המקבוק אייר החדש: עכשיו הוא מחשב אמיתי
עם השקת מערכת ההפעלה Lion, הושקו גם מחשבי המקבוק אייר החדשים ויש לזה סיבה. מבין כל דגמי המחשבים החדשים שלה, המקבוק אייר הוא כנראה זה שמגלם את החזון החדש של אפל: מחשב קל, חזק שמותאם לחיים בעידן הענן
הדור הראשון של מחשבי המקבוק אייר כוון לאיש העסקים הנייד, אבל היה מדובר במחשב יקר מדי עם ביצועים נמוכים מדי ולמרות שהוא נראה מדהים והיה דק וקל יותר מכל מחשב אחר באותה התקופה, הוא פשוט לא היה מוצלח. עם השנים אפל שיפרו אותו ואף הורידו לו את המחיר, עניין לא מפתיע. מה שכן הפתיע היה מה שקרה ביום ההשקה של המקבוק החדש.
לא אוהבים מק? הנה עוד סקירות:
- ה-Toughbook של פנסוניק טוען שהוא עמיד במכות. אז בדקנו
- הגלקסי SII הוא הסמאטפון הכי טוב בשוק. הוא גם עולה כמו מחשב חדש
- פנסוניק VT30: פלזמה מעולם אחר
עד היום הנייד המזוהה ביותר של אפל עם הסטודנטים היה המקבוק 13 אינץ’ שגרסתו האחרונה הושקה במאי 2010. זה היה מחשב בגודל נוח, עם לא מעט חיבורים וביצועים טובים במחיר טוב - 999 דולר. עם השקת המקבוק אייר החדש, אפל הפסיקה את מכירת המקבוק הרגיל ובמדרגת המחיר שלו היא הכניסה את דגם הבסיס של המקבוק אייר 11 אינץ’.
הצעד הזה הופך את המקבוק אייר לחיה מעניינת. ברמה הנמוכה שלו מדובר במחשב נוח לסטודנטים ומשתמשים בסיסיים שזקוקים למחשב קטן אבל מאסו בנטבוקים ורוצים מחשב אמיתי עם יכולות וביצועים טובים. ברמה הגבוהה שלו הוא מתאים לאנשי עסקים וגם לצלמים שזקוקים למחשב חזק, שלא יכביד עליהם בזמן הנסיעות. השאלה היא האם, לפחות במקרה של הסטודנטים, מדובר באמת בשדרוג?
מבחוץ הוא עדיין חתיך
השנים עברו, ומאז השקתו של האייר יצאו מכשירים דקים יותר וקלים יותר. רק בחודשים האחרונים השיקה סאמסונג את הנייד מסדרה 9 שבאירוע ההשקה שלו בארץ הודו כמה נציגיםאין שינויים בתצורה החיצונית של המחשב. הוא עדיין עשוי אלומיניום ומרגיש נהדר ביד. למרות שכבר יש דקים ממנו ובכל מיני צבעים, האייר עדיין מציג את אותו מראה כסוף ואפל לא ניסתה לשייף ממנו אפילו לא מילימטר אחד. למי שלא זוכר: עוביו של האייר הוא 0.3-1.7 ס”מ. משקלו 1.08 ק”ג ל-11 אינץ’ ו-1.35 ק”ג לדגם 13 אינץ’.
מה השתנה בתוכו?
המקבוק אייר עבר שדרוג רציני ברמת החומרה. נעבור בזריזות על הנתונים:
- גרסת ה-11 אינץ’ הבסיסית תומכת ברזולוציה של 1366 על 768 פיקסלים, יש לה מעבד 1.6GHz i5, זיכרון פנימי בגודל 2 גיגהבייט וכונן פלאש בנפח של 64 גיגהבייט.
- גרסת ה-13 אינץ’ הבסיסית תומכת ברזולוציה של 1440 על 900 פיקסלים, יש לה מעבד 1.7GHz i5, זיכרון פנימי של 4 גיגהבייט וכונן פלאש בנפח 128 גיגהבייט.
