חיסכון מקורי: הקרטון המשומש יכול להפוך לשולחן
אחד הטרנדים הירוקים ה"חמים" ביותר הוא שימוש באריזות קרטון משומשות לבניית ספות, שולחנות, מדפים וכלי בית נוספים רבים. גורו "עיצוב רהיטי הקרטון", יוספה שמואל מכפר ורדים, מסבירה כיצד תצליחו לתרום לסביבה, לחסוך כסף, ולהימנע מעוד ביקור מיותר באיקאה
כל אדם בישראל מייצר בממוצע 2.5 ק"ג פסולת ביום. נייר וקרטון מהווים כרבע ממשקל הפסולת הביתית - ועם מעט מחשבה סביבתית ניתן לעשות בהם שימוש חוזר ויעיל. בכך נוכל לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית, כלומר, להקטין את מידת העומס שהאדם מטיל על סביבתו.
אחד הטרנדים הירוקים ה"חמים", הוא הכנת רהיטים מקרטונים משומשים. מתברר שאריזות קרטון - של מוצרי חשמל, רהיטים ואפילו מתנות לחג - מהווים חומר גלם מצוין לבניית ספות, שולחנות, מדפים וכלי בית נוספים רבים. שימוש חוזר בקרטונים גם מצמצם משמעותית את כמות הפסולת הביתית, וגם חוסך בקניית רהיטים אשר תהליך יצירתם גוזל משאבי טבע מוגבלים כגון עץ, מים ונפט.
אם במקום לזרוק את אריזות הקרטון של המוצרים שקיבלתם או רכשתם תייצרו מהם רהיטים לבית, תוכלו לחסוך ביקור מיותר באיקאה ולהגביר את המודעות הסביבתית של בני המשפחה. ואם תזדקקו לעוד חומר גלם? קרטונים נוספים זמינים בתחנות האיסוף השכונתיות.
יוספה שמואל (42) נחשבת לאחת מחלוצות עיצוב רהיטי הקרטון בישראל. מדי שבוע היא מדריכה עשרות ישראלים - בבתי ספר, סדנאות למבוגרים ובתי אבות - כיצד להפוך את קרטוני האריזה המשומשים לרהיטי בית שימושיים.
לטענתה, הכנת רהיטים מקרטון לא מצריכה כישרון מיוחד או חוש יצירתי מפותח, אלא רק מודעות סביבתית גבוהה ורצון ללמוד. ביתה בכפר ורדים מוצף ברהיטים מקרטון פרי יצירתה; שולחן העבודה של הבן שלה, הצעצועים של הבת שלה, הכוננית עליה מונחת הטלוויזיה, כיסאות רבים במגוון גדלים ועוד.
מרבית הקרטונים בביתה של שמואל הגיעו מתחנת איסוף הקרטונים במרכז הקניות במעלות, ומתחנות איסוף קרטונים נוספות בסביבה. היא מנהלת עסק בשם "קרהיטון" ובכל הזמנה חדשה היא מלקטת חומר גלם מתחנות אלה. התלווינו לשמואל ביום עבודה שגרתי, כדי לראות וללמוד איך לנצל את המשאב הנפוץ.
ירמי ברנר הוא עיתונאי ודוקומנטריסט, כותב ומפיק כתבות בנושאים אנושיים, חברתיים וסביבתיים