ת"א ננעלה בירידות; מדד הבנקים צנח ב-3.15%
מדד ת"א 25 איבד 1.4% ות"א 100 השיל 1.3% על רקע ירידות שערים באירופה והאטה במשק הישראלי שצמח ב-3.3% בלבד ברבעון השני. מניית פועלים ירדה ב-3.5% ורציו צנחה ב-5.2%
מדד ת"א 25 ירד ב-1.44% ל- 1,075.31 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-1.31% ל- 971.73 נקודות, מדד בלוטק 50 עלה ב-0.4% ל- 246.85 נקודות, מדד נדל"ן ירד ב-0.915 ל- 267.6 נקודות ומדד הנבקים ירד ב-3.15% ל-1,043.9 נקודות.
הדולר עלה היום ב-0.511% ושערו היציג נקבע על 3.538 שקלים, האירו עלה ב-0.898% ושערו היציג נקבע על 5.0811 שקלים.
"השוק הישראלי הולך בעקבות העולם, אבל כשיש מומנטום חיובי הוא מתעלם," אמר ל"כלכליסט" יניב פגוט, אסטרטג ראשי של קבוצת איילון. "היה תיקון די גדול בשווקים העולמיים עד אתמול והשוק פה תיקן חלק קטן בלבד מהירידות שלו. נכון להיום החדשות הרעות באות מאירופה שם עידכון הצמיחה של גרמניה הראה כי ההאטה העולמית מתפשטת. אנחנו מכירים את תמונת הצמיחה הבעייתית בארה"ב, כשהיום התפרסמו נתוני הצמיחה בארץ".
פגוט העריך כי תהייה הפתעה כלפי מטה בנתון הצמיחה. "רוב החדשות הרעות מחכות לנו מעבר לפינה אבל נראה את ההאטה בנתונים כבר היום", אמר. המשק הישראלי צמח ב-3.3% ברבעון השני, כך לפי נתונים שפרסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
על הירידות במדד הבנקים אמר פגוט כי "מצד אחד אין ספק שהדוחות של הבנקים יהיו מצויינים, אך הם מראים תמונה של צמיחה גבוהה שלא תחזור. הם לא מגלמים גידול בהפרשות לחובות מסופקים, לקיטון בדיבידנדים העתידיים ובעולם כזה, הבנקים, שהיו הפייבוריטס של הרבה אנליסטים כבר לא מהווים איזשהו בוננזה לטווח הקצר".
מדד המחירים לצרכן לחודש יולי הפתיע את כל החזאים וירד ב-0.3%. כך מסרה אתמול הלשכה המרכזית לסטטיסיטקה. כתוצאה מירידה זו מסתכמת כעת האינפלציה בפועל המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד יולי 2011 לעומת יולי 2010), ב-3.4%, והיא חורגת לכן רק ב-0.4% מהגבול העליון של יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%).
ההערכה היא שהמדד השלילי שפורסם היום, יחד עם התכנסות האינפלציה הצפויה אל תוך היעד, יסייעו לנגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, להפחית במידת הצורך את הריבית במשק.
אורי גרינפלד, מנהל מחלקת המאקרו בפסגות הגיב למדד ואמר אתמול כי "מדד יולי היה חשוב במיוחד כדי לקבל מושג לגבי ההשפעה של המחאה החברתית על המחירים במשק. באמת, כפי שעולה מהנתונים, חלק לא מבוטל מהירידה במדד המחירים ניתן לייחס למחאה החברתית ולהשפעתה הן על הפירמות שמורידות מחירים או לפחות לא מעלות אותם והן לצרכנים שמפחיתים ביקושים. השפעת המחאה באה לידי ביטוי בעיקר בסעיפי המזון ואחזקת הדירה".
המסחר בוול סטריט הסתיים אמש בעליות שערים על רקע סנטימנט חיובי משורת עסקאות גדולות ובעיקר רכישת מוטורולה מוביטי על ידי גוגל תמורת 12.5 מיליארד דולר.
אחרי חודשים ארוכים של סירוב עיקש, נראה שהמשבר בגוש היורו הצליח לשבור עוד טאבו אחד של הממשלה הגרמנית: לפי דיווח של "ולט אם זונטאג", שוקלת הממשלה בברלין "צעדים קיצוניים" לפתרון המשבר המתמשך, ובהם יצירתן של אג"ח משותפות לממשלות מדינות הגוש (Euro Bonds).
מניות במרכז
מניות הטייקונים ממשיכות לרכז עניין בקרב המשקיעים על רקע חששות מהמינוף בו הם משתמשים. בין המניות הבולטות נמצאות כור (ירדה ב-4.96%), דיסקונט השקעות (ירדה ב-3.7%) מקבוצת אי.די.בי (יורדת ב-0.07%) שבשליטת נוחי דנקנר, כלכלית ירושלים (ירדה ב-3.5%) שבשליטת אליעזר פישמן, קבוצת דלק (יורדת ב-0.9%) שבשליטת יצחק תשובה ואפריקה ישראל (ירדה בכ-5%) שבשליטת לב לבייב.