לשניהם יש כרטיס מסך Intel hd graphics 3000, שני חיבורי USB 2.0, וחיבור אחד מסוג Thunderbolt. לחיבור זה מספר שימושים: תוכלו לחבר את המחשב למסך חיצוני, תוך שימוש במתאם Mini Display Port, ובשבועות הקרובים תוכלו גם לחבר את המחשב לכוננים חיצוניים ובעתיד לחומרה חיצונית נוספת. הסטנדרט החדש של אפל ואינטל מאפשר העברת מידע במהירות גבוהה, פי 2 ממהירותו של חיבור USB 3.0 שבתורו מהיר פי עשר מחיבור USB 2.0.
חשוב לציין שחיבור ה-Thunderbolt של המקבוק אייר קטן מזה שמגיע במחשבי המקבוק פרו ותומך במסך חיצוני אחד בלבד, מעבר למגבלה הזו מהירותו והביצועים שלו שווים, לפחות בתאוריה, לחיבור הרגיל. מאחר ולא יצאו עדיין כוננים או חומרה אחרת התומכת בחיבור החדש לא יכולנו לבחון את המהירויות.
נחזור רגע לסטודנטים
דגם המקבוק שאפל הפסיקה את מכירתו הציג מסך בגודל 13 אינץ’, עם מעבד 2.4GHz כפול ליבה, 2 גיגהבייט זיכרון, כרטיס מסך Nvidia Geforce 320M וכונן קשיח בנפח של 256 גיגהבייט. למעט המעבד החזק יותר נראה שמדובר בשינמוך רציני.כרטיס המסך של אינטל טוב אבל לא יותר מזה. בדיקות של האתר Macworld מראות שהוא אמנם מתקרב, אבל לא נמצא באותה המדרגה כמו הכרטיס הגראפי של Nvidia. נפח הכונן הקשיח, 64 גיגהבייט הוא מצוין לאייפד, אבל לא למחשב, במיוחד לא של סטודנטים ששומעים מוסיקה, צופים בסרטים ואולי גם מסנכרים את האייפון שלהם. כדי להיות פרקטיים חייבים לשדרג לכונן פלאש 256 גיגהבייט שעולה 300 דולר, אבל את השדרוג הזה אפשר לעשות רק בקנייה של הדגם החזק יותר של האייר שעולה 1199 דולר.
כשמתסכלים על הנתונים האלו אי אפשר שלא להיות מאוכזבים. נכון, כונן הפלאש הופך את המחשב למהיר יותר, ויחד עם מעבד ה-i5 החדש מתקבל מחשב טוב, אבל אי אפשר להתרכז רק בנתונים האלו. סטודנטים שרוכשים מחשב עושים זאת בשביל הלימודים, אבל יש להם חיים שלמים סביב המחשב ואי אפשר לומר שהמבנה הנוכחי טוב לסטודנטים.
ומה לגבי הדגמים החזקים יותר?
המחשב שבחנו היה דגם ה-13 אינץ’ הבסיסי שעלותו 6600 ש”ח, והעבודה איתו הייתה מהנה. נפח ההארדיסק, 128 גיגהבייט, סביר יותר מזה של ה-11 אינץ'. בתצורה הזו המחשב מאפשר לעבוד וגם ליהנות ממוסיקה וסרטים. הוא מגיע עם 4 גיגהבייט זיכרון פנימי והשילוב בין הזיכרון למעבד ולכונן הפלאש אפשר לנו לערוך עליו סרטים בתוכנת Final Cut Pro X בלי להרגיש שהוא מתאמץ. כיף לעבוד עם מחשב כזה. הוא קל משקל, הוא מהיר, המקלדת שלו נהדרת והוא לא מכביד על הגב. לרוע המזל לקלות הזו יש מחיר.אם נעבור רגע לאתר של אידיגיטל, היבואנית, נראה שמחשב מקבוק פרו 13 אינץ’ עם כונן קשיח של 320 גיגהבייט, מעבד 2.3GHz i5, וזיכרון פנימי בגודל 4 גיגהבייט עולה 6000 ש”ח. אם אתם זקוקים למחשב קל אין ספק שהאייר 13 אינץ’ הוא בחירה טובה, אבל אם בוחנים ערך כסף מול ביצועים עדיף לרכוש את המקבוק פרו.
