם מהמומחיות הישראלית בטכנולוגיה".

 

אם היחסים בין ישראל לגיאורגיה כל כך טובים, האם יכולה ישראל לסמוך על הגיאורגים בהצבעה באו"ם בחודש הבא בשאלת מדינה פלסטינית עצמאית? האם טביליסי תתייצב לצדה של ירושלים ותצביע "לא" למדינה פלסטינית? "גיאורגיה תומכת בפתרון של שתי מדינות לשני עמים. אנחנו רוצים שלישראל יהיו גבולות בטוחים ויכולת להגן על עצמה ומצד שני תומכים במדינה פלסטינית עצמאית לצד ישראל", אומר שגריר גיאורגיה. 

 

"כיצד נצביע באו"ם בספטמבר? אין לי תשובה לכך", אומר בכנות השגריר הגיאורגי. "קודם צריך לראות על מה מצביעים ואז להחליט".  


"הגשת כתב האמנה לשמעון פרס היתה רגע מרגש ביותר" (צילום: אמיר לוי)

 

בשנים האחרונות החמירה גיאורגיה את חוקיה המדינה בכל הקשור לתחום הפשיעה ומי שכנראה שילמו על כך את המחיר הם בין היתר שני אנשי העסקים הישראלים רוני פוקס וזאב פרנקל. השניים נידונו בחודש אפריל לעונשי מאסר כבדים (7 שנות מאסר לפוקס ו-6.5 לפרנקל) בגין ניסיון לשחד את סגן שר הכלכלה הגיאורגי בשבעה מיליון דולר.

 

"שני אנשי העסקים לא נעצרו משום שהם ישראלים"

מאז מאסרם של שני הישראלים, נשאל השגריר גאושווילי רבות בעניינם. כאשר הוא נדרש להגיב לנושא, הוא מסביר: "בעקבות ממדי הפשיעה הגבוהים במדינה, נאלצה גיאורגיה להחמיר את החוקים והפכה בכך לאחת המדינות בעלות שיעור הפשיעה הנמוך ביותר". לדבריו, למרות הסיקור השלילי של הפרשה מצד התקשורת הישראלית, ארצו פעלה בפרשה ללא משוא פנים ובטח לבטח ללא קשר להיותם ישראלים או יהודים.

 

"נגד אנשים אלה התנהל הליך משפטי שאינו שונה מכל הליך משפטי אחר שמתנהל בגיאורגיה או בכל מדינה אחרת בעולם", אומר השגריר הגיאורגי ומבקש להדגיש: "השניים לא נעצרו, נשפטו או נשלחו למאסר בגלל שהם ישראלים או יהודים. נקודה". לחיזוק דבריו הוא מספר כי "בגיאורגיה לא קיימת בכלל תופעה של אנטישמיות. מדובר במדינה שתומכת בישראל ואוהבת את העם היהודי".

 

בתו של פרנקל סיפרה לפני כארבעה חודשים ל-ynet כי משפחתה איננה יכולה לבקר או אפילו לדבר עם אביה וטענה כי תנאי הכליאה שלו ושל פוקס קשים. "אני מבין את תחושות משפחות הישראלים הכלואים, אבל מערכת הכליאה של גיאורגיה פועלת על פי הנהלים שלה", מסביר השגריר הגיאורגי.

 

לדברי השגריר, הישראלים הכלואים, כמו יתר האסירים בגיאורגיה, זוכים לתנאים טובים יחסית. הוא ביקש להדגיש כי לא קיימת כל הגבלת ביקור למשפחותיהם של האסירים וכי משפחותיהם של הישראלים רשאיות לבקר את יקיריהם בהתאם לימים ושעות הביקור שנקבעים על ידי רשויות הכליאה הגיאורגיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"בעולם לא מכיר בעצמאות המחוזות הבדלניים". השגריר גאושווילי
צילום: אלי אלגרט
נמצאים בעומק השטח הגיאורגי. טנק רוסי בעיר גורי בזמן המלחמה
צילום: רויטרס
טרגדיה גדולה. פליטים בגורי
צילום: AP
"הגן על המדינה". סאאקשווילי
צילום: AFP
ארה"ב דחפה למבצע צבאי? סאאקשווילי ורייס
צילום: AFP
יום אבל לאומי
צילום: AP
העולם מפחד מהדוב הרוסי? פוטין ומדבדב
צילום: AFP
מומלצים