אינטימי וספונטני? "צוות מנו" יבקר בעוד מאהלים
מנואל טרכטנברג לא מתחייב ללוח זמנים, בעוד חברי צוותו יודיעו מראש על ביקוריהם, כדי לזכות בקהל רב ככל האפשר. הדיונים יועברו בשידור חי, תלונות ניתן להגיש בבלוג, בפייסבוק ובטוויטר
האם משתתפי מחאת האוהלים ברחבי הארץ יזכו לגיחה מפתיעה נוספת מצד פרופסור מנואל טרכטנברג? לאחר שביקר אמש (יום א') ללא התראה מוקדמת במאהל בכיכר המדינה בתל אביב, צפוי ראש "צוות רוטשילד" שהקים ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להמשיך בסבב ולקיים ביקורים במאהלים נוספים בימים הקרובים.
מחאת האוהלים - כל הכותרות האחרונות
- מומחי המחאה: מוליכים אותנו שולל טרכטנברג במאהל: "אתם תעצבו את המציאות"
- מחאה חדשה: להקפיא שכר הלימוד באוניברסיטה
בסביבת הוועדה ציינו כי בשל לוח הזמנים הצפוף שלו, גם ביקוריו הבאים של טרכטנברג צפויים, ככל הנראה, להתקיים באופן ספונטני. ככל הידוע, לא יצליח טרכטנברג לבקר בכל המאהלים, אך חברי הוועדה בראשותו צפויים להגיע לנקודות המחאה ברחבי הארץ, וחלקם כבר קיימו שיחות פתוחות במאהלים במודיעין, תל אביב וירושלים. כדי למנוע מצב בו לא ייתקלו חברי הוועדה באזרחים רבים, מתכוונים אלו להודיע מראש על ביקוריהם במאהלים השונים.
בנוסף, הוקמו לוועדה אתר אינטרנט, חשבון טוויטר ודף בפייסבוק, תחת הכותרת "צוות מנואל 2011" - במטרה לעמוד בקשר רציף עם הציבור, לקבל הצעות, שאלות וטענות ולהשיב עליהם בזמן אמת. הצוות מתכוון לנהל דיאלוג עם מגישי ההצעות לשיפור, ואף לזמן את המציעים לדיונים, שיועברו בשידור חי באינטרנט.
מחר צפוי צוותו של טרכטנברג להתכנס בפעם השנייה באולם הישיבות ששכר במכון ון ליר בירושלים, לישיבה שתכלול הגשת דו"חות ביניים של ועדות המשנה שהוקמו לטיפול ביעדים ממוקדים, בהן יוקר המחייה, דיור ומיסים.
טרכטנברג הגיע למאהל בכיכר המדינה בליווי מספר יועצים, באמצע הרצאה שנמסרה לעשרות הפעילים במקום. הוא התייחס למנדט שנתן לו ראש הממשלה: "לקח לי שעות רבות לחשוב ולשקול את קבלת המינוי החשוב וההיסטורי. הבנתי
את העול שמונח על כתפיי ובאתי לשמוע אתכם, מה מטריד אתכם, כדי שהדברים יצופו".
הביקור גרר עד מהרה ביקורת מצד יוזמי המחאה בשדרות רוטשילד, שהביעו תמיהה מדוע בחר יו"ר הצוות דווקא במאהל הקטן בצפון תל אביב כראשון בו יתקיים דיאלוג בינו לבין המוחים. הם אף הגדירו אותו כ"מגרש הביתי" של טרכטנברג.
גם בהתאחדות הסטודנטים הגיבו בספקנות לצעד. "אנחנו מכירים בחשיבות ההידברות, אך מביעים פליאה מדוע בחר פרופ' טרכטנברג להתרחק ממרכז המחאה", נמסר מהתאחדות הסטודנטים.
הגדרות המאבק של יושבי המאהל בכיכר המדינה, עם זאת, מגלות פרטים רבים יותר על הבחירה בו מצד יו"ר הצוות. "במאהל זה מתרכזת קבוצה אסטרטגית, בעלת תפקידים מוגדרים, שתניע את רעיונות המאבק בעזרת חשיבה מעמיקה ושימוש ביועצים ומומחים", נכתב בעמוד הפייסבוק שלו.
שניים ממייסדיו נכללים בצוות של מכון ראות, ששם למטרה "לתמוך בחשיבה האסטרטגית של ממשלת ישראל בתחומים חיוניים לעתיד המדינה, ביטחונה ושגשוגה". גידי גרינשטיין, מייסד המכון ונשיאו, חבר בצוותים המקצועיים שתחת טרכטנברג, וייתכן שבשל כך בחר הפרופסור ב"מגרש ביתי" לביקור הראשון.