הענן ומערכת ההפעלה של אפל
מערכת ההפעלה החדשה, Lion, עובדת בצורה נהדרת על המחשב שבחנו. היא מהירה, היא נוחה ומי שיבחן את שירותי הענן של אפל (אליהם הייתה לנו גישה) יכול להבין מה החזון של אפל למחשבי העתיד. בחזון הזה המחשב לא צריך כוננים גדולים כי הרבה מהמידע נגיש מהענן. אם אתם צריכים מוסיקה תוכלו לעשות שימוש בשירות המוסיקה החדש של אפל (אותו לא בחנו) ולמשוך רק את השירים שאתם רוצים בכל רגע. אם אתם צריכים קבצים אתם יכולים להוריד את אלו שרלוונטים לכם. כמובן שנקודת המוצא היא שיש לכם עוד מחשב בבית שמחזיק את כל המוסיקה שלכם ואת כל הקבצים שלכם, אחרת הענן של אפל לא יעזור לכם.במקביל לשירותי iCloud של אפל, בחנו גם את Dropbox. בגרסאות האחרונות מאפשרים ב-Dropbox לסנכרן רק תיקיות שאנחנו מעוניינים בהם וזה מה שאיפשר לנו להמשיך לעבוד עם האייר בצורה יעילה. אילולא היכולת הזו הכונן הקשיח היה נסתם ולא היינו יכולים לטעון לתוכו קצת שירים ובטח לא את האפליקציות של האייפון והאייפד כדי שנוכל לסנכרן אותם.
לאחר שהכנו את המחשב, הורדנו את Final Cut Pro X והתחלנו לעבוד. העריכה הייתה נוחה, גם בזכות יכולת הרינדור ברקע של FCPX, אבל גם בשל העובדה שמדובר במערכת הפעלה העובדת ב-64 ביט. המאווררים עבדו ושמעו אותם בזמן הייצוא של הקובץ, פעולה מובנת כמובן.
חיי סוללה
הסוללה על האייר היא תענוג. הצלחנו להוציא ממנה ברוב הימים בין 6-7 שעות עבודה. זה היה כמעט כמו להסתובב עם האייפד. כמובן שכאשר ערכנו, חברנו את המחשב לחשמל. לא משנה כמה קסם יש בסוללה של אפל, עבודת עריכה מאמצת את המחשב.
איך הוא מול מחשבים אחרים?
המקבוק אייר נמצא בקטגוריה של מחשבי פרימיום ואסור לשכוח זאת. למרות שדרגת הכניסה שלו מכוונת לסטודנטים, אי אפשר באמת להתייחס אליו כאל כזה ויהיה מעניין לראות לקראת פתיחת שנת הלימודים איך תשפיע הבחירה של אפל על הסטודנטים בחו”ל ובארץ.אם מסתכלים על הדגמים החזקים יותר, כמו זה שבחנו, הרי שהוא עומד יפה בתחרות מול מחשבים של חברות אחרות. המתחרה הגדול ביותר שלו, סדרה 9 של סאמסונג, מגיע עם נתונים דומים, אך עם מעבד 1.4GHz Intel® CoreTM i5 Processor 2537M. המחיר של אותו המחשב הוא 8000 ש”ח, גבוהה ב-1400 ש”ח ממחירו של האייר בעל הנתונים החזקים יותר.
בשורה התחתונה?
אהבנו את העבודה על המחשב הזה. חיי הסוללה האורכים הם תענוג, העובדה שאפשר להשתמש בו לעבודה עם דרישות גבוהות מבלי להרגיש שמחכים לו כל הזמן היא גם מצוינת והשילוב עם מערכת ההפעלה החדשה מרגיש נכון. אם אתם מחפשים מחשב קל, כדאי לכם מאוד לבחון את האפשרות של קניית האייר החדש, במיוחד אם אתם משתמשים כבר באייפון או באייפד ואתם מתעניינים במחשבים של אפל.
אהבנו: את תחושה שלו ביד, את המהירות בה הוא עובד ואת הקלות שלו.
לא אהבנו: נפח כונן הפלאש לא מספיק. הענן זה נחמד, אבל יש לנו הרבה קבצים שאנחנו צריכים פה.
מחיר: 6599 ש”ח בחנויות אידיגיטל, ו-DoubleTeam.
פייקבוק, על מה שצריך לדעת על פרופילים מזוייפים>>