שתף קטע נבחר

 

השריפה ביסוד המעלה: האש התקרבה לגן הילדים

400 מטרים הפרידו בין הלהבות לגן הילדים, שם התקיימה מסיבת יום הולדת. תושבי המושבה התבקשו לעזוב את המקום. אחד התושבים: "המזל היה שהרוח היתה לצידנו והעשן פנה לכיוון צפון-מזרח. אבל אם היה פיצוץ, זה לא היה משנה"

פעילות מהירה של כבאי הגליל העליון מנעה בצהריים (יום ו') אסון כבד במושבה יסוד המעלה שבעמק החולה. שריפת ענק שפרצה במצבור מיכלי פלסטיק בחצר בית האריזה "יסוד קור" שבחצר המושבה, התפשטה לעבר בית האריזה עצמו, שבו נמצא מיכל המכיל 8 טון אמוניה. האש נבלמה במרחק קצר מהמיכל. במהלך כיבוי השריפה הורו הכבאים ואנשי המשרד לאיכות הסביבה לפנות את המושבה ואת שמורת החולה הסמוכה, אך לאחר זמן קצר בוטלה ההוראה.

 

האש פרצה מעט לפני השעה 11:00 במצבור בו אלפי מיכלי פלסטיק, המשמשים לאחסון ולשינוע הפרי מהמטעים לבית האריזה. בתוך זמן קצר השתוללה במקום דליקת ענק והעשן השחור כיסה את האזור.

 

השריפה ביסוד המעלה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תושבי יסוד-המעלה לא היו צריכים לקבל את ההודעה ממרכז הביטחון של היישוב, כדי להבין שהאש עלולה לסכן גם אותם. הלהבות השתוללו במרחק של כ-400 מטר מגן הילדים ביסוד-המעלה, שבו נחגגה באותה העת יום הולדת. "הגננות הכניסו את הילדים לתוך המבנה", סיפר אמנון שחרור, אביה של אורין הלומדת בגן. "תוך זמן קצר קיבלנו הודעה מחדר המצב ביישוב שצריך להתפנות. הגעתי כדי לקחת את בתי ולסייע בפינוי שאר ילדי הגן, אך כל ההורים כבר היו נוכחים".

 

ההורים פינו את הילדים לעבר תחנת הדלק בכניסה ליישוב, שם נקבעה נקודת הריכוז. "למרבה המזל, תוך זמן קצר חלפה הסכנה וכולם יכלו לחזור לבתים. המזל היה שהרוח היתה לצידנו והעשן פנה לכיוון צפון-מזרח, כאשר היישוב נמצא דרומית-מערבית לבית הקירור. עם זאת, במקרה של פיצוץ, אני לא חושב שכיוון הרוח היה משנה".


נזקי השריפה ביסוד המעלה (צילום: אביהו שפירא)

 

אחד הכבאים חש ברע

מפקד המשמרת בתחנת כיבוי קריית-שמונה, רשף שמעון דדון, היה בין הראשונים שהגיעו למקום. הוא סיפר על פעולות הכיבוי: "מיכלי הפלסטיק עשויים למעשה מתוצרים של נפט והחום במקום היה עזה. הזעקנו למקום צוותים רבים וניסינו למנוע את התפשטות האש לעבר בית האריזה ומיכל האמוניה".

 

רשף דדון הוסיף: "כאשר האש אחזה בקירות החיצוניים של בית האריזה, העשויים אף הם מחומרים פלסטיים, הורינו על פינוי הישוב. למרבה המזל, בתוך זמן קצר הצלחנו לבלום את התפשטות האש למבנה ולמנוע את האסון".


רשף דדון ליד מיכל האמוניה (צילום: אביהו שפירא)

 

בפעולות הכיבוי השתתפו חמישה צוותי כיבוי, וכן הוזעקו מיכליות לחידוש מלאי המים וניידת לטיפול בחומרים מסוכנים. במרכז המושבה הוקם חפ"ק של שירותי הכיבוי, המשטרה, המשרד לאיכות הסביבה ואנשי הביטחון המקומיים. מפקד שירותי הכיבוי הגליל העליון, טפסר דני חנניה, שיבח את שיתוף הפעולה בעת פעילותם הנמרצת של הכבאים. "קרינת החום פה היתה גבוהה במיוחד והכבאים פעלו בגבורה מול האש. אחד מהם אף חש ברע כתוצאה מהתייבשות ופונה לטיפול בבית-החולים", הוא סיפר.

 

בשירותי הכיבוי גליל עליון מינו עם תום השריפה צוות חקירה של שלושה חוקרי שריפות. אלה החלו כבר באיסוף ממצאים בשטח, אך על-פי ההערכות פעולות החקירה ימשכו עוד מספר ימים.

 

בעקבות השריפה בגליל העליון, פנתה עמותת "צלול" לשר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, ודרשה כי יפעיל את סמכותו לפינוי מיידי של מיכל האמוניה ממפרץ חיפה. "המכיל מכיל 12 אלף טון חומר רעיל, נבנה ללא היתר בניה באזור הנתון לרעידות אדמה והוא נתון בכל רגע לאיומים קשים של שריפות, תקלות, רעידות אדמה ועוד. פגיעה במתקן תעלה בחייהם של 17 אלף איש, בפציעתם של עשרות אלפים", הם כתבו לשר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבאים בדרך ליסוד המעלה
צילום: אביהו שפירא
נזקי השריפה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים