הביטו לשמיים: אלפי חסידות חוצות את ישראל
כ-6,000 חסידות החלו לחצות את שמי ארצנו. במהלך עונת הנדידה כולה צפויים לחלוף מעל ראשינו כ-600 אלף פרטים. כ-30 סוגי מינים יצטרפו אליהן. מנהל מרכז הצפרות בחברה להגנת הטבע: "הנדידה השנה היתה מרתקת במיוחד"
החסידות לא מחכות לסוף הקיץ: מי שירים ראש ויביט בשמיים בימים אלה, יוכל לראות להקות של אלפי חסידות חוצות את שמי ישראל בדרכן לאפריקה, כחלק מנדידת הסתיו שלהן. בשעות אלה, מספרים תצפיתני מרכז הצפרות הישראלי של החברה להגנת הטבע, כבר חוצות את ארצנו כ-6,000 חסידות.
אבל זו רק ההתחלה. לדברי התצפיתנים, המפוזרים בכ-15 מוקדים ברחבי הארץ, במהלך עונת הנדידה צפויות לעבור מעל ישראל ובמיוחד מעל החלק המזרחי שלה, כ-600 אלף חסידות. בחודשים הקרובים גם יחלפו בשמי ישראל להקות ענקיות של איות הצרעים, ובהמשך יצטרפו כ-30 מינים שונים של עופות דורסים, לצד שקנאים וציפורי שיר. את נדידת הסתיו יחתמו העגורים, שיגיעו לישראל לקראת אמצע דצמבר.
סך הכל, עד תחילת החורף צפויות לחלוף בשמי הארץ למעלה מחצי מיליארד ציפורים, מרביתן נודדות מאירופה וצפון מערב אסיה, בדרכן דרומה לאפריקה.
ישראל נחשבת לאזור "סואן" מבחינת נדידת הציפורים הן בשל מיקומה הגיאוגרפי, בצומת בין יבשות, והן בשל העובדה כי היא מהווה מסדרון ייחודי באזור, שבו קיימים מקורות מים. מסדרון זה, שרוחבו פחות מ-100 קילומטרים, שוכן בין הים ממערב לבין אזור צחיח במזרח.
דן אלון, מנהל מרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע, הסביר כי "נדידת האביב השנה היתה מרתקת במיוחד, מאחר שהחסידות איחרו מאוד בחזרתן לאירופה, מה שהוביל לאיחור במחזורי הקינון. אנו מקווים כי נדידת הסתיו תספק לנו כמה תשובות להתנהגות יוצאת הדופן הזו- ואלי אף שאלות מעניינות חדשות".
בחברה להגנת הטבע ציינו כי תצפיתני מרכז הצפרות מסייעים לא רק למטרות שמירת טבע, אלא גם למטרות ביטחון, בפרויקטים משותפים עם חיל האוויר שמטרתם למנוע היתקלויות בין מטוסים וציפורים.