דלק נדל"ן (עלתה בכ-3.2%) הודיעה שלשום על מגעים בין בעל השליטה יצחק תשובה לקרן נדל"ן אמריקאית למכירת מניותיו בחברה תמורת הזרמת הון.
שותפות רציו (יורדת ב-5.4%) הודיעה אתמול על בקשה מהממונה על הנפט במשרד התשתיות לקבלת רשיונות "נטע" ו"רועי" בשטח היתר מוקדם "גל" הסמוך לרשיונות פלאג'יק ובלוק 12 הקפריסאי.
בית המשפט בארה"ב קבע כי טבע (עלתה ב-2.9%) הפרה את הפטנט של פייזר על תרופת הויאגרה ולכן לא תוכל לשווק אותו עד לשנת 2019. מדובר בקרב משפטי שנפתח באמצע חודש יוני 2011.
בית ההשקעות אקסלנס נשואה, שבשליטת חברת הביטוח הפניקס שבשליטת יצחק תשובה, סיים את הרבעון השני של השנה הכנסות של 148 מיליון שקל, ירידה של 3.3% לעומת 153 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי של בית ההשקעות אקסלנס נשואה ברבעון השני היה 27 מיליון שקל לעומת 31 מיליון שקל ברבעון המקביל.
מכירת נתיבי היובל סידרה לדניה סיבוס את הרבעון. דניה סיבוס (עלתה ב-2.5%), מקבוצת אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב, דיווחה היום על תוצאותיה לרבעון השני של השנה. הרווח הנקי של החברה ברבעון השני עמד על 81 מיליון שקל לעומת 12.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. הכנסות החברה ברבעון הסתכמו ב-616.4 מיליון שקל לעומת 464.6 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.
רונן אביגדור עוזב את מנורה (ירדה בכ-5.1%). היום הודיעה חברת הביטוח כי אביגדור החליט להתפטר מניהול מנורה מבטחים פיננסיים בשל החשדות. בהודעת מנורה לבורסה נכתב כי אביגדור כתב כי "הגם שאין כל תשתית משפטית או עובדתית שתצדיק את סיום עבודתי בשלב זה, בנסיבות שנוצרו ובשל כך שטובת החברה לנגד עיני, אני מתפטר מכהונתי כמנכ"ל החברה ומכל שאר תפקידי בקבוצת מנורה". זיו שמש מפסגות יחליפו.
נכסים ובנין (ירדה ב-1.1%) נעלה את הרבעון השני עם זינוק של יותר מפי 3 ברווח הנקי ל-91 מיליון שקל בעקבות שיערוכים שביצעה על נכסים קיימים. החברה הציגה ברבעון השני עלייה מטאורית של 276 מיליון שקל בשווי ההוגן של הנדל"ן להשקעה, בין היתר הודות לשיערוך מעלה של 70 מיליון שקל בבניין המטה של HSBC אותו רכשה בשנה שעברה.
מפעילת הקניונים בריטיש ישראל (עלתה בכ-0.75%) הנמצאת בשליטת מליסרון (ירדה ב-1%) ממשיכה ליהנות מהריביות הנמוכות וצמיחת הכלכלה הישראלית. החברה סיכמה את הרבעון השני עם עלייה של 6% בהכנסות מנכסים קיימים ל-139.8 מיליון שקל. יחד עם זאת הגידול בהוצאות המימון עקב גיוסי חוב שערכה החברה, פגע בשורה התחתונה.
אלביט מערכות (צנחה בכ-3%) נעלה את הרבעון השני עם עלייה בהכנסות שלא הצליחה לחלחל לשורה התחתונה של החברה, בין היתר בעקבות שחיקה במרווחים. החברה הציגה רווח נקי של 38.9 מיליון דולר, בהשוואה ל-44.8 מיליון דולר ברבעון המקביל, ירידה של 13.1%.
שופרסל (ירדה בכ-0.9%) היתה הראשונה מבין רשתות השיווק לפרסם את דוחותיה לרבעון השני – והציגה הבוקר צמיחה במכירות בחנויות זהות ובמכירות למ"ר - גם בנטרול חג הפסח. כל דוחות החברות הקמעונאיות מושפעים מכך שחג הפסח חל השנה ברבעון השני של השנה, ואילו ב-2010 חל ברבעון הראשון של השנה. ברבעון השני מדווחת שופרסל על צמיחה של 12.5% בהכנסות החברה לכ-3 מיליארד שקל. בנטרול השפעות חג הפסח צמחו מכירות הרשת כולה ב-6.5%. בשורה התחתונה רשמה שופרסל רווח נקי מיוחס לבעלי המניות של 79 מיליון שקל, ירידה לעומת 104 מיליון שקל ברבעון המקביל. ברבעון המקביל רשמה החברה הכנסה משערוך נדל"ן, שבלעדיה היה עומד הרווח הנקי של החברה על 71 מיליון שקל.